שלום..

שלום..

יש לי שאלה קצת דחופה... אני אחות שכולה, בשירות סדיר.. אני אמורה לסגור מחר את ראש השנה בבסיס, ולפי מיטב ידיעתי אחים שכולים לא חייבים לסגור חגים... עכשיו, הקצינת נפגעים שלי לא אמרה לי על זה כלום, אבל הקצינת נפגעים של גיסתי (אישתו של אחי שנפל) אומרת שיצא חוק חדש שאחים שכולים לא מחוייבים לסגור חגים.. מישהו יודע מה הסיפור? אם אני באמת חייבת או לא? תודה על העזרה.

רעוּת

New member
אני חושבת שאת צודקת,

אבל אני לא בטוחה שזה חוק כתוב. כאילו, הייתי משקית תש, והייתי יודעת אם זה היה בזכויות ת"ש וכו'. אבל אני חושבת שברוב היחידות מתחשבים בזה...במיוחד אם זה בטירונות או קורס, בקשר לסדיר אני לא בטוחה. אצלי לא אמרו לי שאני יכולה לא לסגור חגים אבל נתנו לי לבחור איזה חג אני מעדיפה לסגור, ואני חושבת שאםהייתי מתעקשת אז גם היו נותנים לי לא לסגור בכלל והיו שמים לי איזה שבת במקום. אני לא יודעת בקשר לחוק חדש שיצא, אבל השתחררתי כבר לפני שנתיים...בכל מקרה הייתי מבררת עם הקצינת נפגעים, ואם זה ממש חשוב לך אז תנסי אולי גם לדבר עם המפקד שלך, זה יכול לעזור...

זה לא עזר כל כך

המפקדת שלי דברה עם המפקד בסיס ובינתיים כל מה שקורה זה שאני על סטנד ביי ואם יהיה אפשר לשחרר מישהו מהחג הזה, זו תהיה אני הראשונה. זה לא כזה עוזר לי, כי זה בתנאי שאף אחד לא יוציא גימלים... ובבסיס של ג'ובניקים, מה הסיכוי שזה יקרה? בכל אופן, הקיצינה של גיסתי אמרה שזה חוק חדש ובגלל זה אף אחד לא מודע אליו. רק עכשיו אמרו לי את זה, אז מחר בבוקר אני אתקשר לקצינה ואברר איתה לעומק. אני מקווה שבסוף אני לא אסגור... בנוסף לאחות שכולה אני גם בת יחידה, לא בא לי שאמא שלי תשאר לבד בחג..

shlish2004

New member
תנסי דרך עמותת "לנצח אחי"

הם הוקמו כדי לממש זכויות של אחים שכולים. מצרף קישור לאתר שלהם.

the noa

New member
גם אני אחות שכולה בשירות סדיר.

את ממש לא חייבת לסגור חגים. כשהגעתי ליחידה הרסר עשה לי שיחה על זה. פשוט דברי עם קצינת הניפגעים- היא אמורה לשחרר אותך בלי בעיות.

לדודה מרי - אחות שכולה המשרתת בסדיר

מקווה שאכן נתנו לך לצאת לחג הביתה. בכל מקרה, אני עוסקת בנושא של אחים שכולים המשרתים בצבא (העלאת המודעות אצל המפקדים לקשיים, היכרות עם מכלול הקשיים של אחים שכולים ועוד). על מנת להביא לשינוי היחס ולשיפורו רצוי להביא דוגמאות קונקרטיות. לכן אודה לך אם תוכלי לכתוב באיזו יחידה את משרתת על מנת שאביא את הבעיה לפני רמ"ח נפגעים. אגב, אין חוק בצה"ל לגבי יציאות של אחים שכולים, אבל יש הוראה של רמ"ח נפגעים למפקדי היחידות. הבעיה היא שהוראה זו במקרים רבים לא מגיעה כלשונה למפקדים הזוטרים, והם אינם מבינים את משמעותה העיקרית (ההוראה היא כדי להקל על המשפחה השכולה כולה). אכן צריך להעמיק את ההסבר למפקדים בצה"ל שלך אורה של האור -- כשיש לך געגועים, זה לא חיסרון" ,זאת נוכחות, זה ביקור ."מגיעים מרחוק אנשים, ואורחים לך קצת לחֶברה (ארי דה לוקה)

למעלה