שלום

Sukasa

New member
שלום

בעקבות התקלות מקרית לחלוטין בשם המחלה, החלטתי לנסות למלא את השאלון שלכם בפורום. מאז שאני זורת את עצמי, כל מחזור אצלי היה מלווה או בכאבים חזקים מאוד, אך נסבלים, או (כל חודשיים בערך נאמר) בכאבי תופת מלווים בהתכווצויות,בחילות, דימומים חזקים מאוד, שום דבר לא עזר לי. הייתי צריכה להפסיק מה שעשיתי ופשוט להיות מושבתת לפחות ליום-יומיים. לרופאים הייתה מנטרה מאוד מרגיעה, "קחי אקמול". אני מסבירה להם שזה לא עוזר - אומרים לי "קחי שניים". פשוט מרתיח. עברתי גם אולטראסאונד לפני מספר חודשים וגילו אצלי שחלה פוליציסטית. פתאום נזכרתי בזה שסבתא שלי עברה כריתת רחם לפני שנים, ונבהלתי מכל הסיפור. זה באמת תורשתי? אני מתכוונת לשאול אותה אם היתה חולה במחלה, אך מה הסיכוי שמדובר כאן באנדומטריטזיס לפי ידיעותיכם?

הכל יכול להיות

אם את חושדת שיש לך אנדומטריוזיס תקבעי תור לייעוץ במרפאת האנדו' בתה"ש. התסמינים שאת מתארת בהחלט יכולים להתאים. זה בהחלט יכול להיות תורשתי, אבל לא מאמינה שסבתא שלך שמעה אי פעם את השם "אנדומטריוזיס". כמו מרביתנו לפני הגילוי פשוט חשבנו שזה טבעי שיש נשים שסובלות יותר במחזור ויש כאלו שלא סובלות כלל. לגבי שחלה פוליציסטית, אין קשר לאנדו'. אלו שני דברים שונים, אך ייתכן שזכית לשניהם (כמוני).

למעלה