שלום

girl547

New member
שלום

אני בת 21 וכמו הרוב חושבת על להתחיל ללמוד שנה הבאה לתואר ראשון. ראיתי שיש דבר כזה תואר ראשון בניהול ורציתי לדעת מה אתם חושבים, האם תואר כזה הוא נחוץ או שזה סתם בזבוז? יש מה לעשות איתו? או שאולי עדיף לשלב אותו דו חוגי עם מקצוע אחר, ואיזה? ועוד משהו..יש עוד מה לעשות עם תואר ראשון בבלשנות אנגלית חוץ מלהיות מורה לאנגלית? תודה!!

תואר ראשון בניהול בלבד

לדעתי יש מעט מאוד מה לעשות איתו. אפשר להיות מזכירה או תפקיד אדמיניסטרטיבי דומה. למרות השם של התואר, הוא לא באמת יהפוך אותך למנהלת של משהו (נראה לי שכבר הבנת את זה לבד).

אני לא מסכימה

תואר ראשון בניהול הוא אמנם תואר כללי אך הוא בסיס נהדר אם משלבים ביחד איתו עבודה ניהולית שמתאימה לשלב הסטודנטיאלי. אנשים שיוצאים עם ניסיון ניהולי ותואר בניהול משתלבים יפה במקומות עבודה אני רואה את זה הרבה פעמים עם אנשים שעובדים בחרות סלולריות או בחברות עתירות מכירות זו התחלה טובה שאפשר להגיע איתה רחוק אחר כך צריך רק לבדוק אם האישיות נוטה לניהול והלימודים הם העשרה או שהאישיות נסמכת על הלימודים כדי להפוך למנהלת- ואז זה עלול להיות יותר בעייתי מאחר ואין תוכן מלווה שאפשר להתפתח ממנו אל הניהול אפרת

girl547

New member
עוד משהו

אם רוצים לשלב ניהול עם משהו דו חוגי, מה לדעתכם יהיה שילוב מוצלח?

תלוי מה הכי חשוב לך כעת

האם הכי חשוב משהו שתהני ממנו? האם חשוב לך תחום פרקטי? האם את רוצה משהו שאת בטוחה ביכולותיך? אני בטוחה שיש מחשבות שרצות לך בראש בואי נבדוק לאן הן הולכות ומה הכי חשוב לך שיקרה בעתיד זה המפתח לתשובה על שאלתך- להכיר את העקרונות שלפיהם את חיה ושקובעים את סדר העדיפות בחייך וליישם אותם בבחירה המקצועית אפרת

girl547

New member
זוהי בדיוק הבעיה.

שאני מחפשת שילוב של הכל. משהו שאני אתחבר אליו ויתאים ליכולתיי, ובו זמנית פרקטי ונחוץ בשוק. הבעיה היא שאני לא מתחברת לשום דבר ריאלי, והתחומים "שלי" כביכול הם מדעי הרוח והחברה. יש משהו שאת חושבת שאני יכולה ללמוד שגם פרקטי וגם בתחומים האלה?

בהחלט

אבל לפני שאני אומרת מה דעתי אני רוצה להבין מה עשוי להתאים לך ואני רוצה לדעת קודם מה מעניין אותך ומה מושך אותך בתחום מדעי החברה יש הרבה תחומים שאפשר לשלב עם ניהול ושיהיו פרקטיים ויענו על שאר הצרכים שלך אז בואי נתחיל בלהבין מה את אוהבת ואחר כך נראה איך מחברים את הפאזל מה דעתך? אפרת

girl547

New member
אז ככה:

התחומים שאני אוהבת או מעניינים אותי: -כל מה שקשור לאמנות, עיצוב -מדעי ההתנהגות: פסיכולוגיה, סוציולוגיה, אנתרופולוגיה. -תקשורת : רדיו, קולנוע, טלויזיה, פרסום, שיווק, עיתונות -כתיבה יש עוד דברים שעשויים לעניין אותי אבל אולי אני לא יודעת על קיומם...אז זה מה שעולה לי בראש בינתיים. תודה לך..

יופי, ועכשיו

אנא הסתכלי על הרשימה שלך ונסי להגיד איזה תחומים שאת אוהבת נראים לך פרקטיים בשילוב עם ניהול? מה יכול להיות עבורך הכשרה מצויינת שתפתח את היכולות שלך לכיוון של עשיה לאחר שתסיימי את הלימודים עשיה = פרקטי אם הבנתי אותך נכון. האמנם? אפרת

girl547

New member
אני באמת לא יודעת..

הידע שלי לא נרחב כ"כ בנוגע לכל מה שקשור למקצועות הפרקטיים בשוק.. אני יכולה לשער שניהול ופסיכולוגיה או ניהול ותקשורת הם שילובים הגיוניים.. אבל אני באמת צריכה מישהו שמבין ויש לו נסיון שיגיד לי לפי דעתו מהן האפשרויות שיעמדו בפניי (אם יש כאלה) באיזה שילובים ואיך..

תשובה הגיונית ביותר

את צודקת ניהול ותקשורת יכול להוביל אותך לטווח רחב של מקצועות שקשורים בפרסום, מדיה, שיווק, אמצעי תקשורת, תקשורת שיווקית וניהול תוכן וכו' ניהול ופסיכולוגיה מביא אותך למשאבי אנוש האםהמקצועות האלו מדברים אליך? אפרת

girl547

New member
כן, אבל

הם מדברים אליי, אבל יש גם את הנושא של האם יש בזה מספיק עבודה. כדי לעבוד במשאבי אנוש אני לא חייבת דו חוגי עם ניהול, אני יכולה רק פסיכולוגיה. וכנ"ל לגבי תקשורת, לא? ועוד משהו-האם את יודעת מהן האופציות העומדות בפניי אם אני אלמד אנגלית-בלשנות וספרות? דו חוגי או חד חוגי..לא משנה..האם יש לאן להתקדם חוץ ממורה לאנגלית?

מדע פופולרי

השאלה כמה תחום הוא נדרש היא שאלה שקשה ממש לאמוד אותה אלו תחומים מאד נפוצים משאבי אנוש - יש הרבה קופצים אבל זה תחום נפוץ שיווק ותקשורת - אפילו נפוץ יותר ובעיקר אם יש לך יכולת ניהולית לגבי אנגלית חד חוגי- תרגום, ועריכה- אלו אופציות נוספותעל הוראה פחות קשור בניהול מאידך, ניהול בחברות שעוסקות בהוראת אנגלית (ברליץ, וול סטריט) יכול לשלב יפה אנגלית וניהול ההשקפה שלי היא שתחום משני צריך להיות משהו שאוהבים ונהנים ממנו תואר באנגלית תמיד משפר מבחינת שליטה בשפה וזה מרשים בקורות חיים- לא בטוח שזה מקצוע לעסוק בו כמו שידרוג ואם את אוהבת את זה אז בכלל אפרת

girl547

New member
אפרת, אני מודה לך המון!

עזרת לי מאוד. נתת לי נקודות טובות מאוד למחשבה, אני מאוד מודה לך על הסבלנות.

למעלה