שלום

ינוקא1

New member
שאלה ענקית.

למה אתה שואל ? מבחינתי המשמעות היא להוריד סבל מהעולם , ליצור מקום טוב יותר , יצירה של הרמוניה ויופי בבני האדם - כי כל חולי הוא קלקול של ההרמוניה. חכמינו אמרו כי הקב"ה ברא את העולם לא מושלם ונתן לאדם את המשימה להשלים את העולם ולהיות שותף בבריאה. במעשה הריפוי אני עושה את זה.

וואוו, אני כל כך לא מסכימה איתך!...

לטעמי המחשבה שעלי להוריד סבל מהעולם היא ממש לא רלוונטית. קודם כל, אין רע בסבל. סבל לא גורם אושר, אבל הוא כן גורם התפתחות, וחוץ מזה, הוא נברא ולכן הוא הכרחי. אין סיבה שאדם כזה או אחר, יחליטו שיש למגר את הסבל מהעולם. דוגמה טובה מאוד בעיני היתה מטפלת חברה שאני ממש מחזיקה ממנה, שראתה את הבת שלה סובלת מהמצב המשפחתי שלה, וידעה שהיא לא יכולה לעזור לה, אלא הדבר הכי נכון שהיא יכולה לעשות זה פשוט להיות שם, כלומר, לראות אותה סובלת ולא לעשות כלום. בדיוק ככה. אני חושבת שגם אלוהים בכבודו ובעצמו לא רואה בזה ריפוי, ומאפשר לנו לסבול, כשזה השיעור שאנחנו צריכים לעבור. אני חושבת שזו עליית מדרגה רצינית מאוד, לאפשר למי שאתה מרגיש אחראי עליו (מטופל, חבר, וכולי), לסבול, כל עוד הוא לא בוחר באופן ברור להשתחרר מהסבל, ולא מבקש את עזרתך.

ינוקא1

New member
אי הסכמה זה טוב , זה גם סוג של חוסר הרמוניה

שגורמת להתפתחות של שני הצדדים
סבל הוא חוסר הרמוניה שבגלל הרצון להשתחרר ממנה האדם והאנושות מתפתחים. אבל כשהושגה ההתפתחות , אין עוד צורך בסבל. לכן כאשר אני עושה ריפוי השאיפה שלי היא לשחרר את הסבל. אגב , הבודהה הגדיר את תורתו כ"דרך לשחרור מסבל" , וזו לדעתי הגדרה מאוד נכונה. הסבל הוא אכן הגורם להתפתחות האנושית , דרך זה שלמדים כיצד נשחרר אותו. לפעמים חלק מההתמודדות עם הסבל היא לאפשר אותו ולהתבונן בו. אבל המטרה בסופו של דבר היא לשחרר אותו דרך ההבנה של מה עומד מתחתיו. הבחירה האם לשחרר אותו איננה שלי , אלא של המטופל. אני לא יכול לכפות עליו לשחרר את הסבל שלו. אבל עצם הבחירה שלו לבוא אלי מעידה על זה שהוא רוצה בכך , ואחד התפקידים שלי כמטפל לעזור לו להגיע למקום הזה שהוא מוותר על הסבל שלו.

התפתחות וסבל

ההבדל העיקרי בין ההשקפות שלנו, אם אני מבינה אותך נכון, זה שאתה לא תחכה שהסובל יגיד - "אוקי, הבנתי ונמאס לי לסבול", אלא תראה בסבל (של אדם / קבוצה / קבוצה היסטורית / האנושות) משהו שעליך למגר. אני חושבת שסבל זה כמו חבלי לידה וכמו שלתינוק חשוב לעבור חבלי לידה וליזום את הלידה ככה לייצור חשוב לעבור ולמצות את הסבל לפני שמישהו פוטר אותו ממנו...

ינוקא1

New member
אני לא הכי בטוח שיש הבדל

כל המטופלים שלי רוצים להבריא , כי הם באו לטיפול. מצד שני הם לא רוצים להבריא , כי אם הם היו באמת רוצים , הם לא היו צריכים אותי. אין שום אפשרות לעזור למישהו בלי בחירה שלו. מצד שני כשיש גם קמצוץ מהבחירה שלו , יש תקנה. אז אני כאדם אחר (שגם קשור אליו איפושהו ברמה הרוחנית) יכול לעזור לו - דרכי.

הריפוי כייעוד

קודם כל - אם הם המטופלים שלך אז אין שאלה, ברור שהם לוקחים אחריות על הטיפול, הם מגיעים, הם משלמים (ברוב המקרים...) וזה לחלוטין תופס. השאלה מה קורה עם מי שהוא לא מטופל שלנו - מי שחבר מבקש עבורו טיפול מרחוק, מי שניראה מסכן בטלוויזיה, וכולי... ההתרשמות שלי, במסע שאני עוברת, זה שכשהריפוי הוא ייעוד ודרך, השיעור הכי מורכב והפכפך זה לדעת מתי הריפוי הוא נדרש, ומתי לא. אתה משתמש בשיפוט שלך, על מנת לקבוע, מה מצב "רע" שצריך לצאת ממנו. אני לא מאפשרת לעצמי את זה כלל וכלל, ללא כחל וסרק, ואני מתעקשת שההגדרה תיעשה על ידי הבעלים של המצב. אחד ה"נדרים" החמורים שקיבלתי על עצמי, כשהבנתי את העניין של להיות מטפלת, היא לקבל את הסבל בהבנה, גם אם לא תמיד באהבה, ולאפשר לעצמי מו"מ עם הסבל עצמו. לא תמיד המקום שלי הוא למגר את הסבל. למעשה, זה אף פעם לא המקום שלי (אלא אם הסבל הוא שלי). אני עומדת על זה בכל פעם מחדש, לא להחליט על דעת עצמי מתי על הסבל להיות ממוגר החוצה.

אוה, ואגב...

כמטפלת מזה 15 שנים בערך, ומורה מזה עשור, מי שבוחר בי בתור המורה שלו ובדרכי בתור דוגמה, שומע שזה אחד הדברים המרכזיים בטיפול. אובייקטיביות, כלומר, אל תחליט בעצמך לאיפה צריך הריפוי להגיע או מתי. ואני לא מקבלת את הטענה שמי שלא רוצה ריפוי אי אפשר להגיע אליו. נשמע לי "קל" מדי...

ינוקא1

New member
זה נראה לי מורכב

יותר - כי בשורה התחתונה , גם ההוא שסובל הוא חלק ממני. אני מסכים איתך לכן אני חסיד מאוד גדול של הגישה של הוואופונופונו.

doingood

New member
זה ריפוי בשבילי

להבין, ולהרגיש את האחדות שלי עם הסובב אותי, ולקחת אחריות על המתרחש בפנים ובחוץ. זה גם מה שאני מעביר למטופלים ולתלמידים, לא תמיד בדרך מילולית.

ריפוי הוא...

בעיני, ריפוי הוא לאפשר לאדם את היכולת, לכוון את הגוף הפיסי שלו באופן יותר מדוייק ביחס למה שהוא, על רבדיו השונים, מעוניין להזמין לעצמו, ולעזור בתיקון המרחק שנוצא עם ה"התחמרות" (מהמילה חומר) בין הרבדים השונים של האישיות. אין זה בכלל בכלל כולל להפחית מהסבל שלו, לעיתים, באופן פרדוקסלי איפלו ההיפך. זה כולל קבלה מלאה של האדם ושל הסבל שהוא סובל כדבר מתאים, שקורה כפי שצריך לקרות.

למעלה