שלום :)

Noofkin

New member
שלום :)

אז קודם כל, היי :) אני תומר, ואני מתעניינת מאוד בעולם החלומות בערך כחודשיים וחצי, הכל התחיל כשפתאום אחד אחרי השני הופיעו לי חלומות ממש ממש ברורים שהייתי זוכרת כמעט כל פרט, את התחושות והמחשבות שלי והחלומות היו ברורים לחלוטין והחלטתי שאני מתחילה לכתוב אותם, אז בינתיים יש לי יומן חלומות עם לא מעט דפים כתובים מה שבהחלט תרם לי לזכור אותם אפילו יותר :) מדי פעם יש לי חלום שאני נוהגת (אני כרגע בדרך לרישיון) ואני אומרת לעצמי "לא קיבלתי רישיון עדיין..." ואז, אני אומרת "רגע, אני בתוך חלום, אני יכולה לנהוג" ואני ממשיכה לנהוג. אני בכל זאת מרגישה שאני לא לגמרי שולטת בהתנהגות שלי, לא הרגשתי למשל שאני יכולה להפסיק לנהוג אם אני רוצה. עוד דבר שיש לי בחלומות המון (כמעט כל חלום) זה שאני כל הזמן מזכירה לעצמי שמה שקורה כרגע, לא הגיוני. אני יכולה באמצע חלום לחשוב "איך הגעתי לכאן בכלל?" ושניה אחרי זה להתעלם מזה שאני באמת לא יודעת... האם אלה יכולים לפחות להיות חצי חלום צלול? או להיות לפחות בדרך לשם? יש לציין שאני לא עשיתי שום דבר כדי להגיע לחלום צלול והדברים האלה הגיעו בעצמם ורק בימים האחרונים התחלתי להתעניין בחלומות צלולים לאחר שקצת פחדתי מהעניין מהמובן שאני לא אצליח להבחין אם אני בחלום או לא. מצטערת על החפירה
תודה :)

makron2

New member
שלום וברוכה הבאה לפורום...

"חלומות ממש ממש ברורים שהייתי זוכרת כמעט כל פרט" - יפה,זכרון חלומות טוב זה שלב חשוב לפניי חלומות צלולים. "ואני אומרת לעצמי "לא קיבלתי רישיון עדיין..." ואז, אני אומרת "רגע, אני בתוך חלום, אני יכולה לנהוג" ואני ממשיכה לנהוג. - ברגע שאת יודעת שמדובר בחלום בתוך החלום עצמו אז זה בהחלט חלום צלול. "ושניה אחרי זה להתעלם מזה שאני באמת לא יודעת... - תמיד יש תרוצים שנותנים לעצמנו ברגע שנתקלים ברמזים - זה מצביע על כך שקרובים לצלילות וע"מ לשפר את היכולת להפנים את העובדה שמדובר בחלום ברגע ששמים לב לדברים מוזרים יש לבצע שיטה כמו *מיילד. - פרוט בדף הקודם בהודעה "מיילד פרוט ושאלות..." "שאני לא לגמרי שולטת בהתנהגות שלי" - הסבר על רמות הצלילות ושליטה בחלום יש בתשובה שרשמתי קצת למטה להודעה "מיילד 2 ..." - ובנוסף למה שרשמתי שם ברמות הגבוהות של הצלילות אפשר גם לשחק עם הרמות - ע"מ לשפר את האיכות של החוויה יש לבצע בדיקות מציאות והגברות צלילות בזמן החלום. "לא עשיתי שום דבר כדי להגיע לחלום צלול והדברים האלה הגיעו בעצמם" - לרוב ברגע שמשפרים את זכרון החלומות חלומות צלולים מגיעים לבד. - במיוחד שמאמנים את עצמנו לשים לב לפרטים המוזרים(סימני חלום)שאלו ממש מבהירים לנו שמדובר בעצם בחלום. "החפירה" - זה רק פרטים עניינים במקרה הזה. - הגעת למקום הנכון.

Noofkin

New member
תודה רבה../images/Emo24.gif ! ../images/Emo41.gif

המון תודה על התשובה, קודם כל :) בעיה יחידה שיש לי היא שכאשר אני מתעוררת, מאוד קשה לי להירדם חזרה, במיוחד אחרי שעה שאני ערנית לחלוטין... אני יכולה להתעורר מרעש כלשהו שהושמע לפחות מדקה, להתעורר ולא לחזור לישון אח"כ, גם אם אני נשארת שעה במיטה עם עיניים עצומות... ככה שאני עדיין לא יודעת מה לעשות עם זה :/ יש דרכים אחרות, לא? נעזרתי גם באתר http://www.planetnana.co.il/Lucidity/main.htm, אתם מכירים את האתר? המידע שלו אמין?

makron2

New member
האתר בהחלט אמין...

ורובנו גם נעזרנו בו,רק לפי דעתי ההסבר באתר לגביי שיטת המיילד מעט לוקה בחסר. - יש כמה הודעות למטה המלצה על ספר באנגלית שמאוד עזר לי אישית ובדף הקודם(דף 2 בפורום) יש את הודעה עם הפרוט המורחב על המיילד שהיא שיטה מאוד פשוטה ויעילה. "מאוד קשה לי להירדם חזרה, במיוחד אחרי שעה שאני ערנית לחלוטין.." - אני מניח שאת מתכוונת לזה שרשום ששיטות יש לבצע אחריי שעה עירנות - בגדול *תעשי מה שנוח לך,זה הכי חשוב. אני גם מסוג האנשים שקשה להם לחזור להרדם ובגלל זה אני מעדיף לעשות מיילד או שיטה אחרת מייד שאני מתעורר(בלי המתנה)למשך מספר דקות ואז אני חוזר להרדם כדיי שההפרעה לשינה תהיה מזערית ככל האפשר.

silverhawk

New member
תוספת קטנה

הנהיגה יכולה לשמש עבורך עוגן מצוין. נסי ממש לדמיין את עצמך מידי פעם בסיטואציה של נהיגה (בלי המורה, מן הסתם...) ואז תראי את עצמך בעיניי רוחך אומרת לעצמך שזה בעצם חלום. יש סיכוי מאוד גדול שבמקרים הבאים שתמצאי את עצמך נוהגת בחלום, אכן תצליחי לקבל מודעות. ברגע שזה קורה, כל מה שנשאר זה לבצע בדיקת מציאות ו... להתפרע! וברוכה הבאה לפורום, כמובן. :)

Noofkin

New member
רעיון מצויין, תודה :) ../images/Emo41.gif

האמת שקראתי גם על סוג של מדיטציה שיכולה לעזור להירגע ולמקד את המחשבה, ועשיתי נשימות עמוקות וחזרתי על זה שאני רוצה לחלום, לזכור את החלום ולהיכנס לחלום צלול, וברגע הרגשתי פשוט כאילו נשאבתי אחורה והרגשתי צמרמורת בכל הגוף, ונלחצתי כל כך
... הדלקתי את האור,ובמשך איזה 10 דקות ניסיתי לשכנע את עצמי שאני באמת לא בחלום... ובאותו הלילה לא הצלחתי לישון הרבה. אז בינתיים העסק הזה טיפה מלחיץ אותי..אני צריכה להשתחרר קצת

makron2

New member
תופעה שכזאת...

מתרחשת רק לעיתים רחוקות וזה דיי נדיר(צמרמורות חזקות)בדרך כלל רק בפעם הראשונה של כניסה מודעת לחלום צלול עם מדיטציות וכאלה(שיטת ויילד) - אני מניח שביצעת את זה באמצע הלילה שהיית מאוד עייפה והמעבר היה דיי מהיר - בדרך כלל בחלומות צלולים שמגיעים בשיטת *המיילד התופעות הללו אפסיות בגלל שמגלים באמצע החלום לאחר המעבר - פחד זה חלק מאיתנו ולאחר שחווית פחד זה רק יפחת עם הזמן - בגדול אולי עדיף שתוותרי קצת אם זה באמת מטריד אותך. "במשך איזה 10 דקות ניסיתי לשכנע את עצמי שאני באמת לא בחלום..." - בדרך כלל יודעים אם מדובר בחלום באופן אוטומטי אם חושבים על זה ובכל מקרה יש בדיקות מציאות כדיי לוודא ב 100 אחוז. "באותו הלילה לא הצלחתי לישון הרבה. " - גם לי קרה מקרה או שניים שהפחד גבר עליי ומנע ממני קצת לישון אבל זה עבר דיי מהר והחוויות הללו רק חיזקו אותי בכללי.

Noofkin

New member
../images/Emo41.gif

אני צריכה פשוט לצבור עוד בטחון, כי אני ממש רוצה לעשות את זה :) את השיטה של "העין השלישית" שיש באתר, ניסית?

makron2

New member
בקשר לשיטת העין השלישית...

אני אישית ניסיתי אותה מלא פעמים עם כשלונות,כי היא דיי מעצבנת - בנוסף זה על אותו סגנון של מה שעשית אתמול(כניסה מודעת לחלום)=ויילד בגדול היה לך הצלחה עם מה שעשית ואם זה עובד זה הכי חשוב - לעומת זאת שיטת המיילד שבה מגלים במהלך החלום שחולמים היא קצת יותר ידידותית למשתמש. ד"א - נתת לי השראה לעשות קצת ויילדים אתמול והלך דיי טוב.

Noofkin

New member
חחח... בינתיים ווילד מלחיץ אותי ממש ../images/Emo41.gif

וגם קראתי באתר על העין השלישית עכשיו, על האפשרות לקום עם שיתוק שינה, אז גם על זה אני אוותר
אני אנסה את שיטת המיילד בקרוב, בינתיים אני גם נהנית לראות מה התת מודע שלי רוצה לספר לי בלי שאני אתערב :) חח, אני תמיד שמחה לתת השראה
קשה לי להאמין שאין אי פעם אתגבר על הפחד מתופעות הלוואי של ווילד...

makron2

New member
יהיה טוב...

לדעתי יש בסיוטים רגילים דברים יותר מפחידים מאשר ויילד,בוויילד עצמו מתרגלים לתופעות דיי מהר מאחר שמדובר בגוף דמיוני בלבד וגם כל ויילד מעט שונה,יש הרבה ויילדים שפשוט כאילו קמים בחדר בלילה או מוצאים את עצמנו מייד בחלום(וזה חלום מודע ברגע ששמים לב). מה שחווית,הרגשת התעופה/שאיבה וכאלה,כל אלו הם תופעות של שיתוק שינה. - יש מקרים שקמים ומתקשים לזוז אבל רק צריך לעצום עניים ולהמשיך לחלום או לזוז לאט מאוד ושיתוק השרירים עובר תוך זמן קצר. את מוגנת לחלוטין מבחינה פיזית ובגדול גם שוחכים דיי מהר כמו שבטח שמת לב.

Noofkin

New member
לא נראה לי שזה היה שיתוק שינה... ../images/Emo41.gif

אחרי שהרגשתי את זה קמתי ממש מהר מהבהלה :p .. לא הרגשתי שאני לא יכולה לזוז או משהו כזה.. בכל מקרה, אני בטוחה שיהיה בסדר, גם על זה נתגבר :) המון המון תודה על התגובות! עזרת לי מאוד

makron2

New member
בכיף...וזה היה...

שיתוק שינה,ככה זה נקרא,ברגע שהגוף מפסיק לזוז אז המוח משתלט ומה שחושבים הופך למציאות,יש לי הרבה נסיון בתחום הזה.

למעלה