שלום

שסע

New member
שלום

אני מקווה שלא התייאשתי כבר. יש לי OCD וב"ה אני מטופלת בזה בתרופות ובטיפול קוגניטיבי התנהגותי. אני עושה גם טיפול פסיכולוגי דינמי בנוסף לדברים נוספים. בקיצור אני די משקיעה בכל העניין, משתדלת מאוד לפחות. העניין הוא שאני מחפשת מקום של דיור שבו פשר למצוא קצת אוזן קשבת ומנוחה לנפש. ואני לא מוצאת יש את כל ההוסטלים והדיורים המוגנים אך ב"ה אני ברמת תפקוד הרבה יותר גבוהה, אבל אני פשוט לא מוצאת אישהו מקום בארץ שיכול לעזור למישהי כמוני. אולי מישהו מכם שמע או יודע על מקום שאפשר לגור בו, שיש בו פינה חמה למישהי שמתפקדת אך צריכה תמיכה כלשהי? אשמח לשמוע, כי חיפשתי כ"כ הרבה ולא מצאתי...

main231

New member
יש הבדל

בין הוסטלים לדיור מוגן דיור מוגן משותף הוא ברמת תפקוד יותר גבוהה מהוסטלים בנוסף לזה שגם הוסטלים מתחלקים ל-3 רמות תפקוד דיור מוגן יכול לבוא גם בחשבון אם תגורי לבד בדירה אם את מעוניינת בפרטים נוספים לגבי דיור מוגן את מוזמנת לשאול פה רק בריאות

אמא11

New member
בוקר טוב../images/Emo140.gif

אני חושבת שכדאי לשאול את השאלה גם בפורום שעוסק בשיקום וגם, אולי לשאול עובדת סוציאלית שמכירה את ה"היצע". אולי ב"אנוש" יוכלו גם כן לתת מענה. אני חושבת שמגורים עצמאיים הם צעד לעתיד ואפילו הם, כשלעצמם, מהווים "טיפול". רק טוב תמי

שסע

New member
מספר שאלות

ממה שאני יודעת הכל צריך לעבור דרך סל שיקום ובשביל זה צריך לדוו על נכות מסוימת ואני לא רוצה... אולי יש איזה מקום שיכול להוותתמיכה בלי להכריז על נכות כלשהי? המון תודה גם על התגובות המהירות.

main231

New member
המדיניות של משרד הבריאות

היא להשקיע כסף בעיקר עבור מי שעונה על הקריטריונים שהוא קבע וזה כמו שציינת מרמת נכות מסויימת, לכן לא אוכל להיות איש בשורה בשבילך ולהגיד שיש אפשרויות נוספות לתמיכה אפשרויות טלפוניות לתמיכה הן כמו ער"ן למשל לגבי חוגים במתנ"סים שוב זה תלוי על איזה ישוב מדובר כי לא בכולם יש את השרות הזה - תוכנית "עמיתים" שכוללת הנחה גדולה לחוג ושיחות תקופתיות עם רכזת התוכנית ויכול להיות גם חונכות והנחה לטיולים כמו כן, ישנה אפשרות להגיע למועדון של "אנוש" למשל בסביבת עיר מגורך, אך לפי מה שציינת אני לא יודע עד כמה זה יכול להתאים לך מבחינת רמה. בכל מקרה שווה אולי להגיע פעם אחת ולהתרשם כמובן, ואני לא יודע מה מצבך הכספי, ניתן אולי לפנות למשל ל"אנוש" ולבקש באופן פרטי שרות של דיור מוגן

שסע

New member
א. תודה ב. שאלות נוספות

מה זה "עמיתים"? יש להם אתר אינטרנט? למה הכוונה לבקש "באופן פרטי" שירות של דיור מוגן? סביב איזה סדר גודל של כסף מדובר? רוב תודות.

main231

New member
בבקשה

תוכנית "עמיתים" היא במסגרת המתנ"סים, לכן פניה למתנ"ס הקרוב היא דרך הכי קלה אני מצרף קישור עם מידע על תוכנית "עמיתים". יש לציין שבהדרגה מתווספים עוד ערים לתוכנית זו לגבי פני באופן פרטי - הכוונה היא שבמקום שמשרד הבריאות יממן את השרות של דיור מוגן מקבל השרות בעצמו יממן את השרות אין לי מושג על איזה סכום מדובר, לכן כדאי לפנות לסניף "אנוש" הקרוב ולברר לגבי האפשרות הזאת

שסע

New member
תודה

אם תשמע או תדע על מסגרות נוספות, אשמח לדעת... המון תודה!

למעלה