שלום

איילת1974

New member
שלום

זה זמן רב לא רחבתי על אופנים (מעל 15 שנה), ואני רוצה לחזור. מעולם לא הייתי רוכבת מקצועית, וכם איני מתכוונת. אני רוצה אופניים טובות, גם לצורך פורט וגם לצורך ניידות, שלא יתפרקו מהר, שיחזיקומעמד לשאת מישהי לא רזה ושלא יהיו בתקציב גבוה מדיי. למישהו יש המלצות לסוג אופניים וחנויות באישור המרכז? תודה איילת

רצה מהר

New member
ממליצה לך "להכנס" לרחוב החשמונאים בתל-אביב

וסביבותיו, יש שם 7-8 חנויות אופניים בכל הרמות ולכל המטרות... בהצלחה

findery

New member
אופניים טובים

תלוי בתקציב. אפשר יד שניה או חדשים. רח חשמונאים כפי שנכתב, SPINGO בבני ציון - אופני קרבון במחירים מצחיקים, ברעננה (רוזן מינץ באיזור התעשיה - מרידה וקולנגו , אבי אחוזה רחבת המשביר - ביאנקי). חשוב שיהיו במידה המתאימה. בהצלחה.

איילת1974

New member
ראשית תודה רבה

הייתי היום בחנות SPRINGO בבני ציון. האופניםי היחידות שהתאימו לצרכים שלי היו מדגם FUGI, אמרו לישאין קשר לחב' הצילום. אחד החסרונות שאני ראיתי באופניים, שהקידון לא מתכוונן, מה שמצריך את הרוכב לקופף כל הזמן את הגב. המוכר אמר לי שכך רצוי, ואולי זה רצוי לרוכבים מקצועיים, אך אם אני אסע כך, חוששני שתוך יומיים אאלץ לשכב שבוע במיטה עם גב תפוס. המוכר אמר שאופני שטח הם תמיד עם קידון לא מתכוונן, כי לא מומלץ לנסוע בגב זקוף, כי דווקא כשהגב קפוף הוא נח. על אופני עיר קירבלתי המלצות לא לרכוש, שכן הם נואים להיות רגישים לכל מפגע. 3 שאלות קטנות: 1. האם באמת מומלץ לרכב תמיד בגב קפוף? 2. האם יש אופני שטח טובים שאפשר להגביע בהם את הקידון? 3. האם מישהו/י מכיר/ה את החברה הנ"ל? האם היא טובה? תודה איילת

natibergman

New member
תשובות

תיקון קטן - היית בחנות SPINGO בבני ציון. 1. באופני כביש התנוחה היא תמיד כפופה יותר או פחות. זו הדרך להשיג מהירות גבוהה יותר תוך חיתוך ההתנגדות של הרוכב והאופנים. בהנחה שאין לך בעיות גב כרוניות הגוף מתרגל במהירות לתנוחה שפופה. יש להקפיד על אי נעילת מרפקים. 2. בכל אופני שטח אפשר להגביה את הכידון כתלות באורך מוט כידון. כנ"ל באופני כביש. הכידון עצמו הוא חלק סטטי שלא צריך לשחק בו, אם כי בכידון יש אורכים שונים. 3. FUJI חברה מצוינת, יש לה יבוא מסודר ואף קבוצה שרוכבת עליה. אם את בכיוון של אופני שטח הפורום המקביל יהיה יותר אינפורמטיבי עבורך.

איילת1974

New member
ראשית, תודהרבה.

אי מעדיפה אופני שטח, כי הבנתי שאפני כביש בעלי צמיגים דקים רגישים יותר לכל מפגע הן בכבישים והן השבילים. יש לי בעיה בגב התחתון. האם גם במקרה זה עדיף אופניים בהם הגב כל הזמן כפוף?

natibergman

New member
גם באופני שטח תהיה כפיפה מסוימת

אחרת תפגעי עם הרגליים המפדלות בכידון שיהיה יותר מידי קרוב... אני לא אורתופד ולכן אתה צריכה לשאול אורתופד ספורט אם לחץ קל על הגב יגרום לך לכאב/נזק. באופני שטח יותר זקופים מאופני כביש אך מצד שני סוחבים משקל כפול שמאפשר להתמודד עם מפגעים שונים שאופני כביש אינם בנויים להתמודד איתם (דוגמת מדרכות, סדקים וכו'). כאמור בנושא אופני שטח הפורום הראשי עדיף על כאן. בהצלחה.

findery

New member
שינוי גובה הכידון

אם אני מבין נכון את מתכוונת למוט כידון שניתן לשנות את הזוית וכל להגביה או להנמיך את הכידון. התשובה שקיבלת נכונה. את גובה הכידון קובעים פעם אחת לאחר התאמה. מוטות כידון מתכוונים לא מומלצים לרוכבים רציניים. וכן הישיבה על אופניים (שטח וכביש) היא בכפיפה קדימה. את רוצה ישיבה זקופה - לכי על אופני קרוזר לעיר..

../images/Emo207.gifתמיד רצית לרכוב על אופני כביש...

...ולא ידעתם מאיפה להתחיל? אז הנה... מפה, ועכשיו. הגיע הזמן להתאוורר, לצאת החוצה למרחבים, לראות קצת נוף מתחלף ולנשום אויר פסגות
בימים אלו אני שוקד על הקמת קבוצה לרוכבי כביש בסגנון טורינג, כלומר שאנו רוכבים לצורך הטיול וגם בשביל הספורט. הקבוצה מיועדת לרוכבים ברמת כניסה ולרוכבים ברמות גבוהות יותר שאינם תחרותיים. הקבוצה תרכוב ותתאמן לפי טכניקות עבודה בקבוצות ובפלטון ותאפשר לאנשים השגיים להשתמש בשירותי הקבוצה אך אין מטרת הקבוצה לאמן אנשים לרכיבה תחרותית, אלא רק לרכיבה ברמה המקצועית אבל תיירותית. אימוני הקבוצה: אחד באמצע השבוע בפארק הירקון לפי בחירת הקבוצה, בוקר או אחה"צ/ערב. רכיבת חוץ: מידי שבת בבוקר או שישי בבוקר, ע"פ בחירת הקבוצה. איפה מצטרפים? פשוט שולחים לי מסר
אמיר. מדריך ספינינג ומדריך רכיבת אופניים מוסמך. כמו כן כדאי לך יקירתי לקפוץ לבייק פלאנט ביהוד או במרכז סולאוס, פינת רחוב ראול ולנברג ת"א. עכשיו אופני FELT מודל 2008 במחירי מבצע סוף עונה.

כתבת: "גם לצורך ספורט"

ניידות אנחנו מבינים היטב. אבל את ודאי יודעת יותר טוב מכל אחד אחר למה כוונתך "גם לצורך ספורט". אם תגדירי לנו במדוייק את מהות רכיבת ספורט עבורך תקבלי עצה טובה לרכישת סוג האופניים המתאימים לך. בחנויות יש מבחר אופניים גדול ובשפע אבל צריך לדעת במדוייק מה לרכוש.

למעלה