שלום.

שלום.

קוראים לי דניאלה ואני בת 13.5. קצת רקע לפני השאלה שלי: *יש לי עקמת של 30 מעלות, ואני עתידה ללבוש מחוך עוד מעט (כרגע מכינים אותו). הרופא שלי מגדיר את העקמת שלי כעקמת יציבה (מה גם שהיא כמעט ולא נראית לעין, אפילו בלי בגדים). *יש לי גם פלטפוס, ואני הולכת עם מדרסים כמעט כל הזמן. *בשנתיים-שלוש האחרונות יש לי כאבי גב בלתי פוסקים, לא חזקים במיוחד, לא מפריעים נורא, אבל כאבים, בעיקר באיזור השכמות. *כשאני הולכת או עומדת או יושבת זמן רב (שעה שעתיים או יותר) אז; אם אני עומדת העקבים הורגים אותי מכאבים והגב תחתון גם, ואם אני יושבת אז רק הגב תחתון מעט כואב. עכשיו, בשבוע-שבועיים האחרונים יש לי כאבים הולכים-ובאים (כלומר- יום כן יום לא יומיים כן יומיים לא...) בעקבים, ממש חזקים, ולא רק כשאני עומדת הרבה או משהו כזה. למשך כל היום. זה נורא נורא מציק לי. ממה זה נובע בגיל כ-ל כ-ך צעיר?? זה נורא מדאיג אותי, וכואב.... עזרה? תודה

עקמת

שלום דניאלה. הרקע טוב אבל חסר מאד מבחינה רפואית. עקמת היא בעיה רפואית מורכבת מאד ומעבר לזווית אותה צייינת חשוב מה סוג העקמת, היכן ממוקם הקודקוד, שלב ההתפתחות המינית שלך, שלב התפתחות השלד שלך. כל אלו נבדקים באופן שגרתי כחלק מהבירור לפני המלצת הטיפול ואני מניח שנבדקו גם אצלך. בכל זאת כמה פרטים בסיסיים לגבי המצב: 1. 30 מעלות נחשבת עקמת קלה. בגיל 13 וחצי בד"כ נשארה מידת צמיחה בשלד שאינה מבוטלת ועל כן חייבים להיות במעקב. 2. הטיפול במחוך מקובל מאד, שוב, בהתאם לסוג העקמת, מיקום הקודקוד ומהירות ההתפתחות. המחוך נלבש 23 שעות ביממה! 3. עקמת אינה גורמת לכאבים באופן ברור, ייתכנו עקמות כואבות כאלו שלא. 4. פלטפוס ומדרסים הם לא אחים תאומים. ישנן סיבות מועטות וברורות מאד בהן מומלצים מדרסים. לסיכום - צריך להיות במעקב אורטופד ילדים, רצוי כזה שמתמחה בעקמת. אצלנו במרכז הרפואי קיימת מרפאת גב במחלקה לאורטופדיית ילדים ותמיד ניתן לפנות ליעוץ. בברכה,

אבל לא ענית לי על השאלה-

מדוע הכאבים בעקבים ישנם? ובקשר לעקמת- היא עקמת במרכז הגב, אני מקבלת מחזור כשנה, ואם אתה מתכוון בהתפתחות השלד לקו הזה בצילום רנטגן מעל האגן אז הוא ממש פיצפון... יותר מזה אני לא ממש יכולה לומר.. אני לא שואלת על העקמת אלא על הכאבים, כי זה נורא מוזר כאלו כאבים בגיל כה צעיר, לא? ממה זה נובע?

למעלה