שלום

שלום

אני בת 20 ואני מעשנת מגיל 16 בערך... אני אמנם לא מעשנת המון (7 ביום בערך) אבל אני לא מצליחה אפילו לחשוב על להפסיק. ויותר מזה- כשאני חושבת על זה אני מעשנת יותר. כבר מהתיכון כל פעם אמרתי "שאני אפסיק ש..." וכל פעם המועד נדחה. כשאני מעשנת זה הזמן שלי לחשוב על דברים ולהרגע קצת (זה כמו מקלחת כזה- שאתה חושב בה על כל מיני דברים. לפחות אני ככה. רק שזה באמצע היום ופחות זמן). בקיצור אני אפילו לא מצליחה לחשוב על להפסיק. כל האנשים בחיי אומרים לי להפסיק ומנסים לעשות איתי הסכמים כאלה של: "אני אפסיק לעשות ___ ואת תפסיקי לעשן". סליחה על החפירה אבל אני פשוט לא יודעת מה לעשות...

שלום לך אור הירח 7

ברוכה הבאה ! יש פה מלכודת שכדי לצאת מימנה צריך להבין אותה. מה גורם לי להמשיך לעשות משהו שבערך מהרגע שהתחלתי לעשות אותו לא רוצה אותו בחיי. עד שלא מבינים את זה, קשה להפסיק. תנסי לחשוב על זה, ספרי מה דעתך בהצלחה

...

התחלתי עם זה כי אמרו ש"זה מרגיע"... ובאמת בהתחלה עישנתי כשהייתי עצבנית, אם זה הרגיע אותי, אני לא זוכרת אבל זה לפחות נתן לי את הפסק זמן להרגע. עכשיו אני מרגישה שאני חייבת לעשן אחרי שקורה לי משהו טוב/ משהו רע/ אחרי האוכל /כשאני עייפה וצריכה להשאר ערה /כשאני רעבה ואין לי זמן לאכול ועוד ועוד... זה כאילו הסיגריה מחזקת את העוצמה של מה שעשיתי או מה שחוויותי ובנוסף באמת קצת מרגיעה. אני לא יודעת איך אני יכולה להפסיק עם זה מתישהו ובינתיים כמות הסיגריות שאני מעשנת רק עולה.......... וזה הורס את הבריאות ועולה לי הרבה יותר מדי כסף.

מעצבן-מרגיע

שלום לך יקירה המהות של ההתמכרות יושבת על העובדה שהעישון מכניס את המעשנים למצב של אי שקט קבוע ובכל פעם שלוקחים מנה התחושה קצת משתפרת, מה שלימים משלה אותנו שזה מרגיע. אם לא תשתמשי בסם, תהיי באופן יחסי לעצמך יותר רגועה כי לא יהיה את המשהו שתמיד מעצבן אותך. ולא נותן לך סתם להרגע בעצמך, אלא מכריח אותך לקחת אותו כדי להרגע, ואם אין לך אותו לרגע את פי מליון מתעצבנת.(לא רק את, כל המכורים). תוסיפי לזה את זה שכל הזמן המעשנים משכנעים אחד את השני שזה מרגיע ועוד כל מיני דברים (שקריים) שמשפיעים על התפיסה מאוד והרי לך מלכודת רבת פנים

למעלה