שלום

אושרי26

New member
שלום

אני סטודנטית לפסיכולוגיה ובמסגרת אחד הקורסים אני כותבת עבודה על מות הורה בגיל ההתבגרות. הנושא מעניין אותי מפני שאני איבדתי את אבי בהיותי בת 12. האם אכן כול משתתפי הפורום הינם יתומים? האם למישהו מכם יש רעיון על מה כדאי לי להתמקד? אתם מוזמנים כתוב כאן דברים שלדעתכם חשוב שיאמרו לגבי חווית האובדן מצד המתבגר ואני אשמח להכניס זאת לעבודתי. תודה ורק טוב!

A GIFT OF LOVE

New member
שלום לך

לשאלתך אם משתתפי הפורום כולם יתומים- כמעט כולם, יותר מרוב לצערי...
כמה רעיונות:
על ההתמודדות עם ההורה שנשאר [בת זוג חדשה, ריחוק או התקרבות וכדומה]
על התמודדות עם החברה שסביב [הסתרת האובדן, סגירות, רחמים עצמיים וכדומה]
השפעה על מערכות יחסים [חרדת נטישה, דמות שמזכירה את ההורה שאיבדנו ובכלל איך זה משפיע?] כמה רעיונות שעלו לי... אולי יהיו לי עוד בהמשך. בהצלחה לך.
ואנחנו כאן אם את צריכה עזרה ונוכל לעזור.

אושרי26

New member
תודה רבה

התחברתי במיוחד את הרעיון של ההשלכות על זוגיות בעתיד אולי גם על הורות.. שבת שלום

eshkolit32

New member
השלכות על זוגיות והורות לאחר אובדן הורה/הורים

שלום לך, את מוזמנת להתרשם מהפורום ולדפדף בארכיון, אני בטוחה שתמצאי דברים שיתנו לך חומר למחשבה לקראת העבודה שאת מכינה. אכן כל משתתפי הפורום הם יתומים, ככל שידוע לי. יכול להיות שיש "גולשים שקטים" שלא משמיעים את קולם שאינם יתומים אבל זה לא ניתן לבדיקה... את שואלת במה כדי להתמקד. הבנתי שאת מתענינת בהשלכות לעתיד. אני יכולה לומר לך שלדעתי האישית אין ספק שהיתמות משנה את התפיסה של הזוגיות וההורות. הכל מקבל משמעות רחבה ועמוקה יותר. הצורך בזוגיות או בהורות הופך חזק יותר בעיני. אני אישית איבדתי את שני הוריי וניתקתי קשר עם שאר המשפחה לכן הצורך בזוגיות או המחשבות על הורות מקבלים משמעות גדולה מבחינתי. שאלת איזה דברים חשוב שיאמרו לגבי חווית האובדן מצד המתבגר. לדעתי יש כמה דברים: 1. התייחסות הסביבה אל המתבגר לאחר האובדן (התרחקות והתחמקות / הבעת רחמים / התחזקות קשרים חברתיים, ועוד ). 2. אם האובדן היה פתאומי או לאחר מחלה ממושכת - הבדל בהתמודדות איתו. 3. הקושי שבהתמודדות עם האובדן יחד עם ההתמודדות עם גיל ההתבגרות. 4. ההתמודדות עם זוגיות חדשה של ההורה שנותר. אם תרצי תשובות לשאלות ספציפיות את מוזמנת לשאול, בפורום עצמו או במסרים, אני אישית אשמח לענות ולעזור לך. בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה! בחרת בנושא שמאד חשוב בעיני שייחקר.

אושרי26

New member
תודה

אבל כשקראתי את דברייך פתאום נבהלתי, הרי אלו דברים שחשבתי עליהם גם אבל פתאום זה נראה לי מפחיד לגעת בדברים שאולי אני מאוד רוצה להבין ולדעת אבל אולי גם קצת חוששת לעורר דברים שפעלתי להרדים... אעיין באתר ואשוב..

eshkolit32

New member
אין שום בעיה.

אני בהחלט מבינה את החששות שלך. אם תרצי עזרה או יהיו לך שאלות אני אשמח לעזור כאן או במערכת המסרים.

למעלה