שלום

sun green

New member
שלום

זאת הגיחה השנייה שלי בפורום. אישית אני נמנעת, לכל אחד ואחת יש את הדרכים להתמודד עם השכול, אך עם זאת, אני חושבת שהפורום הזה נפלא וטוב שהוא קיים לעזור ולתמוך אחד בשני. אני אחות שכולה כבר מעל 11 שנה ובפעם הראשונה שלי בפורום, לפני 4-5 שנים, רק קראתי את ההודעות שלכם, מהר מאוד דמעות הציפו אותי. היום החלטתי לכתוב, אולי בגלל האסון שפקד את משפחת רמון, יתכן. כל אחד ואחת מאיתנו איבד אח או אחות בנסיבות שונות ומיום הטרגדיה כל אחד מתמודד עם זה בצורה שונה. כאשר חווים אסון שכזה המון שאלות צצות פתאום על משמעות החיים. היום זה הציף אותי עוד הפעם. כל הזמן שומעת אנשים מדברים "מסכנה רונה אין לה סיבה לחיות, היא בטח תתאבד הוא משהו.." לא שחלילה מישהו התכוון לזה, אבל זה היה לא נעים לשמוע, אפילו צרם לי באוזן. לרונה רמון יש עוד שני ילדים (לפחות איך שידוע לי) אני חושבת שזאת סיבה מספיק טובה לחיות. אז מה הלאה? איך ממשיכים? מחפשים משמעות ואם לא אז סיבה טובה להמשיך הלאה ולא לתת לשכול לעצור אותנו, הרי בחרנו בחיים. להיות שמחים בחלקנו ביחד עם הכאב הקשה מנשוא. מה אפשר כבר להגיד על הטרגדיה היום?? שלא תדעו עוד צער?? זה כבר נשמע בנאלי.. (סליחה עם אני נשמעת צינית, אין לי כוונה לפגוע באיש פה, אבל זה חלק מהתמודדות שלי עם השכול) ליבי יוצא למשפחת רמון, זה נורא שטרגדיה מכה פעמיים. שולחת חיבוק חם למשפחת רמון, ולכל החבר'ה שסובבים פה בפורום. תיהיו חזקים. יהי זכרו ברוך. לירון

pasmagnezi

New member
אני מסכימה איתך

השבר הגדול שלי הביא אותי לחפש אחר משמעות החיים.... לא שעדיין מצאתי את התשובה עבורי, אבל אני חושבת שהתהליך הוא החשוב. זה מבחינתי חלק מתהליך הריפוי. אנימחושבת שגם זה שיש לי שלושה ילדים קטנים לא הותיר לי ברירות. אני יכולה להתפרק, אבל קצת, יכולה לבכות, אבל משתדלת לא לידם (למרות שזה לא תמיד הולך לי, אבל גם זה בסדר) אין לי רצון ליד הילדים לשחק אותה ש"הכל בסדר", כי ממש לא הכל בסדר והם יודעים את זה וחווים את הקשיים בעצמם. בברכה לשנה החדשה כתב לי בני בן ה-8 שלא בא לו לאבד אותנו כמו שהוא איבד בהתרסקות המטוס את שני האחים שלי..... נכנסתי לשוק ולא יכולתי לתפקד אח"כ שעות.שוב פעם קלטתי כמה האובדן מעסיק את הילדים.... כמה המפגש האישי עם המוות מעורר חרדות ופחדים שהם לא תמיד משתפים אותנו (אולי כי גם הם לא רוצים להטריד אותנו....) רונה רמון היא אישה חזקה ואופטימית שאפילו ערכה הרצאות על התמודדות חיובית בשכול ועל תקווה גם המצבים הקשים ביותר. מאחלת לה שגם הפעם, אחרי האובדן הגדול הזה היא תמצא את האור והאהבה בחייה.

shlish2004

New member
האובדן מעסיק גם את הילדים שלנו

נרצה או לא. אבל כל אחד, כמונו לוקח זאת למקום הפרטי שלו. לגבי המשמעות לחיים - לאחר שאחותי נהרגה, כחודש וחצי, פנה אליי מורה לחינוך תעבורתי, וביקש ממני להגיע להרצות לפני תלמידיו. המחשבות שהייתי שרוי בהן, אם לעשות את ההרצאה, ולאחר שהחלטתי שכן, בניית ההרצאה ומערך השיעור היו בשבילי מעין קבוצת תמיכה פרטית, כך גם ההרצאות שאני מעביר בבתי ספר. כל אחת ואחד לוקח את השכול לכיוון שנוח לו וזה לגיטימי ונכון, כי לכל אחד יש מבנה האישיות הפרטי שלו. המשך שבוע טוב עמית

elipol

New member
כל אחת חווה את האבדן באופן שונה

אנחנו בני אדם. כל אחד מאתנו הוא עולם ומלואו. אלה לא קלישאות ולא פתגמים. אלה עובדות. זאת גם הסיבה שכל אחד מאיתנו חווה את האבדן ואת השכול באופן שונה. לא משווים בים כאב לכאב ולא בין אבדן לאבדן. כל אחד יש לו את הדברך שלו, את התחושות שלו ואת ההתמודדות שלו. גם תהליך השיקום הוא שונה מאדם לאדם, אפילו הם קרובי משפחה, בעם ואשה או אחים. מה שמתאים לי לא בהכרח יתאים לאשתי. יש מי שזקוק ליותר זמן עם עצמו, ויש מי שלא מסוגל להישאר לבד. יש מי שבוכה ויש מי שבוכה פחות, וזה לא עושה את הכאב שלו פחות "חשוב". אנחנו לא משווים. צריך לכבד כל אחד ולתת לו את הזמן הדרוש לו להשלים עם האבדן ולמצוא את הדרך לחיות בצל הכאב, בצל האבדן. אני מאחל לכם רק טוב והמון המון בריאות. הכאב לא יעבור והזמן לא יעשה את שלו. אבל ניתן ליות חיםם מלאים ומספקים בצל האבדן הנורא. אלי שרפשטיין מאמן אישי במצבי אבדן ושכול

למעלה