שלום

מורן148

New member
שלום

אני לא בטוחה שזה המקום אך אשמח אם תוכלו לעזור לי. אני מחפשת מידע לשכירת דירה בפעם הראשונה עצות טיפים אזהרות כל דבר יעזור. תודה רבה

כמה טיפים:

1] הדבר הבריא ביותר הוא להעזר בעו"ד. סביר שבסעל הנכס יגיש לכם הסכם ויאמר שזה "סטנדרטי" וכולם חותמים על זה. אל תתפתו. 2] שאלה אם הנכם שוכרים לבד או עם שותפים. שותפים הוא סיפור בפני עצמו. בהנחה שזה ללא שותפים, שימו לב: א] לתקופת השכירות. לעתים מקובל לתת לשוכר אופציה להאריך או לקצר את החוזה. לפי שיקולכם. אם תרצו אופציה לקצר, ייתכן וגם בעל הדירה ירצה אופציה כזו. 3] בטחונות. אם הנכם נותנים צ'קים או שטר חוב, הקפידו שאלה יהיו למוטב בלבד. 4] בדרך כלל נאמר שהנכם אחראיים לנזקים. תדרשו סעיף שבעלי הדירה מתחייבים לתקן דברים שלא אתם גרמתם להם נזק, למשל: לדוד שמש, מזגנים, ביוב. עד כאן כמה הערות משפטיות. תבדקו היטב את המצב הפיסי של הדירה ואם בעל הדירה מתחייב לעשות תיקונים, - שהדבר יהיה בכתב. לעתים לא מזיק לשוחח עם מי שגר עד כה בדירה או עם שכנים. שכירות קלה ושנה טובה !

tomerit

New member
מידע

1. לברר האם יש בעיות בצנרת או במערכת חשמל בבית. (השאיפה לקרוא לבעל הדירה כמה שפחות). 2. דוד שמש- מאד חוסך בעלויות 3. לקרוא את כל החוזה- את כל האותיות הכי קטנות. לוודא שרשום שבעל הדירה יתקן תוך זמן סביר, לוודא אם אפשר שיש אפשרות יציאה באמצע, לוודא האם אתם משלמים בשקלים או בדולר ובמה זה תלוי. 4. לבדוק את הסביבה- האם יש גורמי רעש כמו בית ספר/גן ילדים צמודים או שכנים נורא צעקניים 5. מאד מומלץ מקום חניה. לבדוק את הדירה בשעות שונות של היום לראות שיש מקום חניה. פעם גרתי ברמת גן באיזור שלא היתה בו חניה זמינה ומצאתי את עצמי כל ערב מחפשת חניה חצי שעה בממוצע ואני לא מגזימה 6. לברר כמה עולה ארנונה. 7. לברר כמה עולה ועד בית 8. באופן אישי לא מתקרבת לאיזורים בהם יש מתח גבוה (חשמל) אם תרצי תוכלי לסרוק את החוזה ולשלוח לי במייל. אני לא עורכת דין אבל שכרתי מלא דירות בחיים.

למעלה