שלום

SC0RPi0NS GiRL

New member
שלום

אז ככה, אני חיילת משוחררת מזה כשבועיים. בלב זה, כל יום אני מחפשת עבודה והייתי במיליון מרכזי הערכה ועברתי תמיד שלב אחד ואז לא מצאו אותי מתאימה
אני כבר די מיואשת. שקלתי אם לעבור קורס ברמנים ואימי אומרת שאחשוב על העתיד שלי וזה לדעתה האישית עבודה זמנית. עכשיו, היא פולנייה. אני אוהבת לצאת, לבלות, פאבים מועדונים. ובינתיים זה כסף לעשות. אמרה לי הפולנייה לחפש עבודה מועדפת. באיזור מגוריי (קריות) אמממ אין בתי מלון במיוחד. אני צריכה ייעוץ? מה לעשות? אני די צריכה מסגרת ויודעת שאשתגע בקרוב ללא עבודה. די צריכה לחיות על חשבוני ולא על חשבון הוריי. בבקשה לייעוץ!!!!! תודה מראש ויום טוב!

eyal600

New member
כמה דברים

לא בהכרח משתלם יותר לעבוד תמורת שכר גבוה בעבודה שתתסכל אותך. סיפוק בעבודה הוא לא שיקול שאפשר לזלזל בו, אבל הוא רק אחד מהם. כמובן שכסף הוא שיקול חשוב, במיוחד אם חשוב לך כבר עכשיו לבנות עצמאות כלכלית מלאה. אל תשכחי שמענק לעבודה מועדפת בחישוב חודשי הוא 1400 ש"ח לחודש לחצי שנה בלבד, והוא ניתן רק בסופה, כך שלא תוכלי לנצל אותו לפני כן. יש עבודות אחרות שאת רוצה לעבוד בהן שלא רחוקות מהשכר שהיית מרוויחה בעבודה מועדפת כולל המענק? בסופו של דבר, לכל עבודה יש יתרונות וחסרונות ובכל דבר צריך לשקול את כל המרכיבים שחשובים לך. וגם, לא כדאי לפסול שום דבר מראש לפני שבודקים. אם את באמת רוצה לעבוד בתור קב"טית במלון, ולא רק בגלל לחץ של ההורים, שווה לך לנסות לחפש באתרים של חיפוש עבודה וחברות כ"א לגבי מלונות בחיפה. אני מניח שלרובן יש הסעות לעובדים מהקריות. לא תבדקי, לא תדעי. אם חיפוש עבודה הופך לבעיה בגלל חוסר הצלחה בראיונות ומרכזי הערכה, אפשר להיעזר באנשים שעברו דברים כאלה או לחפש משרות דומות ללא מרכזי הערכה. יש תחומים שזה יותר נפוץ, אבל תמיד אפשר למצוא חברות שלא משתמשות בכלי הזה לאותם תפקידים ממש. פשוט לשלוח קו"ח לכל המודעות למשרות האלה, שלא כתוב בהן שתהליך הקבלה כולל מרכז הערכה. לפעמים ידגישו את העובדה שאין מרכזי הערכה כדי לקבל יותר פונים. אפשר גם למצוא עבודה זמנית שלא מצריכה קורס לפני כן. מעשית, זה הרבה יותר "לחשוב על העתיד" מללכת לעבוד במקומות שיותר קשה להתקבל אליהם ובינתיים לשרוף זמן (וגם לעבודה מועדפת לא תמיד קל להתקבל). תמיד אפשר לחפש דברים אחרים אחרי שכבר התחלת לעבוד. "לחשוב על העתיד" זה גם לא בהכרח למצוא עבודה. להתחיל ללמוד בקורס או לרכוש מקצוע, יכול לפתוח יותר אפשרויות, בתחומים שיש להם דרישה. ואם לא להתחיל ללמוד מקצוע השנה, אפשר לקחת קורס במקביל לאיזשהי עבודה. יש הרבה אפשרויות. תתחילי להיוודע אליהם עם הזמן - חברים וכו'. את ההחלטה תקבלי רק אחרי שתדעי מה את באמת רוצה ומה סדר העדיפויות שלך בחיים. תתייחסי לעבודה כדרך, ולא כמטרה או מהות. אם את רוצה ללמוד בעתיד תחום מסויים שיש לך בו ידע בסיסי או יותר מזה, עבודה באותו תחום בדרג נמוך יכולה לקדם אותך (חוץ מההנאה בלעבוד בתחום שאת אוהבת), אפילו אם השכר יותר נמוך מעבודות אחרות, רק כדי שתוכלי להתקבל למוסד מסויים, למשל. בהצלחה

Ortal D

New member
החנות לא נחשבת מועדפת

רק אם מתקמבנים עם מנהל התחנה או משהו והוא רושם אתכם כמתדלקים....

NaAlBaYt

New member
אם עוסקים בה כמוכרן או משהו כזה כן

לא צריך להתקמבן עם המנהל. עבודה בתחנה דלק נחשבת למועדפת לא משנה באיזה תפקיד כל עוד זה לא פקידותי כמו מזכירה...

עבודה בחנות זה לא מועדפת

אלא אם אחרי זה בטופס המעסיק רושם לך עובדת תחנת דלק או מתדלקת או משהו בסגנון.

NaAlBaYt

New member
אין לי מושג מה המעסיק רושם

אבל אצלנו בYELLOW יש המון חיילים משוחררים שייקבלו את המענק אני אישית עובד בפז אז אני לא יודע

אז רושמים להם משהו אחר שהוא לא מוכר בחנות

זה כמו שבאילת עקרונית פקידות קבלה למשל לא אמורות לקבל מענק מועדפת אבל מקבלות בגלל שהמעסיקים רושמים להן עובדת במלון או איזה תפקיד מונפץ.

למעלה