שלום:)

lintu14

New member
שלום:)

אני מעוניינת להעלות את הכושר סיבולת לב ריאה, לפני שנתיים נרשמתי למכון כושר ולאט לאט הגברתי,ובסוף ( אל תשאלו איך חח :) )מצאתי את עצמי בקורס מדריכות ,אני אוהבת את זה מאוד ויחסית לשאר המתאמנים אני - אלופה אבל יחסית למדריכות-וואל..לא ברמה.אני מנתשפת, ומזיעה (בעיה בפני עצמה) ומתקשה לדבר תוך כדי. החלטתי להוסיף לשעה אירובי (לא אירובי ריקודים,אירובי ברמה של ספינינג-אותו אני אמורה להדריך בקרוב....) ושעה עיצוב גוף (יותר רגוע אבל מאמץ, בכל זאת.)שאני עושה כל יום- ריצות..המאמנת שלי המליצה לי להוסיף שעה ביום.. השאלות הן כאלה, האם לגוף שלי זה לא יהיה מעמיס מידי עוד שעה ריצה בנוסף לשעתיים הקיימות?(שלא לדבר על לימודים שיש עוד לתפקד בהם.) באיזו תדירות מומלץ להתחיל? מה לדעתכן עדיף,אני עושה את האירובי והעיצוב הגוף בערב,האם עדיף לי לרוץ בבוקר או לפני/אחרי האימון בערב ולהפוך לאימון ארוך פשוט. זה נשמע ממש קשה להוסיף ת'שעה הזאת יום יום,אני עייפה רק מהמחשבה על כך ! תזרימו לי קצת אנרגיה :)

dganitm

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

היי יקירתי, מתוך דברייך נשמע שאת כבר יודעת מה טוב בשבילך כרגע. אם את בתקופה לחוצה בחיים, לימודים, עבודה או כל עיסוק אחר, זה לא נשמע לי ממש הזמן להתחיל להוסיף עוד עומסים באימון... בתקופות הלחוצות בחיי, שמתי הכל בצד והתמקדתי בפרוייקטים שהיו לי, לא הוספתי עוד שמן למדורה, העדפתי עוד שעתיים שינה במקום אימון מאשר לישון 4 שעות ולשחוק את עצמי. את צריכה להרגיש שזה מגיע מתוך כייף אמיתי שלך, לא מתוך כורח. אני מזרימה לך הרבה אנרגיה טובה, להסתכל פנימה ולבדוק אם זה באמת מה שאת צריכה עכשיו? אולי כדי לעשות את זה קצת פחות באינטנסיביות...
דגנית

lintu14

New member
לאלא :)

אני מאוד רוצה לרוץ,והמחשבה שארוץ מידי בוקר למשל,עושה לי תחושה ממש ממש טובה וסיפוק אבל מנגד יש לי מלא חששות לגבי זה (אולי החששות הן לא שלי,והן של אמא שלי,שדואגת שאני 'מגזימה'? ). זו התקופה היחידה שיש לי,ויש המון סיבות לעשות את זה-הכנה לצבא,רוצה להיות שם מדריכת כושר וצריכה להוכיח את עצמי במיונים..ולעבודה בתור מדריכה במכון שלי..אלו שני דברים שהם..הכי חשובים לי כעת.הריצה היא לא המטרה,היא כלי עזר למטרה-אולי אלמד להפוך אותך למטרה ויהיה לי יותר פשוט להתמיד ולהצליח? אני בטוחה שזה יבוא מכייף אמיתי,כי אני אוהבת ספורט. ולהתאמץ,והלצליח-ואני מוכנה לתת לזה זמן וכוח. (אני אומרת את זה אחרי נסיון לריצת בוקר :) ) תודה. אולי אחליף את העיצוב גוף בריצה בימים עמוסים

2_be

New member
ברוכה הבאה../images/Emo13.gif

הדבר הראשון שחשבתי עליו כשקראתי את מה שכתבת היה - זה יותר מידי! 3 שעות של פעילות מידי יום זה מתכון בטוח לפציעות (בטח ובטח כשרק המחשבה על זה מעייפת אותך). אחד הדברים החשובים שאני זוכרת מקורס המדריכות שעשיתי בזמנו היה שצריך להיזהר. הרבה מדריכות מתחילות מוצאות את עצמן מאוד מהר עם פציעה לאחר שהעמיסו על עצמן יותר מידי למשל עם 3 שיעורים מידי יום... מחשבה נוספת שעלתה לי היא שכשאת מדריכה את לא כל הזמן בפעולה והרבה פעמים העברת שיעור הרבה פחות אינטנסיבית מאימון שלך לעצמך כמתאמנת. כדאי לקחת גם את זה בחשבון. דבר שלישי, בתור מישהי שחובבת גם אירובי וגם ריצה אני חושבת שאם תמירי חלק מאימוני האירובי בסטודיו לאימוני ריצה תוכלי גם לשפר את הכושר וגם להנות מכל העולמות. דבר רביעי ואחרון, גם אם את מתחילה לרוץ כדאי לעשות את זה בהדרגה, אמנם את תגיעי לריצה רציפה וארוכה הרבה יותר מהר ממי שאין לי את הכושר הבסיסי ולא עושה פעילות אירובית אבל עדיין הגוף צריך את הזמן להסתגל לשינוי בסוג הפעילות. בהצלחה

גם לי זה נשמע הרבה

להוסיף מכלום שעה ריצה כל יום נשמע לי מופרך. מצד שני יש לך מאמנת, היא אמורה להכיר אותך ולדעת למה את מסוגלת, לא? נשמע לי גם שאם הבעיה היא לב-ריאה, עדיף להתמקד בריצות קצרות ומהירות. אם כי זה רק מניסיוני, אני לא מומחית. לגבי מתי - לי יותר נוח לחבר, חוסכת מקלחת... מצד שני כולם אומרים שצריך לאכול באמצע, וזה לא נוח...

lintu14

New member
ברור

למרות שאני נורא סומכת על המאמנת שלי אבל היא בעלת דרישות מאוד גבוהות,ולא תמיד זה הגיוני..ההיגיון הבריא אמר לי שבום להוסיף ריצה של שעה כל יום זה לא הכי הדרגתי ואנלא רוצה להזיק,לגרום לעצמי להיות חסרת אנרגיות,איטית מידי-המטרה היא להדריך באנרגטיות P: (נראה לי היא אפילו לא לוקחת בחשבון שאני חיה גם מעבר לשעתיים במכון חח ) בכל אופן באתי לצאת היום ל"שעה" ריצה,אחרי חצי שעה חזרתי (אחרי שהרגליים פשוט סירבו להמשיך..!><) אחפש חומר בנושא,דווקא לא רצתי מהר בכלל ,אתייעץ גם עם המאמנת. לאכול באמצע? תודה על התשובות :) ד"א-מה עושים עם ההזעה?יש פיתרונות לזה?

גם חצי שעה ריצה זה לא מעט

עד כמה שאני יודעת, ריצה זה משהו שצריך לעשות מאד בהדרגה. שעה זה המון גם אם את יכולה מבחינה אירובית. גם חצי שעה זו התחלה די ארוכה. הרי המטרה היא לא לפגוע במפרקים אלא לשפר. הרבה מדריכות לא עושות את כל השיעור. עושות מדי פעם הפסקות לצפות במתעמלות. נראה לי שזה פטנט מצויין להתנשף ולהזיע פחות ולא להעמיס יותר מדי. לא הבנתי איך העיצוב מתחבר לשיפור סיבולת לב-ריאה.

lintu14

New member
זהו,

חשבתי על זה ולעשות בסיס חצי שעה וכל פעם (כמה ימים שארגיש ) אוסיף עוד חמש דקות עד שאגיע לריצה של שעה. אני יודעת שהרבה מדריכות עושות את זה,אבל אני לא אוהבת את זה-אני ,מניסיוני כמודרכת,הבנתי שמדריך לא יגרום לך לעשות משהו שהוא בעצמו לא יכול (בטח שלא מדריך מתחיל,כמוני.),אני לא רוצה פטנטים כאלה ללהזיע פחות (להתאמץ פחות),אני רוצה פטנטים כמו חולצות עם בד שסופג,אולי דאודורנטים טובים שמפיגים ריח והמלצות בסגנון.. זה לא נעים !>< חח מתחבר בזה שאוותר על שעה שיעור של עיצוב למען שיפור הסיבולת ! (שעה ריצה במקום) תודה על היחס והתגובות

זה עדיין קצת מהר מדי

להעלות כל חמש דקות. בתכנית ריצה מסודרת עולים קצת בכל פעם, לפעמים לא עולים וחוזרים אחורה כל כמה שבועות. חפשי תכנית באינטרנט. תתייעצי עם המאמנת שלך. מוזר מאד שהיא אמרה לך להתחיל משעה. כל מי שלמד חמש דקות משהו על ריצה ידע להגיד לך שאת מסכנת את המפרקים שלך והנזק עלול להיות ארוך טווח. האם המאמנת שלך עוסקת בריצה? בתור צרכנית כבדה של שיעורי אירובי בעברי וספינינג גם בהווה, אני יכולה להגיד לך שגם המדריכות הכי מנוסות והכי טובות עושות הפסקות ואף אחד לא מאשים אותן שהן לא יכולות לעשות את השיעור. בשיעור אירובי מדריכה חייבת לעצור ולהסתכל, עם כל הסיבובים, איך היא יכולה לתת למתאמנות שלה את כל תשומת הלב
גם בספינינג המדריך חייב מדי פעם לרדת מהאופניים כדי לגשת למתאמן זה או אחר ולהעיר לו על הטכניקה. בטכניקה לא נכונה בספינינג, אפשר בקלות לפגוע בגב, בברכיים או בשניהם גם יחד. אף אחד לא חושב שמדריך לא מסוגל לסיים את השיעור אם הוא עושה זאת. תאמיני לי שלא היה שיעור ספינינג אחד שהייתי בו שלא היה בו אף מתאמן שיכול היה להתרם מהמדריך. תמיד יש את אלו שלא שמים מספיק עומס/שמים יותר מדי עומס ולא עומדים בקצב/ מדוושים תוך כדי פלייה
וכו' בקיצור - יש סיבות להקל על עצמך. כך תזיעי פחות (אפשר לנצל את ההפסקה גם לנגב מהר את הזיעה - הרבה מדריכים עושים את זה). אחד ממדריכי האירובי הכי טובים שהכרתי - מחליף חולצה כל שיעור בגלל שהוא מאד מזיע. הוא עדיין אחד המדריכים האהובים בסטודיו. כשאתה טוב, לאף אחד לא אכפת כמה אתה מזיע....

lintu14

New member
כל חמש דקות?

לא יודעת איך הבנת אותי,אבל התכוונתי לרוץ נניח חמישה ימים חצי שעה ואחרי חמישה ימים לרוץ עוד חמישה-שישה ימים 35 דקות ואח"כ 40 דקות וכן הלאה. הסתכלתי באינטרנט וזה היה כהמלצה לשיפור סיבולת,וזה ממש מעולה לדעתי.. כן,זה מה שהיא המליצה לי..אבל אני לא מקשיבה רק לה,עובדה באתי לשמוע עוד עצות-אני לא עושה כל מה שאומרים לי,צריך גם להפעיל את המוח שלנו בשביל לא להזיק לעצמנו! אני לא יודעת ספציפית במה היא עוסקת ואם היא מוגדרת כמאמנת ריצה,אבל היא בטוח לא מאמנת לתריאטלונים אלא יותר לכיוון אימון לשם הרזייה-אבל הגיוני מאוד מה שהיא אמרה כיוון ששיעור אירובי מתקיים שעה-כדאי לי להתאמן בריצה של שעה ככה אוכל "לשרוד" את השיעור בצורה הכי טובה. חחח זה נכון,וזה חלק מהעניין.אבל אני לא רוצה שזו תהיה הסיבה לבדיקה שלי,זה חשוב לי .. מזתומרת "להתרם מהמדריך" ?:-O חחח חבל שאי אפשר להחליף חולצה באמצע השיעור... מה שנכון נכון :)

מרב.

New member
גם להתחיל לרוץ חצי שעה משך חמישה ימים זה המון

גם למי שעושה פעילות גופנית. תוכניות אימון לריצה הן הדרגתית. לא בכל יום רצים אותו דבר, ובטח לא חמישה ימים ברציפות. גם העליה אינה משבוע לשבוע ואינה עליה כוללת של כל יום, אלא עובדת לפי אינטרוול מסוים של עליה מדי שבוע, וירידה בעומס מדי 3-4 שבועות. ממליצה לך בחום להתייעץ עם מאמן ריצה או לפחות לקרוא תוכניות ריצה למתחילים- יש כאלו למכביר באינטרנט, ואת יכולה למצוא שוות ומוצלחות באתר של איילות.

לגבי ההזעה

- חולצות מנדפות - ברור! חובה! - מגבת - מבחינתי גם חובה - דאודורנט של גברים - נוטה להיות יותר אפקטיבי - להתעלם. זה שאת מזיעה לא אומר עלייך משהו רע. יש אנשים שפשוט מזיעים יותר מאחרים. השיפור בכושר לא מביא להפחתה בהזעה אם את ממשיכה לאתגר את עצמך.

lintu14

New member
תודה 3>

איך אדע מה הן חולצות מתנדפות?
זה לא.....לא נעים כשנודף מאישה ריח של גבר?

פשוט תשאלי

הכי קל לזהות אותן באמצעות המחיר - הן פשוט מאד יקרות. יש פה הרבה שרשורים קודמים על איפה אפשר לקנות בגדי ספורט בהנחה או סתם, ואם יש לך ספק - תשאלי את המוכר בחנות. אם כתוב "דריי-פיט" זה מנדף. לגבי הריח, לדעתי לא מריחים את זה, וכמובן יש כאלה מסריחים יותר ופחות. בטוח שריח של בית שחי יותר לא נעים לי אישית...

מור שלז

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

קיבלת עצות מצויינות, כך שאין לי מה להוסיף פשוט ברוכה הבאה

LihiTad

New member
בזהירות

ריצה של שעה כל יום מעמיסה מאד על הגוף. מה גם שאת לא שם כרגע. אם אני מבינה נכון אין לך עדיין נסיון בריצה. למרות הכושר הגבוה שאת חווה בשיעורי האירובי לא ניתן להעביר את זה באופן ישיר לריצה. בכל זאת, השרירים המפרקים והגידים צריכים להסתגל לפעילות הזו, לא רק לב ריאה. אם תעלי בבת אחת לשעה ריצה ביום את מסתכנת בפציעה. צריך לעשות את זה בהדרגה, לשלב קטעי ריצה ולא כל יום. אם בכל מקרה את מתאמנת כל יום (6 או 7 פעמים בשבוע?) כדאי לך גם להקדיש מחשבה למנוחה ולתזונה נכונה. לא פלא שאת עייפה רק מהמחשבה על כך, בצדק. ליהי

יכולה לייעץ מנסיון

קודם כל ברוכה הבאה לפורום
אני כל-כך מבינה את ההרגשה של "לטרוף את העולם",זה מה שקרה לי מייד ואפילו תוך כדי לימודיי בוינגייט(אירובי ועיצוב) העמסתי על עצמי כל יום שני שיעוריי אירובי ושיעוריי אינטרוולים בסטודיו ועשיתי את כל השיעור עם המתאמנים שלי
אבל עם הזמן את פשוט תביני שהעבודה שלך זה הגוף שלך ולכן את צריכה לשמור עליו מפציעות ותשישות היום אני מאמנת בתבונה,אני מעבירה שיעוריי אירובי ועיצוב ולא אני לא תמיד עושה הכל,עם הזמן את תרכשי בטחון,לעבור בין המתאמנים,לתקן,להסביר,זה לא מה שיגרום לך להיות מדריכה פחות טובה לגבי הריצה-שוב ממה שאני יודעת,יש מדריכים אלופים באירובי ,בכושר מעולה ועדיין הם לא יכולים להחזיק 5 ד' ריצה רציפה אז זה לא MUST בשביל שיפור הכושר ואם בכל זאת את הולכת על ריצה תעבדי לפי תוכנית שמותאמת לך. בהצלחה ותהני מהלימודים את עוד תתגעגי לתקופה הזו

ועוד משהו שסיפרה לי בזמנו עטרה דפני

כשהיא התחילה, עשו אירובי היי אימפקט על רצפת לינולאום במתנ"סים. מדריכות אירובי ועיצוב נעלו אול סטאר... היום להרבה מדריכות יש בעיות ברצפת האגן ובברכיים. היום התנאים הרבה יותר טובים אבל עדיין צריך לשמור על עצמנו.

למעלה