שלום

שלום

הרבה זמן לא ביקרתי כאן וטוב שכך. רק רציתי להאיר, מפני שדיברו בנושא, בענין הזיווגים. לכאורה יש סתירה: א. 40 יום קודם יצירת הולד יוצאת בת קול ומכרזת `בת פלוני לפלוני`. ב. אין מזווגין לו לאדם אלא ע``פ מעשיו. דנה בזה הגמ` ואומרת, הא בזיווג ראשון והא בזיווג שני. הווי אומר בזיווג ראשון זה נעשה ע``פ הבת קול. וזיווג שני ע``פ מעשיו. כל טוב.

אם אתה רוצה דווקא בכיוון גמרא...

האם מותר לסיים שידוך ב- ט` באב? ומדוע.. ולפי הגמרא תשבור ת`ראש לדבריך..

מותר!

ואוסיף-אם תאמר 40 יום קודם יצירת הולד נאמר לו מי זיווגו -זה זיווג ראשון.אז יש סתירה עם המציאות שהרי רואים זוגות שהבחורה רווקה והבחור גרוש ולהפך אלא כל עוד האדם שומר את עצמו וד``ל אז מגיע לו/ה השידוך הראשון ולאחר מעשה הזיווג נקבע לפי מעשי האדם. מומלץ לשמוע את שיעורו של הרב בויאר בנושא שידוכים. ערב טוב!

בוקר טוב.

אם את ג`ניפור לופז אז זה לא בישבילך. התכוונתי לדיון שבגמרא.. ולא לפסק! אביא בתירגום גם לעזרת נשים: מדוע מותר לסיים בט` באב. הרי כתוב `ארבעים יום...` עונה הגמרא- שמא יקדימנו אחר. שואלת הגמרא- שיקח אותה? הרי זה לא השידוך.. עונה הגמרא- שמא יקדימנו אחר בתפילה... ועכשיו אנחנו שוב מסתבכים בשאלה איך אדם יכול לשנות דברים בתפילה.. וכו` וחוזר חלילה לשאלה שבו אני עדיין עומד: בחירה וידיעה..

ולמה נראה לך שלא הבנתי את מה ששאלת?

אה כי אני אישה..(ג`ניפר אני לא)אז נסביר לעזרת הגברים את מה שכתבתי:איך אפשר שאחד יקדימהו ברחמים אם הזיווג הראשון משמים?ועוד,איך הגיוני שבחורה רווקה,שלכאורה צריכה לקבל את הזיווג הראשון מתחתנת עם גרוש ובשבילו היא לפי מעשיו? אז - יש מצב שאדם מקבל לפי מעשיו ולא לפי זיווגו הראשון.יש מבין???

כן הסיבה שחשבתי כך. זה בגלל שאת

אישה! (לאו דווקא ג`ניפור לה הייתי מתעלם) אבל מתוך התגובה שלך נשמעת כמו איזה נקבה חסרת שכל והבנה... וכבר היו דברים מעולם שנשים בפורום תפסו עמדות של פוסקים וקבעו מה ללמוד ואיך ללמוד וממה ללמוד.. מצבים כאלה מוצאים אותי מהכלים.. (הייתי שם פעם..)

אהמ אהמ..

אז זהו שאם הייתי ממציאה ``פסקים`` מעצמי הייתי מבינה את טענותך,אבל אני כתבתי דברים שלא המצאתי.ולגבי החסרת שכל והבנה-מדהים, כתבתי לך תשובה שלא הסתדרה לך יופי אז זה הכינוי שקיבלתי מימך,באמת מענין מה אתה.בעצם לא מענין.

רב מוכר.מרצה בערכים ועוד

ההרצאה שלו זה הנושא בין הכרות לשידוך. ובין היתר גם את השאלה ששאלת יש בשיעור הזה

אני שמעתי פעם מרב שאמר..

שנקבעו לאדם כמה זיווגים, והאדם מקבל את זיווגו ע"פ דרגתו הרוחנית, ושמעתי עוד דעה אחרת שאומרת שהזיווג של האדם עולה איתו כאשר הוא עולה ברוחניות ויורד איתו כאשר הוא יורד... קראתי פעם באיזה ספר מוסר על בחורה שירדה מהדרך ורצתה לעזוב את הסמינר המחנכת שלה שמאוד האמינה בה וזכרה את הנערה הטובה שבה ניסתה לשכנע אותה וכאשר כשלו מעשיה והנערה פנתה ללכת אמרה לה המחנכת שתדע לה שברגע זה בחור עזב את הישיבה ובלה בלה בסוף הנערה שזה מאוד חילחל בה חזרה לסמינר והתחזקה והיום היא נשואה באושר (כך לפחות אני מקווה) עם בן תיירה אמיתי!!
בשורה התחתונה- סיבכתי גם את עצמי, אי אפשר לדעת, אנחנו רק מתפללים למה שהכי נכון וטוב בעז"ה בעיתו ובזמנו (במהרה
)

איך שכתבת- בלה בלה בלה.

פעם נכנס לגר``ח קנייבסקי בחור מבוגר. וביקש על שידוך וכו` צעק עליו הגאון `השידוך שלך כבר עם 5 ילדים, ואתה עדיין מברר לך. כאוות נפשך?`.....!!

נכון יש גם מושג של "הפסד שידוך" או משהו כזה..

אני גם שמעתי סיפור על בחורה מבוגרת שנכנסה לרב קנייבסקי שליט"א והוא אמר לה שהשידוך שלה הוא הבחור השני שהיא פגשה וכיום הבחור נשוי כבר.... זה ממש מפחיד.......

לא מפחיד את מי שיודע ללמוד..

ברמבם כבר רואים שאין כזה דבר.. ובעיקר שבבניק שמפחד שלא `ילך` לו טוב, מדקלם את ה`שידוך משמים`... אבל בגמרא ופוסקים רואים שזה לא פשוט בכלל..

רש"ש בקידושין.

ריש פרק האומר, אין הספר תחת ידי וע"כ איני מעתיק לשון קודשו. נ.ב. פלמויני777 היקר, עשה טובה ושלוף מזכרונך...

למעלה