שלום!

שלום!

אני חדשה כאן! אני נשואה, ומשום מה מאז שקנינו את המחשב הביתה, פשוט התמכרתי לכל הצאטים, אני יודעת מה רע בזה, ומודעת לכמה זה יכול להרוס, אבל קשה לי להפסיק! בעלי הוא בעל מ צ וי ן !ומקסים, ומרגיז אותי שאני עושה לו את זה שאני נכנסת למקום כזה, כנראה שנשאר לי קצת מצפון, ואני חושבת אז למה בכל זאת אני שם? כמה לדעתכם זה לא מוסרי לאישה נשואה להכנס לצאט? ומה אפשר לעשות כדי להגמל מזה?

אמא´לה תגידי,

למה זה לא מוסרי בעינייך שאשה נשואה נכנסת לצ´אטים? בעלך יודע? לגבי גמילה, כשתדעי, תודיעי לי גם...

נקודה ואמאלה

אין כאן עניין של מוסרי או לא מוסרי אבל כולנו יודעים את ה"סכנות" בצ´אט וכאישה נשואה באמת איני חושבת שזה נכון להיות שם ,אלה אם כן לוקחים מראש את האפשרות והסיכון של רומנים מהצד,פרוק חיי הנשואים וכ"ו. מי שלוקח מראש את הסיכון ומוכן לשלם את המחיר סבבה. לא? אל תכנסי לצ´אטים!!!

סכנות?

לי באופן אישי אין עניין בצ´אטים, אבל אני עדיין לא מצליחה להבין למה זה לא מוסרי בעינכם. אם היא רוצה לבגוד היא תבגוד. אם לא דרך האינטרנט אז במקום אחר. חסר איפה? משום מה נדמה שבגידות דרך האינטרנט זמינות יותר. מה שאנחנו מפספסים כאן, לדעתי, זה שבשביל לבגוד צריך לעשות איזה סוויץ´ בראש. אם היא לא מחפשת ריגושים רומנטיים מחוץ לנישואים שלה, אני לא רואה שום סיבה שדווקא הצ´אטים יגרמו לה לעשות את הסוויץ´.

אני בעד בגידות וירטואליות

אני בעד בגידות וירטואליות מהסיבה שזה יותר בטוח יותר חופשי וגם יש בזה מין סוג של מתח ברי באויר.

בודאי שכן

שמך הולך לפניך... בצחוק אחי.

נקודה

שימי לב שכלל לא עסקתי בעניין המוסר,כיוון שלא אני ולטעמי לאף אחד אחר כאן אין זכות לשפוט את האחר ולכן את עניין המוסר שמנו בצד אוקי? וגם את עניין השיפוט. ומכאן אפשר להמשיך. כן באינטרנט הבגידה זמינה יותר. כן דרך צ´אטים תמימים לחלוטין התפתחו מערכות יחסים שבהתחלה כלל לא היו אפילו במחשבה. כן לפעמים מאבדים את הראש. כן זה ברור שיש גם עוד צדדים למטבע. וכן צ´טים לפעמים גורמים לסוויץ... היו דברים מעולם!!!!!!! הכל טוב ויפה , רק צריך לקחת הכל בחשבון לפני שמכניסים ראש בריא במיטה חולה. וזו דעתי האישית ,זכותו של כל אחד לחשוב אחרת.

ניצת

אני לא שופטת אף אחד, אפילו לא חלקתי על דעתך (עדיין
), מה שכן, שאלתי למה בעינייך, או בעיניכן זה לא מוסרי. אני אשמח אם תסבירי לי. קרו גם מקרים שיחסי עבודה תמימים הפכו לרומן. היו דברים מעולם.

נקודה

בעיני אישית אין מוסרי או לא מוסרי יש רק נכון עבורי אישית,או לא נכון עבורי. מזמן למדתי שהמוסר אינו משהו אוניברסלי ובהתאם לכך מה שאינו מוסרי למשל בחברה הדתית ,מוסרי בחילונית. וכך גם מה שמוסרי בעיני ,יכול להיות בלתי מוסרי בעיני אחר. על כן איני עוסקת כלל בעניני מוסר. הזכרת לי עכשיו סרט עם מריל סטריפ שראיתי לפני שנים ,כשעוד הייתי נשואה. להתאהב שמו ולרקע כללי דובר בו על אישה נשואה וגבר נשוי (כל אחד לאחר),חיו חיים יפים ורגילים וסתם כך משום מקום בעקבות נסיעה ברכבת התחתית מספר פעמים ועוד אי אלו צרופי מקרים התאהבו אחד בשני. הבטתי בסרט ובהם בקנאה מסויימת,איזה יופי ,איזו אהבה מקסימה. אז כן,היו דברים מעולם, אבל אף אחד מהם לא שיחק באש וצ´אטים הם משחק באש לדעתי,ומי שמשחק באש יכול לקבל כוויה. מקווה שעכשיו הייתי יותר מובנת ואם לא נקודה תשאלי,אני כאן

אוקיי, אני ארד מעניין המוסר

ואחזור לעניין הצ´אטים, למה הצ´אטים הם משחק באש לדעתך? מה יש שם שאין בכל מקום אחר?

ושוב איתך נקודתי

אוהו,הרבה סיבות. השיחה בצ´אט לרוב פתוחה ,ללא עכבות מתחילים לדבר סתם כך,מוציאים את נבכי הנפש ,כי יודעים שלא מכירים. הגבר / האישה בצ´אט כאלה מקסימים ומתעוררת המחשבה : למה אישתי/בעלי לא כאלה... ובעצם כל אחד מהם,בחיים,בזוגיות אינו כזה מקסים כמו בצ´אט... אין את שיחות הנפש הללו ,לרב הזוגות אחרי שמתחתנים היום יום לוחץ וכל אחד בעולמו,הוא מול המחשב/הטלויזיה/העיתון והיא בעבודות הבית/הילדים/הטלפון לאט לאט נחשפים ומכירים,הרבה פעמים אפילו מתאהבים בבן אדם ,בלי לראות אותו בכלל ואז מגיעה הסקרנות,וכפי שכולנו יודעים הסקרנות הרגה את החתול... כשנפגשים כבר המראה כמעט ולא חשוב ו... ההמשך כמעט ברור משהו שהתחיל תמים,סתם יש איפה לשפוך את הלב, לנהל שיחת נפש הפך לתסבוכת שלמה. במקום אחר לרב אין כזו חשיפה,אין מפגש יומיומי ועל כן הכל אחר. אנשים באינטרנט/ בצ´אט לא תמיד אמיתיים כמו בחיים...

המוסרית

New member
ושוב איתך ניצתי

למה לפידעתך אי אפשר לשפוך את הלב בלי להפגש. זה היופי שבדבר לדעתי שאין מי שיכול להטיח בפניי את אשר אספר לו.(החבר הינו וירטואלי) ואם אני מחפשת מישהו רק כדי לחלוק עימו את כאבי, צערי, חוויותי או כל דבר אחר אין זה מן ההכרח להיפגש עימו.

לא אמרתי שאי אפשר

רק שאנחנו בני אדם לא אבנים והרי את יודעת כי הסקרנות הרגה את החתול....

איזה סיכון?

פורומים וצ´אטים הם רק עוד דרך לדבר ולהכיר. לדבר ולהכיר אפשר גם בעבודה. אז לא תעבדי לדבר ולהכיר אפשר גם בסופר. אז לא תעשי קניות לדבר ולהכיר אפשר גם בתחנת הדלק. אז לא תתדלקי או אל תקני מכונית כי זה גם מסוכן, יש הרבה תאונות לדבר ולהכיר אפשר גם בבית הקפה. אז תישארי גם בבית. נו באמת. מי שרוצה רומן מהצד ימצא אותו בכל מקום. מי שלא, יחפש אנשים נחמדים לשוחח איתם ולהעביר זמן בכיף... אני לא יודע כמה את יודעת אבל בני נוער וילדים פשוט מכורים לזה. יש להם קהילות משלהם והם רואים את זה טבעי לגמרי, כמו להיפגש בערב על הברזלים רק שהברזלים שלהם עשויים מרכיבים אלקטרוניים... בעוד כמה שנים, הילדים האלה יכתיבו את ה"מציאות" ואז מן הסתם זה יהיה רק עוד דרך לתקשר... ואם אז זה יהיה בסדר, למה לא עכשיו?

*pachanga*

New member
יש לי חברה אמא שגם מכורה...

וזה לא נעים שזה מגיע למצב שמזניחים את הילדים

לדעתי הבלתי מוסמכת

אין שום דבר רע באופן מהותי בצ´אטים, אפילו "כאלה". מה שרע זה ההתמכרות ואובדן השליטה. אז תעשי לעצמך סדר יום, ותבדקי עם עצמך כמה זמן ביום או בשבוע את רוצה להשקיע בצ´אטים. משהו הגיוני שישאיר לך זמן לעבודת יומך, לילדים, לבעל ולחברות. נגיד החלטת שאת משקיעה שעתיים ביום בצ´אטים (שזה המון, לדעתי). תקבעי לך שעות ביום שאת מתעסקת בזה (נגיד בין 11 ל-1 בלילה) ואל תחרגי מהן בשום פנים ואופן גם אם יום אחד לא היה כלום בשעות האלה, או שבדיוק הלכת לחתונה של הבת של הקוזינה, אל "תפצי" למחרת. ככה לאט לאט תקבלי תחושה של שליטה בזה, ותוכלי לנווט את זה למקום שזה לא יהרוס לך את הנישואין ואת המשפחה. אני חושבת.

kiwiboy

New member
תלוי רק בך

ובכן ברווזה, תלוי עבור מה את נכנסת לצ´אט. אם זה עבור הכיף, הרצון סתם להחליף מילה עם ידיד "וירטואלי" ולשמוע שוב "כמה קשה בארץ" "למה הפועל שוב הפסידה" "באיזה גיל כדאי להתחיל" אז זה בסדר. אישתו של חברי הטוב למשל, מבלה כל יום שעות בצ´אט, ובכזה עם מצלמה, וכל פעם צוחקת מחדש כשגברים אומרים לה שהם מדברים איתה רק בשל הסיכוי שאולי תתפשט מול המצלצה (באותו הזמן, בעלה יושב באותו החדר ורואה כדורגל כמובן...) ובכלל בתור סימן, תשאלי את עצמך בכל הפעם "האם לפי דעתך יש בעיה עם זה שבעלך ידע את תוכן השיחה שלך. אם התשובה היא לא, אז באמת שאיני רואה שום בעיה, ונראה לי שבעלך אף יפרגן לך.

אני משערת שכל מה שנכתב כאן לגבי

נשים נשואות רלוונטי גם לגבי גברים נשואים. אין הבדל בעיניי.

תודה רבה לכולם! ושאלה:

האם לדעתכם כניסה לצאטים של נשואים הוא בהכרח סימן לחוסר סיפוק בחיי הנישואין?

למעלה