טבעי לגמרי, זוהי ההרדמות של המוח הלוגי.
אצלי זה במקרה יותר חזק כנראה, לפעמים אני מרגיש שאני עושה משהו (למרות שהחושים שלי במציאות) ואז מתפלא לגלות שאני בכלל במיטה, אפשר להפסיק את זה ע"י ריכוז. במקרים יותר קיצוניים, בעיקר כשאני מתעורר מאסטמה, אני עדיין חולם למרות שהחושים שלי במציאות, במבט לעבר זה נשמע מצחיק אבל כשחווים את זה זה מאוד מבלבל וגורם לכאב ראש. כלומר, החושים במציאות ומדי פעם אני שם לב שאני בכלל במציאות אבל אני מהר מאוד מאבד את ההכרה וחוזר לחלום את החלום בעקיץ הזה, למרות שהחושים שלי במציאות. תמיד החלומות האלה עוסקים בנושאים שחוזרים על עצמם אך מבלבלים וחופרים, ולא קשורים בצורה כלשהי למציאות, או לצורת החשיבה שלי במציאות. אני לגמרי לא שולט בהם והם בד"כ סוחפים אותי למרות שאני מזכיר וחושי במציאות, אך חשוב לציין שזוהי לא סהורריות ואפילו לא שינה, אני מניח שזה מצב ביניים, אני בד"כ גם מודע לזה אבל נסחף עם החלום. לעיתים אני גם מייחס משמעות ביחס מאוד הזוי ולא קשור לעצמים בחדר, למשל, פעם חלמתי (במצב הביניים האלה) שאני בתערוכת מוזיקה או משהו ומנגן ותוך מספר שניות נחרדתי לגלות שאני בכלל מנגן על השמיכה שלי. בנוסף, אי אפשר להרדם במצבים האלה אלא אם כן מתעוררים מהם לגמרי, וקשה לי לזכור אם הם כוללים שיתוק שינה בגלל שלא בשליטתי, אני לא מרוכז במציאות אלא יותר בחלומות. אני מניח שזאת כבר הפרעת שינה מסויימת ואותה אפשר לפתור על ידי עשיית אנילאציות (מכשיר פרמיטיבי שכזה שמפסיק התקפי אסטמה) או שתיית קפה. אבל זאת לדעתי הפרעת שינה יחסית זניחה, במיוחד כשראיתי היום בנישאונל גאוגרפיק את התוכנית על האנשים שרוצחים מתוך שינה.