שלום,

שלום,

שאלתי כאן שאלה לפני כמה שבועות אך לא קיבלתי עליה מענה.. סבי וסבתי גרים בגרמניה ויש להם אזרחות הם עברו לשם לפני 10 שנים בערך אחרי שסבתא שלי הוכיחה שלאבא שלה הייתה אזרחות והוא נאלץ לותר עליה.. בכל אופן אבא שלי לא רוצה להגיד בקשה לאזרחות אבל אני כן מעונינת באזרחות,מהי הפרוצדורה? יכול להיות שאני צריכה להתגורר בגרמניה כדי לקבל אותה או שהיא יכולה לעבור אלי בכוח חוק הדם?(אם קיים שם דבר כזה..)

אספרסו2

New member
אזרחות

את יכולה להגיש בקשה לאזרחות גם אם אביך לא מבקש.את לא צריכה לגור בגרמניה לצורך הענין.

אספרסו2

New member
כן...

תגיעי עם המסמכים הרלוונטיים לשגרירות גרמניה ותגישי בקשה לאזרחות.

תותי-בת

New member
תוספת לנאווה לפני שאת רצה לשגרירות תצרי איתם קשר בטלפון ותבדקי אילו מסמכים את צריכה בדיוק והאם יש צורך לקבוע תור לפגישה. בהצלחה, ליאת.

כמו שהבנתי

צריך רשימה ארוכה של מסמכים שלי כרגע אין אותם וגם הסבים שלי,יהיה קשה לשלוח אותם להשיג את המסמכים הללו,אתם אולי חושבים שיש אפשרות שהשגרירות עצמה יכולה לשלוח בקשה לגרמניה או שאני חולמת פה?

אספרסו2

New member
תהיי אקטיבית בכל המהלך

לא צריכה להיות כאן בעיה...תעודות אזרחות/דרכונים של סבא וסבתא+תעודת נישואין,תעודת לידה של אבא ושלך.אל תסמכי בשום אופן על השגרירות שתעשהבשבילךמשהו,יש להם מדיניות מעוותת של לא לעזור גם אם הם לא מודים בכך.

תותי-בת

New member
היי נאוה, אני לא יודעת אם ההצעה שלי בכלל מעשית עבורך, אבל אני לא הייתי "שולחת" את הסבים שלי להשיג בעבורי מסמכים, אני אישית הייתי נוסעת להיכן שהם גרים ומנסה ללכת איתם כדי להשיג את המסמכים שבתכלס הם בכלל בעבורך ובלי בקשה שלך הסבים שלך לא היו צריכים לעשות כלום. אני לא יודעת מה מצבם הבריאותי אבל מקווה שטוב ומאחלת להם להיות בריאים תמיד ושהם יוכלו לעזור לך כמה שרק אפשר. במקום לשלוח אנשים תהיי יותר אקטיבית ותבצעי את הבקשות בעצמך, בין אם מהשגרירות או בין אם מהרשויות בגרמניה. דרך אגב - אני בכלל לא בטוחה שייתנו לך להוציא מסמכים שהם לא אישיים שלך אלא של הסבים שלך, כדאי לך לבדוק את העניין טוב טוב. שיהיה לך בהצלחה, ליאת.

אספרסו2

New member
../images/Emo45.gif ליאת צודקת

יכולת התמדה ,רצון ותשיגי את הדרכון. בהצלחה.

Nobilis

New member
שאלה

מי קיבל אזרחות בחזרה? רק הסבתא? מתי נולד אביך, ובאיזו מדינה?

אספרסו2

New member
החוק בגרמניה שאני התייחסתי אליו

מחזיר את האזרחות הגרמנית לאזרחים, שאזרחותם נשללה בעקבות חוקי נירנברג על רקע יהדותם, ואליו התייחסתי בתשובותי אליך. במקרה שלך,מלחמת העולם ה1, אינני בקיא ולכן כדאי שתתיעצי עם משפטן גרמני שעוסק בתחום.

forglemmigej

New member
לי זה נשמע אזרחות על סמך הכלב רועים גרמני

שהיה לסבא וסבתא
no pun intended

למעלה