שלום,

טובה47

New member
שלום,

מרגישה ירידה בכוחות, חולת צליאק, טרום סכרת, בת 47. בעבודה עיפה, לימודים אין לי חשק לגשת למבחן, נגמר לי מהלימודים, אין לי חשק אפילו לחשוב על חו"ל, מרגישה עיפה. בדיקות בסדר.אין לי חשק לנסוע לטיולים, בלימודים לא זוכרת הרבה, הזכרון בבעיה.לא מבינה ממה הירידה? בלאי? אשמח לשמוע דעות. מה יוכל לעודד אותי?

טובה, יכול להיות שאת בתקופה של

גיל המעבר? תקופה זו נקבעת על-פי הפסקת הוסת החודשי. בתקופה זו נשים חוות שינויים במצב הרוח, עייפות, ירידה בזכרון ובעצם כל מה שתארת כאן. אם אכן זה המצב, את יכולה לפנות לרופא הנשים שלך ולקבל טיפול תרופתי הורמונלי, שיאזן את הסימפטומים הלא נעימים שאת מתארת. אם זה לא המצב, אז כדאי לברר ממתי התחושות האלה התחילו והאם את יכולה להצביע על הסיבה לכך? אפשרות אחרת שהייתי בודקת, היא בדיקה פיזית של מקור העייפות אצל רופא המשפחה. יתכן שיש שינוי כימי/פיזיולוגי בגופך, דבר שגורם לעייפות. לכן, צריך תחילה לשלול את הגורם הפיזי לפני שבודקים את המקור הנפשי.

טובה47

New member
יש לי עדיין מחזור

אין לי מוטבציה כמו שהיתה, ללמוד, לעשות דברים. הבדיקות שלי נמוכות כל השנים.

גרא.

New member
טובה 47,דומה שאת מתארת תחושות של שחיקה

מצטברת בכל התחומים החשובים בחייך.שחיקה מוגדרת כמצב של אכזבה ותסכול עקב הפער שבין המצוי לרצוי., את מתמודדת זה שנים עם קשיי הלימודים שלך,מן הסתם עובדת בלא מוטיבציה רבה,עייפה פיזית,ולא על רקע תקופת גיל הבלות,שנשים חוות בגיל 50 לערך.אין פתרון קסמים לתחושות השחיקה האלה,אבל מה שעשוי לעזור,זו דווקא נסיעת התאווררות בחו"ל (וונטילציה),הניתוק מחיי היוםיום,מהכורח להתמודד עם מטלות קשות,אם לימודים,עבודה או עבודות בבית,הניתוק הזה,ממש מתבקש בכדי למלא את המצברים.לשם כך בדרך כלל יש חופשות,שאינן מציבות בפנייך את הרף היוםיומי שעלייך לעבור.צאי לחופשה.

למעלה