שלום

שלום

חדשה פה, שמי דניאלה. שמעתי מאחי ומקרובי משפחה נוספים על החלומות הצלולים, ונכנסתי היום לאתר שמסביר איך ליצור אותם ולהיות פעילים בהם. במהלך חופשת הקיץ אני רוצה להתחיל לנסות ליצור חצלולים, כי אז יהיה לי זמן להתעסק ביומן חלומות, ולישון כמה שאני רוצה. בכל אופן, זה נשמע נורא נורא מגניב. בייחוד הקטע שאפשר לצאת מהגוף ולהסתכל על עצמך מלמעלה. למישהו זה קרה כבר פעם? איך עושים את זה? ועוד מין שאלה שכזאת- קראתי באתר ההוא שמתחת לגיל 14 לא מומלץ להתחיל להתעסק עם זה, ושבמהלך הכניסה לחצלול (דרך שיטה מסויימת) מתחילים להרגיש ולשמוע דברים שלא קיימים, ושזה נורא מפחיד. עוד דבר שנגיד יכול לקרות זה שיתוק של הגוף וכל מיני דברים עלטבעיים שכאלה. השאלה שלי היא האם זה באמת מסוכן? האם נשקפת לי ממש סכנה בעקבות הדברים האלה? יכול להיות שלמשל ראייה של מישהו עומד ומסתכל עליי וזה פרי דימיוני יכול לגרום לי לבהלה מסוכנת לגוף? (טראומה, דפיקות לב מהירות מאוד כתוחצאה מהבהלה..) או למשל ארגיש שיתוק וזה יתמשך ויתמשך ואני לא אוכל לצאת מזה ואני אתחיל להיכנס לפאניקה ולא אדע איך מפסיקים את זה? ועוד שאלה- אם בחלום צלול אתה מודע לגמרי לעובדה שאתה חולם, ואתה שולט במעשייך שם, איך לעזאזל אתה גורם לעצמך להתעורר? אפשר להתעורר מרצון? או שצריך לחכות שהחלום ייעלם? שיבורכו כל החופרים בעניין. תודה:)
 

לקשמי

New member
ברוכה הבאה

לגבי השאלות שלך, האזהרה לגבי בני למטה מ-14 באה מחשש שילדים בגילאים אלה יבלבלו בין דמיון למציאות ולכן עלולים לסכן את עצמם. העצה הכי חשובה היא, לא לעשות דברים שעלולים לסכן אותך אם את לא באלף אחוז בטוחה שאת חולמת. גם לגבי שיתוק שינה או דברים שעשויים להיראות לך אמיתיים, אם את מבינה שזה חלום, או ששיתוק השינה הוא דבר טבעי ונורמאלי אין סיבה שזה יפחיד אותך. בכל מקרה זה לא עלול לגרום נזק כלשהו. לגבי איך להתעורר, יש שיטות גם להתעוררות, למשל לשכב באיזה מקום בחלום ולעצום את העיניים. (אצלי בדר"כ זה מוביל להתעוררות שווא אבל יש כאלה שמצליחים להתעורר באמת בשיטה הזאת).
 
וואו, התעוררות שווא זה למשל משהו מפחיד.

נמ, אה, אוקיי (מגיבה לפסקה הראשונה שלך), אני בטח לא אסתכן, לפחות לא בחצלולים הראשונים. מקווה שיגיעו בקרוב. תודה על הברוכית, ותמשיכו לחפור לי. זה מעניין.
 

לקשמי

New member
מה מפחיד בהתעוררות שווא?

זה משהו שקורה הרבה, גם עם חלומות רגילים, רק שבחלומות צלולים זה יותר נפוץ. את כולה עוברת מחלום לחלום, בדרך כלל לא תהיי מודעת לכך, לפחות בהתחלה אבל אם את מיומנת ועושה בדיקות מציאות תוכלי לגלות את זה.
 
התעוררות שווא זה לא מפחיד - זה דווקא כיף

וזו הדרך לעוד חלום צלול. פעם הייתה לי שרשרת של התעוררויות שווא, וזה היה ממש נפלא... אבל אני יכולה לומר מניסיוני האישי, שאני מצליחה לחלום צלול רק בשיטה של wild, כלומר הרדמות תוך כדי שמירה על מודעות, והשלב שבין העיות לשינה הוא בהחלט מפחיד מאוד. פעם אחת זה היה כל כך מפחיד, עד שנרדמתי באמת מרוב פחד, למרות שידעתי שהכל בדמיון שלי. בקיצור, כשאני לבד בבית, אני די מפחדת לנסות את השיטה, וכשהחבר שלי עדיין ישן לידי, אז גיליתי שדווקא פחות מפחיד לי לנסות את השיטה הזו, ולא מתרחשים דברים מפחידים מאוד מסביבי... כנראה זה עניין פסיכולוגי - כי אם אני לבד אני מפחדת שיכנסו לי אנשים לבית וכו', אבל אם אני לא לבד, אז כאילו המוח שלי לא מפחד כל כך שזה יקרה, והמעבר לחלום הצלול הוא הרבה יותר חלק ונעים.
 
נננ. כיף לך. לך יש מישהו שישן לידך.

אני תקועה לבד במיטה זוגית וחצי בהזיות על אנשים שעומדים ומסתכלים עלייך
 

silverhawk

New member
את רק בת 13, יש לך עוד זמן ../images/Emo8.gif

ברוכה הבאה לפורום.
 

וולפהרט

New member
האמת שאפשר לחלק את החלומות הצלולים

לשני אגפים: חצלולים ספונטניים וחלומות מתוך מודעות (WILD) בחלומות הספונטניים אין שום פאן של פחד: את פשוט נמצאת בחלום ופתאום מגלה שזה חלום ומשתוללת לך להנאתך בהתאם למה שבא לך לעשות באותו רגע. זה נשמע לך מפחיד? את ה: WILD מעולם לא ניסיתי מהפחד מאותו שיתוק שינה מדובר. הספיקו לי כמה פעמים שקמתי משינה ונתפסה לי היד או הרגל בצורה מפחידה שלא הרגשתי אותה לאיזה חצי דקה, כאילו היא נהייתה משותקת (לא שיתוק שינה, סתם כי ישנתי על הרצפה). אם את פוחדת, לכי על השיטה הראשונה בהצלחה!
 
למעלה