שלום!

ליה102

New member
שלום!

בני בן שנה ותשעה חודשים לפני שהועיים התחיל ללכת לגן, עד עכשיו היה איתי בבית אבל... רציתי לדעת מתי הוא אמור להתחיל לדבר, - ממש להגיד משפטים האם יש גיל מסויים שאני צריכה להתחיל לדאוג אם הוא עדיין לא מדבר? מתי בכלל הוא אמור להתחיל לדבר ובמה זה תלוי. כלומר הוא אומר אמא, אבא, בוא, ומשלים מילים שלי כמו ח - תול אבל לא יותר מדי הרוב זה דה דה דה, ויותר מצביע על דברים, אוף אני לא יודעת אם אני סתם חוששת...

אילתית 2

New member
יש ילדים שמדברים מוקדם ויש שיותר מאוחר...

יכולה רק לומר לך שאצלי הגדולה אומנם דיברה מאוד מוקדם..(בגיל שנה) אבל הקטנציק עכשיו בן שנתיים ועדין לא מדבר שוטף...לפני כמה חודשים די התקדם בשפה והתחיל להגיד הרבה מילים...ועכשיו בן שנתיים וחודש וממש יש לו משפטים קצרצרים ומילים חדשות ...אבל עוד לא מדבר שוטף לגמרי...לאט לאט עם הזמן.... לדעתי גיל שנה ו9 זה עוד בסדר ואת כותבת שיש מילים שאומר ומשלים לדעתי האישית אין עוד מה לחשש

דיינו

New member
אין מה לדאוג מבחינת גיל

גם הבן שלי היה ככה והתחיל ממש לדבר הרבה אחרי גיל שנתיים. מה שחשוב זה שהוא מתקשר -זאת אומרת , מבין (כלומר חלק) ממה שאומרים לו, מביע את עצמו בהצבעה וקשקושים והבעות פנים וכו'. מבחינת הדיבור עצמו צפי לראות התקדמות מתישהו במהלך החצי השנה הקרובה.

אילתית 2

New member
דבר נוסף

שימי
בפורום הורים לתינוקות נפתח השרשור של אוסנת סגל-קלינאית תקשורת...אז אם את רוצה תשובה מקצועית...כתבי לה

פלגיה

New member
משפטים - בגיל שנתיים

וזה לא חייב להיות משפט מסובך. כל צירוך של שתי מילים שמביעות רעיון - זה משפט. (גם "כדור עודד" למשל כדי לומר "זה הכדור של עודד" - נחשב משפט) הילדים שלי לא דיברו כמעט בכלל לפני גיל שנתיים, וזה עדיין נחשב תקין. מצביע על דברים זה סימן נהדר.

shani74

New member
לדעתי במצב הזה

יתכן שהגן דווקא יקדם אותו מהבחינה הזאת - כי הוא יצטרך לתקשר עם אנשים נוספים (הגננות) כדי לקבל את מה שהוא רוצה. אני מציעה רק שאחרי חודש-חודשיים בגן, בערך, תבואי לביקור פתע ותוודאי שהוא זוכה להתייחסות מהגננות ומתחיל להיקשר אליהן (כלומר שההתייחסות שלו אליהן חיובית ונראה שהוא רגיל אליהן - כי אחרת יתכן, כמובן, שהן עושות הצגה בגלל הביקור שלך).

ליה102

New member
במקרה שלי המצב קצת אחרת

כי הילד שלי בגן של אמא שלי, ככה שהיא מבינה אאוצו גם שהוא לא מדבר ממש, תמיד היא מבינה מה הוא רוצה, אם כבר הוא צריך לתקשר עם שאר הילדים, שכולם כמעט גדולים ממנו בחצי שנה לפחות...

shani74

New member
קודם כל, כיף לו

שהגננת שלו היא סבתא שלו - כך בטוח שהוא יקבל טיפול אוהב. דבר שני, במצב כזה, נראה לי שאם את רוצה לעודד את התקדמות הדיבור שלו, כדאי לך לפעמים להעמיד פנים שאת לא מבינה אותו. למשל, אם הוא אומר את זה ומצביע על הכוס, תשאלי אותו על דברים קרובים "אתה רוצה את הכפית?" ואז הוא יצטרך לסמן לא (או להגיד לא - בהתאם ליכולתו), ואז "לא? אז מה אתה רוצה?" והוא שוב יצביע ויגיד "את זה", ותגידי "את הצלחת?" וכו' ובסוף "את הכוס?" ואז הוא יסמן ותגידי "כן?" ואת יכולה גם לבקש ממנו להגיד כוס. רק אל תעשי את זה יותר מדי, שלא ירגיש שלא נענים לו, ואל תאריכי את התהליך בכל פעם, ותעשי הכל עם הרבה סבלנות ובחיוך - התוצאות לא מגיעות מיד, אלא רק עקב התמדה רבה וגם כעבור זמן. צירופי מילים, כמו שכתבו לך, אמורים להגיע בסביבות גיל שנתיים (לפעמים זה מגיע בצורת צירופים כמו "אבא אוטו" במקום "אבא נסע באוטו", או "אבא אני רוצה לאוטו", וכו'), ואולי יש דרך לעודד גם אותם (לא יודעת) - אבל נראה לי שככל שאוצר המילים שלו יגדל וככל שהוא יבין יותר את חשיבות הדיבור בסיפוק צרכיו ובתקשורת עם אחרים, כך ילך ויתקרב גם המועד שבו יגיעו צירופי המילים. את יכולה גם להתייעץ עם קלינאית התקשורת שמגיעה מדי שבוע לענות על שאלות בפורום "הורים לתינוקות".

התפתחות הדיבור

כמו שפלגיה כתבה בגיל שנתיים, "צריך" לומר צירופים בני שתי מילים- אבא אוטו וכו... בשלב הזה כל קול קבוע ספונטני (הכוננה לא חיקוי או השלמה שלך- אלא מעצמו), לדבר מסויים זה נחשב מילה. (לדוגמא- אם לאוכל, האו לכלב). בגיל הזה ההבנה והתקשורת מאוד משמעותיים.- איך הוא מבין מה שאתם אומרים לו? איך הוא מבקש ממכם דברים? מפנה את תשומת לבכם? משחק אתכם יחד? אלו הדברים החשובים ביותר בגיל הזה, אם כל זה בסדר, והוא רק לא אומר משפטים, אין לך מה לדאוג- זה יגיע...

למעלה