שלום..

ilanamysticana

New member
לפני הכל

האם זה 2 שמות? נראה שלא נולדת בארץ האם זה נכון? כי הכתיבה של הם לא ברורה.

doingood

New member
זה אולי ישמע לא יפה

אבל בגיל הזה, יש דברים יותר חשובים מלעסוק בשמות

הממ

זה כן השם שלי, ולא זה לא 2 שמות, לא החלפתי מעולם...זה השם בת.ז מאז שנולדתי נאטלי נאתי, ונולדתי בארץ. בקשר להודעה השניה, סתם ניכנסתי, אהתבי, ורציתי לשמוע.. כל אחד ובכל גיל יכול לעסוק בשם שלו.יומטוב לך.

doingood

New member
שאלה טובה

בגדול כן. אם עוסקים אנו בפרשנות לפי הקבלה, רוב המקובלים אומרים שהגיל המתאים הוא 40 ומעלה. גם לפי מסורות אחרות יש חשיבות לגיל. בקטן - אם האדם (ללא קשר לגילו) מגלה עניין בשמו, כנראה שזה הזמן הנכון להתחיל עסוק בו.

111Naama

New member
אישית, מגיל מאד צעיר

(בערך 4-5) השם הפריע לי נורא. הרגשתי שהוא פשוט לא מתאים לי. (למרות שהיה לי שם נורמטיבי לחלוטין... ולא איזו המצאה מוזרה).

גל סופר

New member
איזה מקובלים אומרים דבר כזה?

יש לך ציטוטים ומראה מקום הולם?... הרמ"ק חושב אחרת, כך גם רוב המקובלים. האר"י בכבודו ובעצמו לא הספיק להגיע לגיל 40 בכלל...

doingood

New member
אתה מוזמן לחזור ולנהל את הפורום

מכל מקום כך שמעתי. יכול להיות שהדברים השתנו.

ilanamysticana

New member
יש משהו בדבריו

הקבלה שהיא תורה העוסקת בחכמת הנסתר היהודית כונתה בזמנו "הפרדס" ונאמר בזמנו שאין להכנס "לפרדס" לפני היותך בן 40. אך כיום (לרוב) בעולם החילוני ,בהדרכת מורים העוסקים בקבלה ואלה הלומדים נומרולוגיה הרבה לפני גיל 40 ויש האומרים (ומבלי לעמוד למשפט) שה-40 הכוונה לבגרות

אני אענה לך../images/Emo13.gif

שמך בצרוף שם משפחתך נותך לאישיותך מימד ונופך במימד הרבתא סוטרא,כלומר שתי פנים לאדם. שתי ה "נ" שם פרטי ושם משפחה ועוד בתור אותיות פתיחה מעלים אותך מבחינה אנרגטית מרמת הגשמי לרמת הלמדא אולם כאן את נעצרת ולא ממשיכה לרמת הלמדא רמה. הרצון להתקדם ולפרוץ הלאה קיים אולם לצידו יש גם בילבול וחיפוש אחר דרך הלמדא גשמי. נסי להיות יותר ממוקדת בדרכך ולא להתפזר אחר פיתויים.

גל סופר

New member
האם יש בידייך מקורות?

אל תטרחי לחפש- לא קיימים כאלו. זו שמועה נפוצה מאוד, אך לא נכונה כלל. בתקופה מסוימת הדבר אכן היה תקף בעקבות הזרם השבתאי, אך זה היה צו השעה. כעת, אין שום עניין כזה- גם לא בציבור הדתי [אני אדם דתי, לצורך העניין].

doingood

New member
היצמדות למקורות

כאדם דתי אתה יודע מאיפה באה ה"שמועה" הזו, ויודע גם מה עומד מאחוריה. האם כל דבר חייב להיות מגובה במקור כתוב דוקא?

גל סופר

New member
תלוי

אם אנו יודעים כי השמועה עברה מן העולם ולא תקפה כעת, אין טעם להעלות אותה. זאת דעתי, על כל פנים.

ומי קבע שדעתך היא הנכונה?

כמו לכל דבר בחיים גם לקבלה פרושיים והבטים שונים מי מחליט איזה פרוש נכון ואיזה לא? במידה ויש מספר פרושים יותר מרצוי לציינם ולאפשר את זכות הבחירה דרך החיבור. כל תורתנו וגם הקבלה בנויים על שמועות ותוספות שעברו מדור לדור,כל חכם בדורו הוסיף והיו גם שהחסירו והקלו אז מה הנכון?. מה זאת גירסא נכונה?שבתאים, לוים,תנאים? הכל נכון והכל הבל אבלים,איש באמונתו יחיה ויראה את האמת דרך הבנתו.

אין עובדות רק פרשנויות.

עובדות?לא נראה לי שישבת אישית ולמדת בחברותא עם האר"י הקדוש וגם לא עם שמעון בר יוחאי. עובדות אין חיה כזאת הכל פרשנויות על גבי פרשנויות של חכמים שונים מזרמים שונים

למעלה