שלום..

amita13

New member
שלום..

רציתי לדעת אם מישהו מכיר או שמע על אחת מהפנימיות הבעות : עדנים, אחוזת ילדים ויצ"ו, גוונים, ואשלים. ואשמח לשמוע עוד המלצות לפנימיות פוסט אישפוזיות אם מישהו מכאן מכיר.

Scholes 18

New member
מכיר חלקית ;/

אשלים: מישהי שאני מכיר התמיינה שם, אמרה שזה מקום נחמד אבל לא פירטה מעבר לזה... כך שאינני יודע אחוזת ילדים ויצ"ו: מישהי שאני מכיר עשתה שם שנת שירות בשנה שעברה, היא מאוד ממליצה אך אומרת שזה לא מתאים לכל אחד ואתה צריך לדעת למה אתה נכנס... שתבין, ניסו להרביץ לה, לירוק עליה וכביכול להרוג אותה בכל יום ויום... לא כל אחד ידע להתמודד עם הדברים האלה... או למשל חניכים שמנסים להתאבד, או נכנסים לטראנס של קריזה ואתה חייב לתפוס אותם (פיסית) ולנער אותם... בהחלט לא קל. עדנים: הדברים שאמרתי לגבי אחוזת ילדים ויצ"ו תופסים גם כאן, הבנתי שיש בין שתי הפנימיות לא מעט דברים מקבילים (האוכלוסיה, כמובן, אבל עוד פרמטרים כמו "שיטת העבודה" וכו'... יכול להיות שאני טועה, אז קח את זה בעירבון מוגבל). כאן אני יכול להמליץ לך בלב שלם- חבר הכי טוב שלי עושה שם השנה ונהנה מכל רגע. מעבר לקושי שבעבודה עם נוער פוסט-אישפוזי (אליו אני מניח שאתה מודע כי אחרת לא היית מתעניין בתחום הספציפי הזה), העבודה של הש"שנים היא קריעת-תחת: בבוקר עובדים בענפים, בצהריים כביכול יש הפסקה (למה כביכול? כי כל שנייה מנוצלת לטובת הכנת פעילויות וכד'), אח"כ הולכים לקבוצה שאתה מלווה (השנה יש 8 ש"שנים, 2 לכל קבוצה בנוסף למדריכים. כל קבוצה מונה 15 חניכים, נכפיל ב 4 ונקבל 60 חניכים בפנימייה כולה). העבודה נמשכת עד לסביבות 22:00 ואז הולכים לקומונה, רק שבמקום לנוח גם עובדים על כל מיני דברים, מנקים וכיו"ב... הולכים לישון מאוד מאוחר (סביבות 2 בלילה) ושוב קמים בבוקר לעוד יום עבודה. כך שניתן להבין שה-ש"שין מ-א-ו-ד משמעותי בכפר, אבל לא כל אחד יכול לעמוד בעומס הזה. חבר שלי מספר גם שהסינון שם יחסית גבוה (ובמקביל הביקוש למקום הזה תמיד עולה בשנים האחרונות). מומלץ! על גוונים לא שמעתי מעולם, מקום חדש? וסחתיין על המוטיבציה לעבוד עם האוכלוסיה הזאת :) בהצלחה...

למעלה