שלום

ימית85

New member
שלום

קורה לפעמים במהלך שינה שהמחשבות שלי רצות ומתישהו אני מרגישה שהמחשבות שלי הם לא אני. קצת קשה להסביר אבל יש תחושה שאני משקיפה על המחשבות שלי מהצד כאילו התנתקתי מחלק מסויים ואני צופה מהצד. זה קורה גם למישהו אחר כאן?

makron2

New member
זה קורה לפעמים

יש כל מיני שלבים לפניי שנרדמים,יש אנשים שרואים(עם עיניים סגורות)מעיין טשטושים שהופכים לאט למעיין תמונות ואחר כך למעיין סרט,שלב זה נקרא היפנוגוגיה,זה טבעי ואפשר לנצל את זה למעבר אל חלום צלול אם רוצים. ע"מ לבצע זאת צריך לחכות עד שהתמונות ישתנו לסרט ואז בעדינות רבה "להסחף/לעבור" אל הסרט,מדיי פעם חשוב להזכיר לעצמך שזה שלב מעבר לחלום.

nightgoat

New member
כל לילה זה קורה, מה אני אמור לעשות?

להגיד "אני הולך לחלום עכשיו?" הרבה פעמים כשאני חושב על זה, אני מרגיש בום אחד שעוצר הכול ואני חוזר לשלב שלפני ה"היפנוגוגיה".

Univrers Zero

New member
טבעי לגמרי, זוהי ההרדמות של המוח הלוגי.

אצלי זה במקרה יותר חזק כנראה, לפעמים אני מרגיש שאני עושה משהו (למרות שהחושים שלי במציאות) ואז מתפלא לגלות שאני בכלל במיטה, אפשר להפסיק את זה ע"י ריכוז. במקרים יותר קיצוניים, בעיקר כשאני מתעורר מאסטמה, אני עדיין חולם למרות שהחושים שלי במציאות, במבט לעבר זה נשמע מצחיק אבל כשחווים את זה זה מאוד מבלבל וגורם לכאב ראש. כלומר, החושים במציאות ומדי פעם אני שם לב שאני בכלל במציאות אבל אני מהר מאוד מאבד את ההכרה וחוזר לחלום את החלום בעקיץ הזה, למרות שהחושים שלי במציאות. תמיד החלומות האלה עוסקים בנושאים שחוזרים על עצמם אך מבלבלים וחופרים, ולא קשורים בצורה כלשהי למציאות, או לצורת החשיבה שלי במציאות. אני לגמרי לא שולט בהם והם בד"כ סוחפים אותי למרות שאני מזכיר וחושי במציאות, אך חשוב לציין שזוהי לא סהורריות ואפילו לא שינה, אני מניח שזה מצב ביניים, אני בד"כ גם מודע לזה אבל נסחף עם החלום. לעיתים אני גם מייחס משמעות ביחס מאוד הזוי ולא קשור לעצמים בחדר, למשל, פעם חלמתי (במצב הביניים האלה) שאני בתערוכת מוזיקה או משהו ומנגן ותוך מספר שניות נחרדתי לגלות שאני בכלל מנגן על השמיכה שלי. בנוסף, אי אפשר להרדם במצבים האלה אלא אם כן מתעוררים מהם לגמרי, וקשה לי לזכור אם הם כוללים שיתוק שינה בגלל שלא בשליטתי, אני לא מרוכז במציאות אלא יותר בחלומות. אני מניח שזאת כבר הפרעת שינה מסויימת ואותה אפשר לפתור על ידי עשיית אנילאציות (מכשיר פרמיטיבי שכזה שמפסיק התקפי אסטמה) או שתיית קפה. אבל זאת לדעתי הפרעת שינה יחסית זניחה, במיוחד כשראיתי היום בנישאונל גאוגרפיק את התוכנית על האנשים שרוצחים מתוך שינה.

makron2

New member
מבחינה ש..

המידע לא התייחס לשאלה של מה אפשר לעשות במצב זה כדיי להתקדם הלאה. בנוסף למה שרשמת רציתי להוסיף שאכן יש מצבי בניים גבוליים ולכן יש לבצע בדיקות מציאות כשמתעוררים,כדיי לתפוס התעורריות כוזבות במיוחד. לטעון שאי אפשר להרדם במצבים אלה בצורה החלטית כזו זה דיי מוזר, "נחרדתי לגלות שאני בכלל מנגן על השמיכה שלי" - יכול להיות שעדיין חלמת - כל עוד לא ביצעת בדיקה ע"מ לוודא(זה אפשרי).

Univrers Zero

New member
למען האמת,

ערכתי בדיקות מציאות והתוצאות היו שליליות. בנוסף, תיארתי פה שניי מצבי ביניים שונים, אחד מהם, הוא מצב הביניים שקורא ברגע שמוח הלוגי מתחיל להרדם והשני, מצב שקורה לי כאשר אני מתעורר ומלווה בחלומות בהקיץ שככל הנראה נגרם כתוצאה מהפרעת שינה כלשהי. מובן שפותחת האשכול התכוונה למצב הראשון והזכרתי את השני שקורה לי כדרך אגב כי הוא מצב קשור, שניהם מצבים שבין חלום לעירנות ושניהם כוללים הזהיות פסיכודליות, מחשבות מופשטות וחלומות בהקיץ. במצב השני, ללא ספק אי אפשר להרדם לפחות עד שיוצאים ממנו, וזה אני לא בטוח שחווית מהסיבה שהוא לא קשור באופן מובהק לחלומות צלולים אלא לאסטמה ולהפרעות שינה, וכנראה אי אפשר להרדם משתי סיבות, הראשונה היא לכאורה התקף האסטמה והשנייה היא שבעצם, אני מרגיש כאילו החלום ממשיך למרות שאני ער, ככה שאני עדיין חולם.

makron2

New member
אני עדיין מתקשה להבין

איך אתה הגעת למסקנות כאלו בצורה החלטית כזאת - האם נבדקת במעבדת שינה כדיי לוודא שבמצב אתה באמת ער באופן רציף? אני יתייחס לדוגמא שנתת מקודם:עדיין יש אפשרות שחלמת את הניגון בפסנתר והמשכת את הניגון באופן אוטומטי ברגע שהתעוררת.להניח מכך שהיית ער באופן מלא כל עוד אין תעוד לכך שהוזזת את היד בזמן "מצב הבניים" המתאור זו עדיין רק הנחה. "אני מרגיש כאילו החלום ממשיך למרות שאני ער, ככה שאני עדיין חולם." - אני מבין שמדובר בהרגשה בלבד,כמו שציינת ייתכן מצב של חסך בחושים שבו אכן קורה שחולמים בהקיץ בצורה מופשטת,אבל עקרונית כל עוד יש התעלמות מוחלטת מהגוף והטמעות מוחלטת בעולם דימוני אז עדיף אולי להתייחס לזה כאלה שינה או שינה מקוטעת,כל עוד אין הוכחה המצביעה על מקרה שונה.

Univrers Zero

New member
אבל הבעיה היא...

שאני לא רק שלא מצליח להרדם ככה, אלא גם החלומות סוחפים, וברמת מציאותיות ששואפת להפך (כלומר, בלי חושים, חוסר עלילה אלא יותר מחשבות מופשטות, למשל, היה לי חלום בהקיץ כזה שאם אני לא טועה כמעט כל מה שאמרו שם זה 'האבי מטאל' [ואני לא אוהב את הסגנון הזה, סתם דוגמא לרעיון הכללי]) ומהסיבות האלה, לא ניתן להפוך את החלום לחלום צלול, זה יותר כמו התנגשות בין חלום למציאות 'פוליפוניה' מאשר חלום בהקיץ מודעי. בנוסף, אני לא מצליח להתייחס לזה כמו לשינה רגילה מהסיבה שהחושים שלי עדיין ממוקדים במציאות, ובכל רגע שאני רוצה אני יכול לקום מהמיטה, לשתות קפה ולהפסיק את זה. זה אומנם לא אמין כמו מחקרים מדעיים, אבל זה ניסיון אישי, תאמין לי שכשאני במצב הזה לא קשה לדעת כמה קשה וכמעט בלתי אפשרי להרדם בו.

makron2

New member
המצב שאתה חווה

כמו שציינת כולל קושי מסויים בהרדמות,בעייה שיש לך פיתרון אליה. המרחק בין חוויה אישית שאתה עובר ובין קביעת עובדה כוללת לגביי קיום של מצב מסויים שבו אין אפשרות להרדם עדיין גדול. יש הבדל בין "קשה וכמעט בלתי אפשרי" לבין בלתי אפשרי,מה שהועלה מקודם.

Univrers Zero

New member
...

הגזמתי כשאמרתי בלתי אפשרי, התכוונתי לכמעט בלתי אפשרי בשבילי ובלתי אפשרי ברמה ההגיונית (לא התיאורטית) להרדם במצב כזה. באופן תיאורטי כל דבר מוכח אפשרי (לדעתי גם כמעט כל דבר באופו כללי), זה סתם לא הגיוני, אותו סיכוי כמו שעכשיו תמצא יהלום גדול בתוך תיבת הדואר הקרובה (הגזמה).

makron2

New member
תשובה

אתה צריך לחכות שהסרט יזרום קצת ואז בעדינות מיריבית לתת לעצמך להסחף אל תוך החלום. אם עושים את זה בחופזה אז חוזרים אחורה,צריך סבלנות עדינות וריכוז.

nightgoat

New member
?

אם אני נותן לעצמי להיסחף אל הסרט, אני פשוט נרדם אל תוך חלום ואז אצטרך את המשמעת עצמית שאין לי בצורה חזקה. אני לא נסחף אל תוך חצלול אלא סתם אל חלום רגיל. ברגע שהסרט כבר בצורה חזקה אצלי, לפני שאני נרדם. אאני צריך להגיד "אני הולך לחלום עכשיו?" או משהו בסגנון?

makron2

New member
בדיוק

תוך כדיי ההסחפות לחזור מידיי פעם על משפט בסגנון יהיה מעולה,מצא מה שנוח לך,רצוי להשתמש בשיטה זו לאחר כמה שעות שינה,זה יעזור לך לשמור על עירנות מסויימת ועוד זמן מעולה לביצוע הוא בדיוק שמתעוררים מחלום. בהצלחה.

פזיתי1

New member
ימית, זוהי מדיטציה

דבר טבעי וטוב, אל תתרגשי מזה, פשוט המשיכי בשגרת חייך ותיהני כשזה קורה. וכן, המחשבות שלך הן לא את, לאט לאט תביני שאת שומעת גם מחשבות של אנשים אחרים בכלל...

למעלה