שלום

kikona126

New member
שלום

אני חדשה פה (ושתדעו שבדרך כלל אני לא אומרת את זה בפורומים, נכנסת כאילו כבר הייתי שם שנים...) אבל פה משום מה הרגשתי קצת אחרת... אז אני אספר קצת על עצמי, בשביל להרגיש חלק
אני משחקת כדורעף כבר מספר שנים (בליגה הארצית). לפני כשנה הייתי נפגשת עם חברה לסיבובי ריצה בפארק הירקון אבל אחרי ק"מ וחצי כבר הייתי מתעייפת ועוברת להליכה של מספר דקות ושוב חוזרת לרוץ. מצד אחד זה היה לי מוזר ומצד שני לא... מוזר כי אני רגילה לאימונים של שעתיים (שזה פחות אינטנסיבי) וגם רגילה למשחקים (מאוד אינטנסיבי) שיכולים להמשך גם שעתיים וחצי. אני מגישה בכדורעף (מגישה כדור להנחתה) ומתוקף התפקיד אני כל המשחק בריצה אחרי הכדור (במיוחד כשמדובר בליגה הארצית בה הקבלה פחות יציבה). בין ריצה ארוכה למה שקורה בכדורעף יש הבדל מאוד גדול וזה הכוח המתפרץ. והשאלה שלי היא איך אני בונה לעצמי ריצה בצורה נכונה? (אני רק רוצה לציין שבסוף הסיבובי ריצה שהיינו עושות הייתי תמיד עושה ספרינט ואיך שהוא לזה כן היה לי כוח, אבל לסיים את המסלול בלי זה היה בלתי אפשרי... (טוב אולי האדרנלין). ) ניסיתי פעם לעשות סיבוב של ספרינט, ריצה קלה, ספרינט, ריצה קלה, אבל זה לא כל כך נוח כשיש הרבה אנשים במסלול בפארק (ובמיוחד הכלבים שרודפים אחרי!
מה שכן הם מעלים לי את הקצב) וכמובן, אם יש פה מישהו שרוצה להצטרף לסיבובי הליכה ריצה (לבניית ריצה) שיגיד, חסר לי בן/בת זוג (וזה מאוד מדרבן שעושים את זה בקבוצה או בשניים) טוב כתבתי הרבה, כבר מרגישה חלק מהפורום...
קיקי

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

כדורעף הוא משחק כ"כ מגניב! מהיר ועוצמתי, עם טקטיקה וחשיבה קבוצתית. אני חסרה למרבה הצער את הקורדינציה _שלא לומר את הגובה
), אבל חושבת שזה משחק נפלא והנשים בו תמיד נראות לי סוג של אלילות
מקווה שתמצאי לך שותפות טובה לריצה, בינתיים, תתמקמי לך פה בינינו ותרגישי בנוח

ק"מ וחצי זאת התחלה לא רעה

כמו כל התחלה, זה לא פשוט, וצריך להתקדם בקצב שמתאים לגוף. אני בטוחה שאם תרוצי בכל פעם "קצת יותר" די מהר תגדילי זמן ומרחק. כח מתפרץ וריצה למרחק הם בהחלט דברים מאד שונים... הבעיה שכשאני רצה ספרינט זה לא נראה שונה מריצה ארוכה... חחח אז ברוכה הבאה לפורום ובהצלחה עם הריצות!

כדורעף זה משחק מדהים

כילדה ונערה צפיתי בהמון משחקי כדורעף כשהנבחרת האיזורית שלנו היתה לוקחת אליפות אחרי אליפות (נשים) וגם הגברים שחקו בליגה לאומית. המורה שהכי אהבתי בתיכון שיחק בנבחרת ישראל והיה קפטן הנבחרת המקומית. לשחק מעולם לא הצלחתי - לא היה לי כוח בידיים להנחתות, לא גובה וניתור לחסימות ובודאי שלא קואורדינציה ל"דגים" (עדיין קוראים לזה ככה?). המזל הוא שכך שמרתי על הברכיים שלי.... קשה לי לראות קשר בין כדורעף לבין להחזיק ריצה ארוכה. צריך יכולות אחרות לגמרי. החדשות הטובות הן שזה הרבה יותר קל טכנית.... ק"מ וחצי זה יופי. משם צריך לעלות בהדרגה במרחק ובזמן. יש משהו בסוף ריצה שמאפשר את הספרינט - סוג של אנדרלין. זה כיף אבל לאו דווקא משפר את היכולות. התמדה וסבלנות יעשו את זה. ברוכה הבאה ל
שלנו

kikona126

New member
../images/Emo13.gif

אכן אין קשר בין כדורעף לבין להחזיק ריצה ארוכה. זה כן יותר קל טכנית (וגם פיזיתי הייתי אומרת). הרבה פעמים אני מוצאת את עצמי עוצרת כי משמעם לי, כאילו חסרה הסיבה שבגללה אני רצה, בכדורעף אני רצה אחרי כדור... צריך הרבה יכולת נפשית לריצה... בקשר למשחק הקבוצתי, ראיתי שהרבה כתבו את זה כאן, זה נכון שכדורעף זה משחק קבוצתי. אבל למשחק הקבוצתי הזה מאוד קשה להגיע. מספיק שכל אחת מחפשת את האגו של עצמה, ובכלל מריבות על המגרש על "זה שלך, זה שלי, למה ככה..." אצלנו אחת הבעיות היותר גדולות זה שאם מישהי אחת מתחילה עם שטויות או נמצאת בדאון (כי חסמו אותה, כי היא לא קיבלה...) פתאום כל הקבוצה נכנסת לזה גם... או בכלל, עד שאנחנו לוקחות 2 מערכות מגיע (חברנו הטוב) הפחד ש"אולי ננצח היום" ואז מהמערכה השלישית יש לנו ירידה... אבל אלו שלבים שכל קבוצה חדשה עוברת, ובגלל זה בעצם אני עברתי שנה שעברה (מקבוצה מאוד חזקה, ניראה לי מקום שני או ראשון השנה בליגה) לקבוצה החדשה יחד עם עוד כמה חברות, כדי שכל השלבים האלו יעברו מהר יותר
שנה שעברה זה לא ממש הלך, היתה עונה קשה! אבל השנה רואים את הפירות. הנה סרטון נחמד של חלק מהמשחק הראשון שלנו כקבוצה. (אני מספר 12, זאת עם הגרביים הלבנות, בצד ימין ליד הרשת) http://www.youtube.com/watch?v=X8RsoCo9ubA (לסגור רמקולים יש שם מוזיקה מאוד חזקה!!!) ותודה רבה על קבלת הפנים!

vivikoob

New member
הי קיקי

ברוכה המצטרפת. מהקצת נסיון שיש לי בריצה למדתי שכדי להגיע למרחק גדול יותר צריך לרוץ לאט. לפעמים מאאאד לאט כדי לבנות את הבסיס האירובי שמאפשר אח"כ את הגדלת המרחק ואחרי כן את המהירות. זה ככה בגדול - בטח מומחיות ממני או תכנית אימונים הדרגתית - יעזרו שהיה בהצלחה. ורד

למעלה