שלום...

def jam

New member
שלום...

אני בן 18 וחצי, הבעיה שלי היא שאני כאלו "תקוע" בעבר אני מפחד להיות בחיים ה"בוגרים", חבריי נוהגים כבר ברכב, ומתנהגים כמו בוגרים, ואני לעומתם מרגיש כאילו, נשארתי ילד, למרות שאני כרגע עובד וכו' ונמצא ב"חיים הבוגרים", עדיין ההרגשה שלי היא כזאת, וזה מפריע לי מאוד כיוון שאני תמיד נאלץ כאילו, להתנתק, או שאני מרגיש מאוים כאשר מדברים על כך או שאני פשוט שכאשר אני מנסה "להתאים את עצמי" וכאשר אני מנסה לדבר על נושאים כאלו ואחרים אני מרגיש לא מתאים לכך.

Dalia Crown

New member
היי

האם אתה פוחד להתבגר? או שמא אתה פוחד להיות כמו כולם? נהיגה ברכב היא דוגמא שנתת. מה עוד הופך את חבריך לבוגרים ומבדיל אותך מהם? חסר מידע על מנת שאפשר יהיה להתקדם מכאן אם תרצה לענות על שאלותי נוכל להממשיך לאחר מכן דליה

def jam

New member
תגובה

הם יודעים מה הם רוצים לעשות בעתיד וגם מבינים בענייני כסף ומחירים, בעוד אני כלל לא מבין בכך.

Dalia Crown

New member
באימון אישי המתאמן מתרגל לחשוב

ולדבר בלשון חיוב. לדעת ולהכיר מה יש לי ולא מה אין לי. צעד קטן ראשון הוא לראות את עצמך ואת החברים בלי לקשור אחד לשני. כלומר, תמצא את הצדדים החזקים שלך, גם אם הם לא קשורים ישירות לעתיד או לכסף. אני מזמינה אותך לתרגיל אימוני - רשום לעצמך לפחות 25 דברים בהם אתה טוב (לדוגמא -ספורט, מחשבים,לימודים). לאחר שתרשום אותם תסמן את אלו בהם אתה נבדל מחבריך. מטרת התרגיל היא לחזק את יתרונותיך והזדמנות לבחון את הנושאים בהם אתה בוגר וחזק. בהצלחה דליה

r i t a r o k

New member
שלום גם לך...

בוא נראה מה יש לנו כאן: בחור בן 18 וחצי שמודע ומנסח בבהירות את תחושותיו ולבטיו, מוכן לשתף אנשים אחרים ומחפש אנשי מקצוע להיעזר בהם. לי זה נשמע בוגר יותר מהרבה אחרים שמגדירים את עצמם בוגרים... לחשוש מהלא נודע זו תחושה טבעית והיא עדיפה על קפיצת ראש לתוך בריכה מבלי לבדוק אם יש בה מים. אני לא יודעת אם זה מנחם אותך, אבל הרבה מבוגרים היו רוצים לשמר את הרגשת הילדות והקלילות שלהם. יהיה טוב אם תמצא מבוגר שאתה יכול לדבר איתו ולחלוק איתו את פחדי ההתבגרות. אם יהיה מישהו שיעזור לך לפזר את הערפל על ידי הסתכלות לתוך העתיד אפילו בצורה כללית. אתה לא מנדב הרבה פרטים אז אני מקווה שעזרתי בתשובתי השטחית. בהצלחה!

bridges

New member
שלום וברוך הבא

אני מסכים את קודמתי שכתבה לך שלפנות לעזרה, זה כבר מראה על בגרות רבה. זה שחבריך מתנהגים כבוגרים, לא אומר שהם מרגישים בוגרים. אני מזמין אותך לנסות להפריד בין שניה דברים, בין התנהגות לבין הרגש. איך לפי דעתך מרגיש אדם בוגר? רונן

def jam

New member
אדם בוגר...

מרגיש שהוא מנהל את חייו היטב, ושהוא יודע מה טוב בשבילו לא צורך שאחרים יאמרו לו.

r i t a r o k

New member
אם זה מה שאתה חושב

אם זה מה שאתה חושב אז אתה צודק. אתה יודע מה אתה רוצה להרגיש ואיך אתה רוצה לחיות את חייך. הבעיה מתחילה כשרוצים ליישם. עד היום כל חייך היית במסגרות שבהן אמרו לך מה לעשות (אלא אם למדת בבית ספר דמוקראטי, אבל אז לא הייתה לך שאלה כזאת). אפילו לא אמרו לך - צילצלו לך. צילצלו להיכנס לכיתה, צילצלו לצאת מהכיתה, אמרו מה תלמד ומי ילמד אותך, אפילו אמרו לך איפה לשבת. ולבסוף שמו אותך על סקאלה של מספרים כדי להעריך אותך. ועכשיו באה החברה ואומרת לך שהגעת לגיל שבו אתה צריך להסתדר לבד. היכולת לנהל את החיים היא לא תכונה מולדת אלא נרכשת. אז עכשיו צא לעולם ותרכוש אותה. אם אנשים היו יכולים להסתדר לבד בכל דבר אז מקצוע האימון לא היה נולד. צודק עמיתי שיעץ לך לשאול את חברייך מה הרגשתם. אנחנו רואים את מה שאנחנו רואים אך האם זאת אכן התמונה? תעשה לך סטטיסטיקה קטנה ותגלה דברים מעניינים...ואז תחליט איך אתה ממשיך משם.

def jam

New member
תודה על התגובה..

ולגבי חברי, קצת קשה לי להיכנס איתם לכזאת פתיחות..

r i t a r o k

New member
עם מי כן?

אתה מוצא את עצמך מנהל שיח הכי פתוח בעולם (עד כמה שאפשר לעשות את זה בפורום) עם אנשים זרים ואילו עם חברים שלך קשה לך לדבר. זה בסדר, בדיוק בשביל זה המציאו נשף מסכות. עם זאת אני מאוד ממליצה לך לשוחח עם מישהו אמיתי, בשר ודם, שתוכל לנהל איתו דיאלוג אמיתי, עם שאלות אמיתיות ותשובות אמיתיות. וזאת גם תגובה שלי להמשך ההתכתבות. אתה מתחיל לגלות בעצמך תובנות חשובות וכדאי שיהיה איתך מישהו לאסוף אותן ולכוון אותך לעשות בהן שימוש.

bridges

New member
האם זה נכון?

כפי שעושים הרבה באימון אני מזמין אותך להוסיף את המילה "האם" למשפט שאמרת: האם אדם בוגר מרגיש שהוא מנהל את חייו היטב? האם אדם בוגר מרגיש שהוא יודע מה טוב בשבילו? עכשיו אני מזמין אותך לבדוק את ההנחות האלה. האם יש לך רעיונות איך לבדוק אותן? רונן

def jam

New member
תגובה..

שמעשים שלי יפגעו ולא ימצאו חן בעיני אחרים והם ימלמלו בעקבות כך דברים לא מחמיאים.

def jam

New member
רציתי לציין משהו..

בנוסף, רציתי לציין, שהיה לי קשה להיפרד מהילדות ולהפוך ל"נער", ולקחתי זאת קשה עד שהגעתי לפסיכולוג...

למעלה