שלום

לא מניה ולא מקצתיה !

אלא בגין הגהתו על ``תהי יציאתך כביאתך ללא חטא`` ובמקום לתרץ את השגתו ``מכאן סתירה למאמיני הגלגול`` הם החליטו שלא ללמוד את ביאוריו.

הסאטמער רב הגיב מדוע נעזר בהגהותיו

בהיות וכאשר נזקקים לתרץ קושיה, אזי מורידים אפילו את המן מהעץ. אולם יחס נבזי זה כלפי ת``ח המדקדק על קלה כבחמורה בגלל פקפוקו בגלגולים, רק מזכירה לי את התיחסות חזל לר``א שגרמה לאלישע אחר להרוג רבי תורה כאשר נוכח זו תורה וזו שכרה

טמבל! בעיניי הוא כופר!

בדיוק כמו כל אחד אחר, אשר כופר בתורת האר``י הק` ידעתי שחוץ ממך אף אחד לא למד את הגמרא.. אבל אץ: על איזה סיפור אתה מדבר?

וזה אחד הבעיות של הליטאים..

הם לומדים מכל הבא ליד.. לא משנה מי `קבל את האמת ממי שאומרו` ויש `מלא` אבל מלא דברים שהם לומדים ממשכילים ומפקפקים באמונה.. אחר כך אני לא מתפעל מדוע הם קלטערס, פשוט הארס של הכופרים נכנס בהם.. אני דווקא לא ידעתי לפני זה. למדתי עם בחור לוטפאק היה קשה לנו בגמרא.. אז אני מעניין בספר זה הוא מעיין ב.. ואז אני מגלה... `וזה קשה קצת לבעלי דעת....`

כמה מזל שאינני דתי

עיין ברמבם בביאורו לפרק חלק, שכל עוד האדם מאמין בכל 13 עיקרים הרי מחוייבים בו בכל הדברים שנכללו בעמיתך. ואתה המפקפק ב1 מהעיקרים, מעז להטיח בגדול בתורה שכאילו היה כופר בעיקר ? ממתיי תורת הארי דברי קבלה? וממי קיבל אותה? ועיין באחת מתשובות הרשב``ש תשובה מענינת

*חבל שאני לא דתי..

אני לא מאמין? לגבי החסידים גם מי שכופר בתורת האר``י נקרא כופר. ק``ו קבלה.. אגב תשובה של מי? תן מקום מסומן בבקשה..

אם יש בידך את פרוייקט השות בר אילן

ערוך חיפוש קצרצר בשות הרשב``ש בנו של הרשבש. ולשון הרמבם ``דברי קבלה אין בהם מחלוקת-לעולם! וכל דבר שתמצא בו מחלוקת בידוע שאינו קבלה ממשה`` וכנראה שקיבלום מאבותיהם שעבדו ע``ז בסתר ושרדו את האינקוזיציה שהקים יאשיה וע``כ נקראת תורת הסוד

למעלה