שלום.

שלום.

אני לא יודעת אם אני במקום הנכון, אבל אני אנסה בכל מקרה, כי הבנתי שהמנהלים כאן הם אנשי מקצוע. יש לי הפרעת אכילה כבר הרבה שנים ובחודשים האחרונים זה מתבטא בבולמיה די חריפה. יש לי בערך 3-4 בולמוסים ביום ואני מקיאה פעם פעמיים בכל יום. לאחרונה הורדתי 20 קילו. אני לא מעוניינת בעזרה בקשר להיבטים הנפשיים של הפרעת אכילה, רק לרפואיים. קיימות אצלי כמה בעיות רפואיות והייתי רוצה לדעת האם יכול להיות שהם לא קשורות לבולימיה, ואיך אפשר למגר אותן בלי להפסיק להקיא. בחודשים האחרונים יש לי כאבים חזקים בצלעות בכל פעם שאני מתאמצת. בדר"כ זה רק בצד ימין, אבל לאחרונה זה מופיע בשני הצדדים. בשבוע האחרון זה התחיל להופיע לעיתים יותר ויותר קרובות, גם ללא מאמץ, ובימים האחרונים כבר כואב לי כל הזמן. כמו כן בכל פעם שאני מתיישבת על הרצפה ונשענת על הברכיים שלי, לאחר שאני קמה כל האזור של הברכיים כואב וקשה לרגליים שלי לתמוך בי. עוד דבר, אחרי בולמוס ולפני הקאה, הבטן שלי כואבת כל כך שאני מרגישה כאילו הלב שלי כואב ויש לי לחצים. אחרי ההקאה התחושה נעלמת. האם יכול להיות שזו רק הבטן ואני לא מרגישה כאבים בלב? ועוד דבר, יכול להיות שאם אני ייקח מולטי ויטמינים התסמינים יעלמו ללא צורך לוותר על הבולמיה?

שלום

מאד חשוב לי לענות לך למרות שזה ממש לא הפורום הנכון. קודם כל , בעיות נפשיות הן בעיות רפואיות בדיוק כמו בעיות גופניות. הנפש היא חלק מאיתנו ודורשת טפול בדיוק באותה מידה. ככה שאי אשפר להפריד בין הבעיות הנפשיות שלך שגורמות לך לבולמיה ובין הבעיות הגופניות. טפול בבעיה הגופנית הוא כמו כיבוי שריפה שתתחיל מייד במקום אחר. לגופו של עניין, הכאבים בצלעות הן בגלל ההקאות ואם לא תפסיקי להקיא, הם ילכו ויחמירו. בהקאה נגרמת התכווצות חזקה לא רצונית של שרירי הקיבה ושרירי הבטן ואח,כ יש תחושה של התכווצות שרירים, פשוט לא במקום שבו בד,כ יש בתכווצויות שרירים. לגבי הברכיים , את פשוט חלשה, יש להניח שיש אצלך גם הפרעה ברמות המלחים בדך ובמאזן החומצי - בסיסי בגלל ההקאות , ולכן כל הסימפטומים שלך. אני מציעה בחום לא להסתפק בפנייה לפורומום אלא לגשת לטפול מקצועי כולל ( גם רופא, גם דיאטנית וגם פסיכיאטר) במרפאה להפרעות אכילה. ולפי המוטו שאת בעצמך רושמת בתחתית המסר שלך, מוטב שעה אחת קודם. טפלי בעצמך והיפטרי מהכאב בדרכים אחרות ולא ע"י פגיעה בעצמך.

תודה.

אולי אני ייגש בכל זאת לרופא בשביל לעקוב אחרי הסימפטומים. בקשר לטיפול פסיכולוגי ודיאטני, הייתי בטיפולים הרבה זמן, והיה שיפור משמעותי במשך שנה וחצי עד שחזרו הסימפטומים. היום אף אחד לא יודע שאני עדיין מקיאה ואני מעוניינת לשמור את זה ככה. תודה בכל מקרה על התשובה שלך, אם מדובר בשרירים תפוסים אולי אני יוכל למצוא דרכים להתמודד עם התופעה.

למעלה