שלום

inbari2

New member
שלום

לפני כשנה נכנסתי להתהליך של פשיטת רגל ובית המשפט קבע לי סכום מסויים לשלם כל חודש, ואני לא הצלחתי לעמוד בתשלומים משום שזמן קצר לאחר מכן פוטרתי מעבודתי ולא הצלחתי לעמוד בתשלומים, בנוסף לכל עכשיו חברה סלולרית תובעת אותי על חוב שיש לי אליהם, ובמסגרת הפשיטת רגל התחייבתי לבית משפט לא לעשות חובות נוספים, רציתי לדעת מה יכולות להיות ההשלכות של זה... תודה אני מאוד דואגת

תשובה!

שלום ענבר, אל תחדלי על דעת עצמך לשלם את התשלום החודשי, שכן את מסתכנת בביטול של כל הליך פשיטת הרגל... ככל שאינך יכולה לעמוד בגובה התשלום החודשי שהושת, עלייך להגיש בקשה מתאימה להפחתת תשלום חודשי עקב שינוי נסיבות - במקרה שלך פיטורין מעבודה. (ר' בנושא זה הודעה מורחבת שלי מיום 08/06/09 בעמ' השלישי של הפורום). לעניין החוב לחברת הסלולאר - היה ומדובר בחוב שצברת לפני שקיבלת צו כינוס, את רשאית לבקש לצרף את החוב הנ"ל לתיק פשיטת הרגל וליתר חובותייך. אכן חל איסור לצבור חובות חדשים אך הייתי מודאג יותר מחובך לקופת הכינוס מאשר החוב לחברת הסלולאר... בהצלחה!

inbari2

New member
החוב לחברת הסלולאר

הוא אחרי שקיבלתי את צו הכינוס ולכן אני דואגת.. כמובן שהחוב לקופת הכונס גם מדאגי אותי, אני מנסה כל פעם לשלם ולבסוף לא מצליחה בגלל שאני מחוסרת עבודה כרגע. השאלה שלי אם זה יכול להגיע עד כדי מעצר?

תשובה

אם כוונתך האם יכולים לפעול נגדך בהוצאה לפועל ואף להוציא נגדך פק' מאסר אזי שעל פי החוק (פקודת פש"ר), אינך מוגנת מחובות שצברת לאחר צו הכינוס וניתן לנקוט נגדך בהליכים בין היתר - פק' מאסר. אני מדגיש שוב, עלייך לדאוג להסדיר את חוב פיגורייך שמא תמצאי עצמך מחוץ להליך ובחזרה בהוצל"פ מתמודדת שוב עם כל הנושים... ככל שנשתנו הנסיבות לעניין מצבך הכלכלי, הגישי בקשת להפחתת התשלום החודשי רטרואקטיבי ולו באופן זמני כך שתוכלי לכסות את חובך.

למעלה