שלום

שלום

אני מקווה שהגעתי למקום הנכון.רציתי לדעת כיצד משנים התנהגות?אני לפעמים מרגישה שאני וולגרית, קולנית, לא כל כך עדינה.. אני ממש רוצה לשנות את זה.אני רוצה ללמוד איך ומה עליי לעשות כדי ללמד את עצמי להיות מעודנת יותר.אשמח אם תעזרו לי:]

גרא.

New member
מישהי אי שם1,תהליכי שינוי התנהגות,חשיבה

ותגובות מילוליות ולא מילוליות,אינם נעשים ב"זבנג וגמרנו" אלא זוהי עבודה ממושכת,יסודית,קשה המלווה בקשיים לא מעטים.לבדך לא תוכלי לעשות את כל העבודה,גם אם תצליחי לסגל לך דפוסי חשיבה חיוביים,סתגלניים,מאד חשוב שמישהוא ילווה אותך בהכוונה,מעקב,בקרה,מתן משוב, והמון עידוד כשמגיע.לכן דומה כי המטפל המתאים ביותר לכך הוא דווקא מאמן אישי (קוצ'ינג) ולא פסיכולוג.כנסי לפורום "אימון אישי-קוצ'ינג",ותציגי את הבעיות והצפיות שלך למה שיקרה. וודאי תקבלי התיחסויות מבינות,תומכות,ואולי גם הצעות שתוכלי לשקול את כדאיותן.

gobly

New member
קודם כל - כל הכבוד לך על הרצון לשינוי.

זה מראה שאיכפת לך, שאת לא רוצה לפגוע באנשים, שאת לא רוצה שאנשים יפגעו ממך, ושאת אמיצה מספיק בשביל לעשות עבודה. כדברי הדוקטור - אי אפשר לעשות את השינוי לבד. יש לנו מנגנונים סופר מתוחכמים שמעלימים מעצמנו את הגורמים לבעיה. שלא כמו הדוקטור - אני לא חושב שאימון יביא אותך לשם. גישת האימון באה לשנות דפוס חיצוני שלא טוב לנו איתו - (כמו פחד מראיונות עבודה, דפוס התנהגות חיצוני, הרגלים..) גם הגישה המסורתית של פסיכותרפיה לא מתאימה כאן - כי היא גורסת שהמטפל הוא "דף לבן", המקרין למטופל את הבעיות. מה שאת צריכה זו הכוונה. אדם טוב - מאמן או מטפל. מנוסה, שתבהירי איתו מראש את המטרות שלך ותשאלי אותו אם הוא מאמין שידע איך להוביל אותך לשם. ומידיעה, דפוסי התנהגות נובעים מדפוסי מחשבה ורגשות לא פתורים. (פחות מכורח ההרגל) יש סכנה שאימון נטו יעבוד איתך על דפוסי ההתנהגות ולא יגע בשורש הבעיה. בהצלחה

למעלה