שלום

• פותח הנושא Ld12
  • פורסם בתאריך

Ld12

New member
נשמע הגיוני

ראיתי את המאמר שהפנית אליו. גם אם יש רק 1%, זה מספיק גבוה כדי שתהיה לכך יותר מודעות ממה שקיימת היום. אם אגיד לאנשים שאני א-מיני, הם לא יבינו על מה אני מדבר.

p019

New member
אני חושבת שזה כבר יותר מוקר מבעבר

דווקא בזמן האחרון אני נתקלת ביותר ויותר אנשים שכבר שמעו על המושג בעבר. אבל לדעתי הכי קריטי זה להכניס את זה למסגרת של בית ספר בשיעורי חינוך מיני. זה נראה לי ממש חשוב - כך שבני נוער א-מיניים לא יחשבו שהם לבד בעולם (כמו שקרא לי). אם רק הייתי יודעת איך לעשות את זה. בכל מקרה - זה טלוי בנו. אף אחד לא יעשה את זה במקומנו.

inbardaf

New member
וואי, את כ"כ צודקת!

לא חשבתי על זה. זה באמת דרך טובה וממש חשוב לכניס את זה לתיכון לשיעורי חברה/חינוך מיני. זה יכול למנוע כ"כ הרבה תסכולים ולהגביר את המודעות בצורה מעולה. נראה לי כיוון מצויין. עכשיו צריך לחשוב על דרך למימוש...

p019

New member
אולי נפנה לועדת החינוך בכנסת

זה בתוח גם יעורר רעש, לא?

inbardaf

New member
אני מניחה שהכיוון הוא דרך הכנסת

צריך לחשוב איך בדיוק. משרד החינוך / וועדת החנוך / חבר/ת כנסת ספציפים אני לא ממש מתמצאת התחום ובנפשות הפועלות. צריך לבחון את זה לפני שעושים כדי לא ליצור נזק. לנסות לברר מי האדם / גוף המתאים לפנות אליו. אם מישהוא מכיר / יודע - זה הזמן לספר..

אופליה7

New member
הסיבה להכניס לשיעורי חינוך:

לא רק כדי שאמיניים ידעו שהם כאלה. כל הרעיון שיש חינוך מיני בבית הספר יוצא מתוך הנחה שסקס הוא דבר חובה בהמשך החיים. הרעיון האמיתי הוא לשנות את החשיבה מן היסוד: להסביר שמין הוא רק אופציה. זה הכל.

Berethor

New member
מה זה משנה

אני במלא הייתי מבריז מהשעורים האלה..

inbardaf

New member
אבל יש כאלה שכן היו הולכים

למרות שהם א-מיניים. אל תשכחו שיש גם הרבה צורות ורמות של א-מיניות, כך שזה בכל מקרה חשוב. אני חושבת שאני כן הייתי הולכת, כי אני אדם סקרן מטבעי ותמיד נסיתי להבין מה אנשים מוצאים בסקס. זה היה חוסך לי המון. ובכל מקרה - ברגע שיש מודעות, זה מחלחל הלאה ואז זה היה מגיע גם לאלה שבחוץ.. בסוף זה יהיה מספיק מוכר שלא יצטרכו לדבר על זה. אמן.

snoopytush

New member
הלכתי היה מביך אבל למדתי על גוף האדם

ואת זה אני תמיד אוהבת לעשות בסופו של דבר

Ld12

New member
רעיון מצויין

אני חושב שזה רעיון מצויין להכניס את זה לשיעורי חינוך מיני. אני חייב להודות שאני לא יודע מה מלמדים שם כי אף פעם לא הייתי בשיעור הזה, אבל בני נוער צריכים לדעת שזה בסדר גם לא לרצות לקיים יחסי מין.

p019

New member
אני כן הלכתי לשיעור

בעיקר כי בתור חנונית הרעיון שלהבריז משיעור היה זר לי. אז העברתי את השיעור עם הידיים על האוזניים. אם למורה שלי היה מושג מה זה א-מיני (ואם היא היתה מורה סבירה - אני אפילו לא זוכרת מי העביר את השיעור כך שאני לא יכולה לענות על זה) היא היתה קוראת לי אחרכך ומדברת איתי על זה ובודקת אם אני א-מיניית. כך שגם עצם העובדה שהמורים יהיו מודעים לקיומם של א-מיניים ומה זה אומר - יכול לעזור.

inbardaf

New member
חחחה

אני הברזתי חופשי משיעורים
שנאתי את בי"ס.. ואם לא הברזתי היו פשוט מעיפים אותי החוצה, כי הייתי מפריעה
למדתי בחינוך דתי, אז לא היה שיעור כזה. בכל מקרה מכיתה ז' למדתי רק עם בנות. בכיתה ו' הוציאו את הבנות באחד השיעורים כדי להסביר על מחזור וכאלה. אבל אז למיטב זכרוני, כולנו נגעלנו..
אין שיחות על אמצעי מניעה וכד', פשוט כי החינוך הגורף לאורך כל הדרך הוא שלא עושים סקס עד החתונה. למעשה, אסור אפילו לגעת בבנים. גם לא ללחוץ יד. בגלל זה גם מפרידים בין בתי הספר. בכיתה י"ב אחת היחידות לבגרות בתושב"ע היא 'אישות'. שזה אומר שלומדים את כל ההלכות של עם מי, מתי ואיך מותר להתחתן וכו'. ואז לומדים שאישה שלא מוכנה לקיים יחסי אישות עם בעלה באופן קבוע ולאורך זמן, נחשבת למורדת ומותר לגרש אותה ללא כתובה (כלומר ללא זכויות כלכליות) בנוסף לומדים בחובות הבעל, את החובה 'לקיים את עונתה' (כלומר: הגבר מחוייב לשכב עם האישה בתקופת הביוץ ו'לספק' אותה) שני הדברים האלה מובילים בקלות למסקנה, שסקס הוא חלק הכרחי מהחיים ומהזוגיות. אין בכלל פתח למשהו אחר ויש אפילו סוג של איום במידה ואת לא רוצה.. לפני החתונה יש מה שנקרא 'הדרכת כלות' (ובמקביל 'הדרכת חתנים') שם את מקבלת את כל הפרטים היותר טכנים על מה זה יחסי אישות. כל מה שאני יכולה להגיד, זה שבשלב מסויים בתיכון, הרגשתי בסתר ליבי שהדת היא מחסה מצויין, כי נוח לי ככה בלי שבנים נוגעים בי ובלי סקס.. בזמן שחברות שלי חיכו לרגע שהם יוכלו להיות במצב אחר..

amb2

New member
בהצלחה לך מכל הלב.

להיות אסקסואל זה אומר למשל כמו אתמול שהייתי עם חבר ילדות שלי בבית קפה והוא אמר לי שאני מטורף שאני מסתדר בלי מין ואני מפסיד את הנאות החיים קח בחשבון שככה אנשים יחשבו עליך שאתה סוג של מפסידן אין מה לעשות גם בעולם של גברים הסקס הוא הדומיננטי ומי שלא עושה אותו הוא "חנון" או סתם מכוער במיקרה שלי זה קצת ניגוד כי יש לי נתונים טובים להשיג בקלות סקס או קשר ואני מבחינת לתת אוגוזים למי שאין שיניים אז ככה מרגישים קוראים לי בחור מבוזבז ואם הייתי לוקח ללב מצבי היה רע...אם אתה כזה יש לך יתרון שלא מניע אותך הצורך לחפש סקס יש כאלו שאומרים שסקס הוא כמו אוכל או שתיה אני אומר להם שהם מדברים שטיות בכל אופן אני חושב שתרגיש פה טוב...גם אם מדי פעם ירדו עליך או יקסחו לך את הצורה תדע שאתה בבית. ביי תצליח מכל הלב אני ("הבחור המבוזבז")

Ld12

New member
תודה

האם כל החברים שלך (לפחות הקרובים) יודעים שאתה א מיני ? אני לא מאמין שחברים שלי מודעים להגדרה של אסקסואל, אבל הם בטוח חושבים שיש לי דחף מיני נמוך או משהו כזה. בכל מקרה הם לא מציקים לי בעניין הזה. כאלו שהטרידו אותי בשאלות, פשוט לאט-לאט ניתקתי את הקשר. היחידה שסיפרתי לה זו מישהי שהיתה חברה שלי משהו כמו חצי שנה (ונשארנו ידידים טובים עד היום). לגבי "הבזבוז" שלך - אני חושב שבן אדם צריך להראות טוב בשביל עצמו ושהוא יהיה מרוצה מאיך שהוא נראה.

amb2

New member
כן כולם יודעים

אין לי מה להסתיר בעיקרון הבעיה היא לימצוא זוגיות בלי סקס כי גם מגע אני לא אוהב אז יוצא שאני סינגל בכל מיקרה. זה לא נורא וזה ברירת מחדל אבל זה אפשרי וכמו שאמא שלי אמרה "היום אף אחד כבר לא מת מבדידות" זה לא מה שהיה פעם ובכלל להיות לא לבד זה לא מחייב שיהיה לך קשר זוגי יש עוד אפשרות ובכל מקרה לא יוצאים מהחיים נישכרים אז כל עוד אנחנו חיים כל אחד צריך לחיות איך שהוא מבין ..

Ld12

New member
מרשים בעיניי

כמובן שאין מה להסתיר. אני פשוט לא יודע איך להתחיל להסביר משהו לאנשים שלא בטוח יכולים להבין. להיות לבד זה בכלל לא נורא ועד לפני כמה זמן גם חשבתי שזה מה שאני רוצה. היום אני יודע שאני כן רוצה זוגיות משפחה וילדים, רק עם תנאי אחד ברור, בלי סקס. בכל מקרה, כמו שאמרת - כל אחד צריך לחיות איך שהוא מבין (כל עוד הוא לא פוגע באף אחד)...

amb2

New member
אתה לא חייב כלום תבין

לא אשה לא ילדים רק אם ממש אתה רוצה ואל תנסה להיות כמו כולם כי זה עצוב להיות ככה. קיבלנו חיים מה' תיחיה אותם בצורה הכי טובה והכי קלה עבורך ואם ילדים ואשה זה לא בתכנית אז אל...אשה לילדים הם לא ערובה לאושר ראה אחוזי גרושין ותבין אנחנו זמניים פה...לא חבל לנסות להיות כמו כולם לא מיוחד בעיניי ואשכרא ביזבוז חיים. תחשוב על זה אתה נישמע אינטיליגנטי מספיק

למעלה