שלום

שלום

שלום לכולן, אני חדשה בפורום הזה... ורציתי להתייעץ איתכן בנוגע לסוגיה הבאה: אני עתידה ב"ה ללדת בחודש ינואר ואני סטודנטית, כך שלפי תקנון האונ' מותר להחסיר רק חודש ימים. שאלתי היא: מה עושים אחרי חודש? היכן משאירים ילד כזה קטן, שהרי פעוטון זה מגיל שלושה חודשים? אמנם אני לומדת רק שלוש פעמים בשבוע, אך מכיוון שמדובר בעונת החורף, ובכל יום ב8 שעות לימודים לא נראה לי ראלי לקחת תינוק איתי. מה אתן אומרות? תודה לכל העוזרות.

ממה שנשמע לי, התקנון מתייחס לחופשות רגילות

ולא לחופשת לידה. אני ממליצה לך לברר, כי לא הגיוני שבכל המדינה כולן מקבלות 3 חודשים חופשת לידה ואת תהיי זכאית רק לחודש. משהו לא מסתדר לי מבחינה הגיונית.

שלום

היות ובאוניברסיטה סמסטר ממוצע אורך כשלושה חודשים, אין אפשרות לקבל חופשת לידה כפי שמקבלים ממקום עבודה. שהרי "לא הגיוני שסטודט לא יהיה נוכח במחצית משנת הלימודים" (וזה ציטוט מפי מזכירת החוג). זו המציאות הקשה לאמהות באקדמיה. *ואני לא מתכוונת ללימודי תואר ראשון.

maric111

New member
את יכולה למצוא מטפלת

קרוב לבית .. או משפחתון נחמד עם כמה ילדים\תינוקות . אין לך את האפשרות שאחת הסבתות תשמור על התינוק כשאת תהיי בלימודים ? מאחלת לידה קלה ומהירה
בהצלחה . מירב

שלום

ראשית תודה על תגובתך. לצערי, אין ברשותי אפשרות שאחת מהסבתות תשמור על התינוק. אימי אישה עובדת (במשרה מלאה), וחמתי...איך להגדיר זאת בעדינות, לא מוכנה לשמוע על הרעיון (ולא שמרה על אף אחד מ-6 נכדיה עד כה). אז אולי באמת מטפלת זוהי אופציה טובה...בכל מקרה אשמח לשמוע עוד דעות בנושא. יום שלו:)

אני זוכרת שבאוניברסיטה האימהות היו מביאות

את התינוק ועכשיו אני מבינה למה. בגיל הזה הם לרוב ישנים אז זו פחות בעיה. אם הוא בוכה אז יוצאים איתו החוצה לכמה דקות או יותר אבל לפחות את נוכחת עבור הרישום. תסדרי עם חברה טובה ללימודים שאת מצלמת ממנה את כל החומר.

מיכל @

New member
אני למדתי בטכניון

ובאירגון המילגאים היתה קרן מיוחדת ליולדות שנותנת מענק חד פעמי בגובה המילגה X3, כלומר 3 חודשי חופשת לידה בתשלום. אני לא יודעת איפה את לומדת, אבל תבדקי עם אירגון המשתלמים לתארים גבוהים. אני בטוחה שאת לא הראשונה ולא האחרונה

הילהל

New member
שני דברים שעשיתי

אני גם ילדתי במהלך תואר (אמנם תואר שני, אבל אותם חוקים) ולצערי, גם מאוד חליתי אחרי הלידה ונאלצתי להעדר יותר מהמותר (למזלי, חלק ממילא נפל על שביתת מרצים) עשיתי כמה דברים: הראשון, שאפשר להערך אליו מראש - לא לקחתי מערכת מלאה. צימצמתי את כמות הקורסים. השני, שעשיתי אחרי תקלת ההעדרות הארוכה - ניגשתי ודיברתי עם כל מרצה בנפרד וכל אחת מהן (איכשהו כולן היו נשים, אך לא אמהות) עשתה איתי הסדר אחר. אחת איפשרה להגיע לשיעורים עם תינוק, אחת איפשרה לי לקבל מחברים את החומר ולשלוח אליה את המטלות במייל למשך עוד כמה שבועות, אחרת שינתה את האיזון שהיא דורשת בין סמסטרים כך שעשיתי יותר מטלות בסמסטר ב' - כשכבר הייתי מאופסת יותר הייתה גם מרצה שישבה איתי בחופשה בין הסמסטרים ועזרה לי להתגבר על חלקים קשים יותר להבנה, שנעדרתי מההרצאות שלהם מה שאני מנסה בעצם לומר הוא ,שתתפלאי עד כמה אפשר למצוא רצון טוב אצל אנשים וששווה לנסות

קודם כל תודה, זה מאוד מעודד

מכיוון שמדובר בתואר שני והמערכת מובנת אין כ"כ הרבה קורסים להוריד, חוץ מאחד שהוא בחירה... רעיון טוב לפנות לכל מרצה בנפרד, אבל תוך כדי אני צריכה לעכל את העובדה שאזדקק למטפלת. קשה לי עם זה, אבל זה המחיר שיש לשלם בשביל להמשיך בדרך. אני מאוד מקווה שכאשר אפנה למרצים הם אכן יבינו אותי ואמצא בהם רצון טוב. תודה על התגובה המפורטת

טל כ

New member
עוד אפשרות:

למצוא ביביסיטר שתבוא איתך ועם התינוק לאוניברסיטה. בזמן שאת בשיעור היא תשב איתו בספריה או תלך איתו לטיולים בעגלה, או בקפיטריה, וכו'. אם הוא בוכה, או כשמגיע זמן ההנקה- תוכלי לצאת אליהם לכמה זמן שצריך ואז לחזור לשיעור. אני מכירה כמה וכמה נשים שעשו את זה, ונראה לי שזה מה שהייתי עושה אם הייתי נתקלת בדילמה כזאת.

למעלה