שלום

• פותח הנושא EW2
  • פורסם בתאריך

EW2

New member
שלום

שלום אני בחור בן 21, עומד לקראת שיחרור מצה"ל. בצבא אני עוסק בתפקידי מודיעין ופחות בפאן ה"קרבי". הרבה מאוד פעמים יוצא לי לחשוב מה היה קורה אם הייתי הולך למסלול יותר קרבי. כשהתגייסתי הדבר היחידי שרציתי זה כמה שפחות קרבי אבל עכשיו אני מתחרט על זה. הייתי נותן הכל בשביל לעבור ליחידה אחרת עכשיו אבל זה לא רלוונטי כיוון שאני עוד מעט משתחרר. כמו כן, כמו כל אדם שעומד לפני שיחרור אני חושב מה אני רוצה לעשות עם עצמי. אני בטוח שאני אמשיך בתחום של הערבית והמזרח התיכון. למרות הכל משהו משהו עדיין אוכל את עצמי בפנים על כך ש"פיספסתי" את ההזדמנות להיות במסלול קרבי. אני יודע שאם אני לא אעשה את זה עכשיו אני לא אעשה את זה אף פעם. אולי מתוך ההודעה שלי נשמע שאני רוצה לעשות משהו שהוא פנים צבאי ואז זה לא הפורום הנכון אך שאלתי נוגעת לאחרי הצבא באם אחליט בסופו של דבר להשתחרר. איזה מקומות יש בחוץ שאני יכול להתפתח אליהם מבחינת הידע שלי? להישאר בצבא מבחינתי זה הכי קל, אבל אני רוצה לפתוח את עצמי לעוד מקומות חדשים ואנשים חדשים. אני מחפש את אותו מקום "קרבי" בצה,ל שהפסדתי, שם באזרחות. האם יש מקום כזה בכלל? ואם כן, איפה הוא נמצא? אני מודע לעובדה שהשאלה שלי קצת מבולבלת כי אני בעצמי מבולבל. אשמח בכל זאת לכל עזרה מכל סוג שהוא, תודה רבה מראש ושבת שלום.

תשובה בחירת המקצוע שבו תעסוק לא צריכה להיות מושפעת מהרגשת "פספוס" שאתה חש בצבא. אתה לא אמור לפצות על כך, אתה צריך למצוא עבודה שתתאים לך.

למה אתה מתכוון ב"קרבי"?

אתה כותב שאתה "מחפש את אותו מקום 'קרבי' בצה"ל שהפסדתי, שם באזרחות" - ובכן, "קרבי" באיזה מובן? אם אתה מתכוון לזה שאתה מחפש לעסוק בתחום שיש לו נגיעה לביטחון, אתה יכול להתגייס למשטרה. אם אתה עוסק בתפקידי מודיעין אני מניחה שיש סיכוי שאחרי השחרור ייצרו איתך קשר גם גורמים נוספים בקהיליית המודיעין של ישראל - שב"כ והמוסד - שגם בהם הכישורים שלך ודאי יהיו בעלי ערך. אם אתה מתכוון לכך שאינך בתפקיד קרבי, ועל כן יש לך תחושה של פספוס סביב העובדה שהיית יכול לשרת בתפקיד שהיה "תורם יותר" למדינה, אז יש לי כמה דברים לומר: האחד, שזה נוגע ללב וראוי להערכה; השני, שתסיר דאגה מלבך - זה שאתה משרת בצה"ל זו תרומה מאין כמוה לחברה ואל תזלזל בה; השלישי - בוא להיות מורה
בהצלחה!

EW2

New member
שלום רחל

תודה רבה על התגובה. מאוד מחמם לי את הלב לדעת שיש עוד אנשים כמוך במדינה. אני לא רוצה שהדיון הזה יהפוך להיות פוליטי אבל עצוב לי לראות שהיום אנשים בוחרים לא להתגייס ומשמח אותי מאוד להיות שיש עדיין אנשים שמעריכים את תרומת החיילים הקרביים והחיילים בכלל למדינה. נתת לי רעיון ממש טוב. נראה לי שלהיות מורה ולחנך את דורות העתיד של מדינת ישראל על מה שאני גדלתי עליו יהיה טוב. זה לא סותר את העובדה שהרגשת ה"פיספוס" הזאת צריכה לבוא על פיתרונה. אני אדם צעיר שכל החיים לפניו, ואם לא אעשה את זה עכשיו, לא אעשה זאת אף פעם. אשמח ולהמשיך להיות איתך ועם הפורום בקשר. יום טוב.

למעלה