שלום,

MadManIII

New member
שלום,

רציתי להתחיל בלומר תודה, כבר כימעט ששנה אני גולש בפורום לפחות פעם ביום, קורא את ההודעות ולומד הרבה מהם. כאשר דיברתי אם חבר על מחשב נייד הצעתי לו לגלוש לפורום. הוא אמר לי לא לקחת את כל מה שאתם אומרים ברצינות, משום שאין להרבה מכם חינוך פורמלי בתכנות המחשב. אז סתם עלה בדעתי לשאול האם יש כאן מישהו שהוא בעל תואר אקדמי/ דיפלומה או שכאן יש חובבנים כבדים שאוהבים לעזור לאנשים. ובאמת שאני לא מתכוון לפגוע באף אחד. ושוב בתודה על כל העזרה שנתתם לי ולשאר קהילת תפוז. יאיר

yaelgro

New member
טכנאית מחשבים/מנהלת רשת וגם

אחראית תמיכה טכנית עם 9 שנות נסיון זה מספיק מקצועי בשבילך?

יאיר B

New member
יש לזה שני צדיים:

מצד אחד יש פה אנשים שלמדו את התחום (אני לא ממש מבין מה זה "חינוך פורמלי בתכנות המחשב", אפשר ללמוד תכנות = כתיבת תוכנות מחשב ואפשר ללמוד טכנאי PC/ניהול רשתות וכאלה דברים, למה אתה מתכוון) והם עובדים כבר כמה שנים (מה שגם אומר שיש להם ניסיון), כמו למשל בר, ali52, YWelis שמנהל את פורום חלונות אגב ויעל למשל, ובטח יש עוד שאני לא זוכר. ויש אנשים שלא למדו את התחום רשמית, אבל הם קוראים המון ברשת /מקורות אחרים ויש להם את הניסיון שלהם בתחום (למשל אני בכלל היסטוריון/ספרן/מידען, אבל עובד עם מחשבים בכלל מגיל 8 [אני בן 31 - תעשה לבד את החשבון] מה שאומר שיש לי איזה ניסיון שהוא בתחום ויכולת לחפש ברשת בצורה יעילה). לכן הפורום הזה לא מוגדר כפורום מומחה. מצד שני, אנשים שרוצים לקנות מחשב חדש, את מי הם יכולים לשאול שגם יהיה ניטרלי (המוכרים בחנות לא ממש ניטרלים ולא לכולם יש חברים שהם טכנאי PC, כמו גם שלא ברור מה הידע שלהם בחידושים האחרונים). כך שזה לשני הכיוונים. (יצא מבולגן - זאת השעה
)

yaelgro

New member
לא מבולגן בכלל!

אני חושבת שנתת תשובה ממצה. מה גם, שמי שרוצה להתייעץ, ברוך הבא. מי שלא רוצה, לא צריך. ד"א יאיר, אני מסכימה איתך לחלוטין לגבי עצם העובדה שזה שמישהו לא למד את התחום ספציפית, לא אומר שאין לו את הידע. ניתן לראות את זה במגון רב של תחומים, אך העיקר בטכנולוגיה.

bar666xp

New member
לצערי אני חייב להוסיף שגם ניתקלתי בלא מעט...

בעלי תעודות הסמכה החל מלינוקס ועד לטכנאי PC ו/או מנהלי וטכנאי רשתות... שלא הייתי נותן להם אפילו להתקין אופיס כי גם בפעולה הפשוטה הזו הם מצליחים לגרום לבעיות חמורות במחשב... ואגב באופן אישי, אני כמעט תמיד יעדיף את זה שלמד לבד ו/או בעיקר לבד... ולמה כי אותו אדם למד ללמוד.. ואם תתאורר בעיה הרצון ללמוד יגרום לו/ה למצוא את הפיתרון האידאלי לבעיה. אגב את המחשב הראשון פירקתי בגיל 12/13, את הראשון שהרכבתי היה כשנה אחרי שאגב הגיע למצב שכבר אין מה לעשות איתו {מחשב עם 32M זיכרון.. בקיצור WINDOWS 3.11 כבר ממש אין מה לעשות עם זה} אבל בעיקרון אם לא הייתי מפרק אותו לחלקי חילוף לחברים ושות הוא עדיין היה נידלק ועובד. ואז ועד היום בניתי מספר רשתות {חלקן מנהל ומתחזק עד היום}, תיקון מחשבי PC, מיעץ ברכש למערכי מיחשוב/רשתות ושות. ולאחרונה תיקון מדפסות בחברה ידועה מעוד {יש יתרונות בלהיות שכיר לפעמים
}.

Mירי

New member
מצטערת. אבל ההצעות והרעיונות

בין אם יש להם תעודת הסמכה ובין אם לא, אם התמקצעו בנושא מנסיון, שזה עולה לא פעם על התעודה המבריקה בארון וחוסר התנסות במקרים חיים. אני אישית, לא פעם ולא מאה פעם נעזרתי מצויין עם האנשים כאן ובכל הפורומים של מחשבים והיה מצויין. אישית, לנו היה מחשב, שכל תקופה של חודשיים שלוש היינו מבקרים טכנאי בגלל קריסה זו או אחרת במחשב. מאז שגיליתי את הפורומים הללו, אני פותרת את רוב הבעיות שנוצרו ועדיין המחשב לא ראה טכנאי בשנה וחצי האחרונות, ולא פעם אחת. לא צריכים לקחת רציני את מה שמציעים כאן, פשוט מאד, כי זה לא עולה כסף. של הטכנאי כן, כי אתה משלם לו. אז אתה ראוי לדרוש רציני. אני חושבת שההבדל והעובדות מדברות בעד עצמן. מ...

yaelgro

New member
מסכימה ב-100%

כנ"ל לגבי תוכניתנים לפעמים, שהידע שלהם בתפעול מחשב אישי לפעמים פשוט מביך.

למעלה