שלום

נועהב1

New member
שלום

לצערי הרב סבתי אשר גרה זה שנים רבות בדיור מוגן, נאלצת עתה לעבור למסגרת של תשושי נפש. אני חשה שהמוסד בו היא התגוררה עד עתה, עשה לה עוול גדול משניתן לתאר. לצערי, העוול הינו רק ברמה הרגשית, ולא ברמה החוקית משפטית. עם זאת, רגשות הם דבר חשוב ביותר. כתבתי מכתב להנהלת המוסד על חוסר ההתייחסות וחוסר הרגישות שהיו במקרה זה, והייתי רוצה להפיצו לגורמים נוספים, על מנת שלא לשתוק בעניין. לעיתים קרובות מדי אנשים שסובלים מאלצהיימר ובני משפחותיהם סובלים מזה. אשמח להמלצות למי לכתב את המכתב- כגון מנהל הגריאטריה במשרד הבריאות, וכיוב. נועה

zs1957

New member
ברוכה הבאה לפורום נועה

לצערי המקרה שאת מספרת מוכר לי היטב. אני מכירה זוג קשישים שגרים בדיור מוגן וניסו לעשות להם מה שעשו לסבתא שלך הם פנו לעו"ד שעכב את רוע הגזירה. הם נותרו בדירה בהשגחת מטפלת ישראלית שבאה למספר שעות כל יום ובהשגחת העובדת הסוציאילת של הדירו המוגן. מדוע לא ניתן להכניס מטפלת לסבתא בדיור המוגן.? רוב המוסדות שנקראים דיור מוגן עושים זאת. הכי חשוב על מה סבתא חתמה בחוזה? אם יש לך את החוזה עלייך לפנות לעו"ד בנידון שייעץ לך מה לעשות. עווד דבר שעלייך לזכור דיור מוגן גוף פרטי המוכר נדלן (דירות למגורים) לקשישים. אין עליו פיקוח של משרד הבריאות. זה לא מוסד גריטרי שיש לו מיטות של משרד הבריאות ויש עליו פיקוח. כל הנושא פרוץ ולכן מומלץ לקבל ייעוץ משפטי. זהבה

נועה העיקר חסר

קודם כל ברוכה הבאה לפורום המיוחד שלנו. אין בן אדם שאינו סובייקטיבי במידה זו או אחרת. את לא תיארת מה הפגיעה הרגשית שנגרמה לך ו/או לסבתך. ואיפה אמא או אבא שלך בתמונה. עצם ההעברה של חולה אלצהיימר למסגרת של תשושי נפש ואפילו סיעודית, אינה בהכרח פגיעה. אם תרצי לפרט קצת יותר אולי נוכל לייעץ לך. לפי הכללים של תפוז אסור להזכיר בפורום שמות של מקומות לא לטובה ולא לרעה, אבל את יכולה כמובן לפרט באיזה סוג של דיור מוגן מדובר. הביטוי "דיור מוגן" הוא נרחב. יש מוסדות פרטיים, ציבוריים וכד'. גם הרמות ופערי המחירים גדולים ולפעמים זו טעות להקיש בין מוסד אחד לשני. חשוב מאד שגם נדע מה המצב של סבתך, כי אלצהיימר זה טיול ארוך לכיוון אחד, וכל אחד נמצא בנקודה שונה מבחינת הקוגנטיביות, הזכרון וההתנהגות.

נועהב1

New member
המשך-

שוב שלום לכם ותודה על התגובות. סבתי חיה בדיור מוגן מזה כמעט 15 שנים, ובעת האחרונה הייתה עם מטפלות כל שעות היום. עתה נזקקת להשגחה צמודה גם בלילה, וזה נוגד את תנאי החוזה. ועל כן היא חייבת לעבור למסגרת של תשושי נפש. כפי שהסברתי נעזרנו כמובן בשרותיו של עו"ד, והחוק לצידם לפי החוזה, לכן מדובר אך ורק בעוגמת נפש רבה, שהיא שלנו. אין לנו מה לעשות חוקית,אבל חוסר הרגישות איומה. התלנות שלי הן לא משפטיות אלא רגשיות, והייתי רוצה להפיצן. פשוט מתעניינת לדעת לאן לדעתכם להפיצם. זהו בעניין סבתי- מטופל, לאנו נדאג לה כמיטב יכולתינו. תודה

zs1957

New member
נועה תחושתייך מאד ברורות ומובנות

אולם החוק הוא לצד הדיור המוגן. הם כותבים בחוזה באותיות קטנות של קידוש לבנה במידה והדייר המוגן הופך לתשוש נפש וזקוק להשגחה לא יוכל לשהות בדירתו ויצטרך לעבור למחלקה לתשושי נפש. לפני שחותמים על החוזה יש לעבור עם עו"ד של הדייר המוגן על כל המכשולים שיש בחוזה. זה בדיוק כמו לרכוש דירה מקבלן או חברת בניה. את הנעשה אין להשיב. אולם אם את רוצה להפיץ את המידע זכותך הלגטימית לעשות זאת למען לא יכוו רגשית אנשים נוספים המעונינים במגורים מסוג זה. את יכולה לכתובת בעיתונות הכתובה, לפנות לעיתונות האלקטרונית לפנות לאמנון לוי, לכלבו טק , לנתן זהבי לאורלי וגיא בע"מ. מאחר ומדובר בגופים פרטיים אין עליהם פיקוח של משרד הבריאות איש הישר בעיניו יעשה. אם וכאשר תפעלי תעדכני את חברי הפורום בתוצאות. מאחלת לך הצלחה במשימה. לגבי סבתך אני בטוחה שהיא תסתדר במחלקה לתשושי הנפש ומקווה בשבילה כי תקבל טיפול טוב כמו בבית. אנחנו לשרותך בכל עת זהבה

נועה אני מסכים עם זהבה לגבי התחושות שלך

אבל יש להפריד בין התחושות לבין מה שאולי כן ניתן לעשות עם סבתא. אין לי צל של ספק שאפילו אם אינה מסוגלת להבין ולהביע, בשבילה ודאי עדיף להיות עם מטפלת גם בלילה. יתכן מאד שיש מוסדות אחרים שכן מאפשרים זאת, אולי הם יותר יקרים ואולי תהיה בירוקרטיה להעביר את "הקוד" של משרד הבריאות במידה ויש לכם השתתפות. ישנה חברה פרטית שמכירה את כל המוסדות וממליצה לאן לעבור בהתאם למצב. גם בפורום נעזרו בהם. הם לא גובים שום תשלום בעד השירות אלא מקבלים את הרווח שלהם מהמוסד המקבל. את יכולה להתייעץ אתם על הכל. באשר לכעס הכל כך מובן שלך, במדינה שלנו, עם כל כך הרבה מעשים לא טובים ולא יפים, אינני חושב שתמצאי אוזן קשבת לתלונות שלך, כי כפי שאת עצמך מציינת זו זכותם. אינני בטוח שהם כל כך חסרי רגישות, אם היו מסכימים זה היה תקדים והם כנראה לא ערוכים לכך ואולי אין להם רשות ממשרד הבריאות. ידוע על מקרים חוקיים יותר קיצוניים. ישנם מוסדות מפוארים שכותבים בחוזה שאם דייר שנכנס בריא הופך לדמנטי, אסור לו להראות במקומות הציבוריים כמו לובי וחדר אוכל. מסתבר שיש דיירים שמוכנים לשלם הרבה כסף בכדי לא לראות "תזכורות" לא נעימות ואם כל ההסתייגות זו זכותם (אני מושפע מדיעה של דרורה, חברת הפורום, שהביעה אותה מזמן בויכוח דומה). לכן אני מציע לך להבליג. תשארי אתנו בפורום. אני מקוה שחברים נוספים יביעו דיעה, כי עד כה שמעת רק שניים: את זהבה ואותי.

למעלה