שלום

bakllawa

New member
שלום

אני שואלת בשביל חבר שלי שאלה - הוא חולה אפילפסיה בן 28 שלומד לתואר ראשון. לאיזון האפילפסיה הוא לוקח את התרופות טרילפטין וגבה פנטין. בנוסף, הוא אובחן כסובל מהפרעות קשב וריכוז, וגם מהפרעות למידה מסוג דיסלקציה ודיסגרפיה. כל אלו מאוד מקשים עליו להתרכז בלימודים, בעיקר עכשיו, בתקופת המבחנים. השאלה היא האם קיימות תרופות שיכולות להקל על הפרעת קשב וריכוז ושגם יכולות להילקח ע"י חולה אפילפסיה. במהלך השנה האחרונה הוא סבל מהתקפים ספורים (בזמן שינה בלבד ולאחר חסך בשינה כשלמד עד מאוחר), ולכן, כששאל את השאלה הזאת את הנוירולוגית המטפלת בו, היא מייד ענתה בשלילה ש"יעזוב את זה" ושהיא לא נותנת מרשם לתרופות נוספות אם האפילפסיה לא מאוזנת לגמרי במהלך שנה רצופה. חבר שלי פשוט מיואש! כל רופא שממנו הוא מבקש מרשם מתאים לריטלין ודומיו מפנה אותו לנוירולוגית המטפלת, וזו כאמור, שוללת את הבקשה. האם מישהו יודע על פתרון כלשהוא לבעיה, קונבנציונאלי או אלטרנטיבי? תרופה חלופית להפרעת קשב וריכוז לחולה אפילפסיה שייקח לפחות בחודשי תקופת המבחנים? בתודה מראש!

יש לי רעיון מעולה לחבר שלך

להתייעץ עם נוירולוג או עם הרופא שלו שנותן לו תרופות לאפילפסיה טיפול אלטרנטיבי יכול להרגיע ולתת הרגשה טובה במרקה הזה, והוא גם לוקח תרופות נוספות, עדיף להתייעץ עם רופא. בהצלחה במבחנים

גרא.

New member
bakllawa,עקרונית,כדאי מאד להקשיב לתגובתה

של הנוירולוגית המטפלת,שששללה את האפשרות לקחת תרופות,לא משנה איזה,כל עודהאפילפסיה לא מאוזנת.יש כמה חלופות לטיפול בריטלין,שהוא יכול להתנסות בהן.בעיקר בשדה האלטרנטיבי. לכך אפשר להוסיף,טיפול בביופידבק באמצעות מחשב,וגם כאן יש כמה וורסיות.לא נאמר אם הוא כבחור הסובל מליקויי למידה כדיסלקציה ודיסוגרפיה,מקבל התאמות (הקלות) במבחנים.כמו,בחינה בעל פה,במידה והוא נבחן בכתב,אפשרות להארכת משך זמן הבחינה עד 25% מהזמן.אפשרות הקראת הבחינה,ועוד.כח ההתאמות הללו נועדו במיוחד להקל על סטודנטים/תלמידים,לקויי למידה.

למעלה