שלום

אפפ

New member
שלום

מאז אני מעולם אני סובלת מOCD עוד מילדות פשוט לא הייתי מודעת לזה היו זמנים שזה היה חמור ותקופות שזה פחת בעבר, זה היה יותר חזרה על פעולות וכיום זה יותר מחשבות כפייתיות שחוזרות על עצמן ומשגעות אותי למרות שגם היום יש לי אקטים שאני חוזרת עליהם אני חייבת שכל דבר יהיה במקום, אם לא ישר זה מפריע לי מאד אני חייבת שהכל יהיה מסודר לפי ראות עיניי= אם זה בארון בגדים ועוד בנוסף יש לי הפרעת קשב וריכוז רציתי לדעת מה הטיפול התרופתי היעיל שיש כיום? ואיך אני מקבלת אותו? יש לי גם פחד ממקומות סגורים- אני לא עולה במעליות וגם לא בגשרים. תודה.

אמא11

New member
היי אפפ וברוכה הבאה לפורום../images/Emo13.gif

בהנחה שאכן יש לך OCD, וזאת למעשה יכול לאבחן רק מטפל מוסמך ורק לאחר תשאול מקיף, הטיפולים שנחשבים לאפקטיביים הם טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT), טיפול תרופתי וטיפול משולב. אם תכנסי לקישורים של הפורום שלמעלה, בקטגוריות שנפתחות בצד ימין יש "אפשרויות טיפול" ואני מציעה שתקראי קצת על הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי. אני חושבת שתמצאי ענין גם בלינק לדברים שכתבתי במסגרת דיון "למי לפנות - לפסיכולוג או לפסיכיאטר". פשוט, חבל להתחיל ישר בטיפול תרופתי ולא לנסות חזית טיפול ראשונה ללא תרופות, מה גם שאולי את כבר מטופלת מבחינת הקשב ריכוז. אפפ, אנחנו נפגשים ביום חמישי בערב בת"א ואת מוזמנת להצטרף ולהתרשם, ואם תשאלי שאלות - יהיו הרבה זויות ראיה. המשך יום נעים תמי

אפפ

New member
אני מאזור הצפון הרחוק כרגע אז זו בעיה נראה לי

ואם יורשה לי לשתף, היה לי יום נוראי היום, המחשבות לא פסקו היום, כל דבר חוזר לי בראש מספר פעמים וכו... אני לא יודעת מה לעשות, אני במצב לי טוב נראה לי : ) גם מיני דיכאון כזה שתוקף אותי פעם בכמה חודשים,וגם זה, אני פשוט מיואשת אני כ"כ לא מוצאת את עצמי. אז מה כדאי, פסיכאטר או פסיכולוג?

למעלה