שלום,

גולדי 25

New member
שלום,

שלום, זה עתה התחברתי לקהילה, מקווה לשיתוף פעולה פורה ומהנה. אני אם לילד כבן 4.8 שנים. סובלת מפיברומיאלגיה - מודעת למצב רק כ 7 חודשים. מטופלת כשלושה חודשים בקלונקס בגלל הפרעות שינה. לאחרונה הגעתי למסקנה כי הלידה היתה עבורי טראומה ולכן אני סובלת כ"כ. מאז הלידה אני ללא מחזור, ולא הנקתי את בני כלל, בגלל שסבלתי בלידה ממונו (שני הסוגים) וגם לאחריה, כנראה שאח"כ, במקום להתאושש נשאבתי לתוך הפיברומיאלגיה. לאחרונה אני חשה בטוב. מאז שמצאתי ממה אני סובלת, אבל עדיין מפריעה לי הבעיה שאני ללא מחזור, רוצה עוד ילד ופוחדת מטיפולי פוריות. האם טיפול קוגנטיבי התנהגותי, ללא תרופות, יפתור את הבעיה של הטראומה ויחזיר את מצב גופי לקדמותו??? (זא"מ להחזיר את המחזור)??

העדר מחזור

לא ציינת גילך והאם בדקת פרופיל הורמונאלי- בדיקה מקפת של גניקולוג נדרשת כדי לקבוע מהו ההסבר הגופני לאובדן המחזור. רק לאחר הבדיקות הפיזיות ניתן יהיה לשקול מהי האופציה הטיפולית המתאימה.

גולדי 25

New member
אז ככה

אני בת 25, מחזורים היו סדירים, בין 25-32 יום. לאחר שנטלתי פרימולטנור וערכתי פרופיל הורמונלי יצאו הבדיקות תקינות, המשכתי ליטול איקקלומין אחד ליום במשך חמישה ימים, כולל מעקב זקיקים ודם, בם לא נראה ביוץ כלל. פרוגסטרון ואסטרדיול היו תמיד נמוכים מהנורמה, גם הפרולקטין, וכל שאר ההורמונים במידה סבירה, בדיקות אולטראסאונד בסדר, כך שמבחינת הרופא (פרופסור) אין סיבה ברורה לאל ווסת, מבחינתו יש לי פוטנציאל טוב לפי העבר שהריתי לאחר חודש מהנישואים ומחזורים סדירים, ואין בעיה ממשית שנשקפת לאי פיריון, לכן, בגלל הלידה שעברתי, המונו, הפיברומאלגיה, חשבתי אולי הבעיה נעוצה בי, בנפש שלי, האם קיים דבר כזה??? והאם הטיפול יהיה יעיל ויוכל להחזיר את הגוף לפעול כמיקודם??? תודה

למעלה