שלום.

• פותח הנושא marik
  • פורסם בתאריך

marik

New member
שלום.

שלום לכולם אני אמנם עדיין בארץ, אבל אני מתכנן ורוצה בהחלט להגר לקנדה מתישהו התסכימו לקבל אותי לפורום שלכם? יש פה חבר'לך מקנדה?

eig

New member
welcome

ישנם חברים מקנדה, חלקם פעילים יותר חלקם פחות.. בכל אופן הפורום הוא חסר גבולות.

marik

New member
סבבה

יש לי עוד זמן עד שאני יעשה מעשה בעניין. כרגע אני סטודנט ולומד הנדסת תוכנה. יש לי עוד 4 שנים ללמוד ורק אז אני יוכל לעזוב פה. מתישהו לקראת סוף הלימודים אני אתחיל את תהליך ההגירה או אולי פשוט אגיע לקנדה ואמצא מישהו שם ואתחתן איתו... לא יודע. בינתיים אני מנסה לקבל כמה שיותר מידע.

eig

New member
אמממ....

הנדסת תוכנה נשמע כמשהו יותר ראלי מאשר להתחתן בקנדה. באופן כללי, להגירה מעבר לסיום הלימודים אתה תצטרך 4 שנות ניסיון מקצועיות (לא בהכרח במקצוע אותו למדת, אבל 4 שנים באותו מקצוע). מה שכן, מי יודע מה יהיה המצב בעוד 4 שנים, אבל בגדול אולי תוכל למצוא עבודה בהנדסת תוכנה ולעבור עם אשרות עבודה זמניות עד לקבלת אישורי הגירה. כמו שאמרת יש עוד זמן לתוכניות. בהצלחה

marik

New member
נכון

אבל מאז שאני זוכר את עצמי, ומאז שהכרתי קצת את העולם ואת יבשת אמריקה, אני ידעתי שאני רוצה לגור בקנדה. כל פעם שאני רואה בטלויזיה או קורא על קנדה או רואה תמונות שלה או מצגות וכו'... אני מתרגש כולי. אז הבנתי שזו המטרה שלי. ולהתחתן בקנדה זו אופציה לא רעה בכלל, אגב. אני לא ממש יודע עדיין מה החוקים אומרים על זה... ואיך זה מתבצע בתכלס. אבל זה משהו שאני חושב עליו בלי קשר להגירה. ואם זה יקדם גם את ההגירה שלי אז מה טוב. אז מה אתה עושה שם? על איזה סטטוס אתה שם?

eig

New member
בעניין חתונה

בעבר היו הרבה ישראלים מדברים על לטוס לארה"ב ולהתחתן על מנת לקבל אישורים. חתונות פקטיביות. הדבר קצת שונה בקנדה. בגדול, חתונה היא דבר שאכן יכול להשאיר אותך בקנדה אבל המניע לחתונה אמור להיות משיקולים אמיתיים של רצון להתחתן. הסיבה לכך היא זו: כאשר אדם זר מתחתן עם קנדי (או לצורך הענין עם תושב קבע קנדי אשר חי בקנדה), הוא מקבל בשלב ראשון אשור עבודה בלבד. על מנת לקבל תושבות קבע בן הזוג צריך לבקש זאת עבורו ולבצע תהליך ספונסרשיפ. מכיוון שזו מדינה סוציאלית ושירותים רבים ניתנים לכולם כמו שירותי בריאות אבטלה וכו, בן הזוג "הסופנסר" חותם שהוא ערב לבן זוגו למשך 10 שנים. תהליך זה כמובן קשה לדרוש מאדם שלא ממש מכיר אותך או שלא מוכן להתחייב. בפועל זה לא יוצר מדיי מסובך ולא באמת דורש הרבה מהספונסר. אבל בשטח אנשים לא ימהרו לחתום על דבר כזה אלא עם כן זה אכן בן זוגך האוהב שרוצה להיות בעלך לעתיד. בלי קשר, לא הרבה הומואים פה רצים להתחתן. מכיוון שלנשואים ולידועים בציבור ישנם אותם זכויות חוקיות (כמעט באופן מוחלט) הרבה אנשים פשוט מוותרים על שלב החתונה. בכל קנדה היום נשואים רק בסביבות 7000-9000 זוגות חד-מיניים. מכאן אני מסיק, שאם אין לך ברגע בן זוג קנדי ואתה בחור משכיל או לפחות רוכש השכלה, כדאי שתתמקד בתהליך הגירה לבעלי מקצוע. (כמובן שכמו בכל מקום בעולם תמורת בצע כסף יהיה מי שיתחתן איתך גם בלי להכיר אותך, אבל אני ממש לא בקיא בנושאים כאלה)

marik

New member
לא לא לא

לא התכוונתי להתחתן עם מישהו בשביל כסף. ממש לא. באמת תיכננתי להכיר מישהו אבל סוף גם להתחתן איתו. אני אנסה את תהליך ההגירה הרגיל כשנה או שנתיים לפני סוף הלימודים שלי. אני יודע שזה ארוך מאוד ויקר מאוד. בא לך לספר לי את התהליך שלך? איך זה היה אצלך?

eig

New member
Skilled workers and professionals

בעניין חתונה ציינתי את כל האופציות, אחרי הכל זהו פורום ציבורי ובטח הנושא יעניין עוד אנשים. לא התכוונתי שלך אישית היו כוונות מיוחדות בנושא. עממה, מכיוון שאם אדם מגיע לכאן עם ויזת תייר המאפשרת לו שהייה של שישה חודשים, השכל הישר אומר שבפרק הזמן האמור הכירות רנדומלית שתוביל לחתונה היא בגדר חלום בהקיץ. (זה כמובן לא כולל את הספרית שלי שכשאר הגעתי אליה סיפרה לי על בחור חדש שהכירה, ובמפגש הרצוף הבא שלי איתה היא סיפרה לי חוויות מירח הדבש שלהם). לעניינך - כנראה התהליך שאתה מחפש הוא הגירה מקצועית. ציינת שאתה מתכוון להתחיל את התהליך במהלך הלימודים, דבר שלא ממש אפשרי לפי המסלול הזה, ולכן מצאתי לנכון להפנות אותך למידע הרלוונטי למקרה שאתה לא בקיא בו. הקישור הוא לאתר ההגירה הקנדי ולמסלול Skilled workers and professionals . דרך הקישור הזה תגיע למעין מבחן נקודות. שיטת הנקודות היא שיטת ההגירה הקנדית. אתה צריך מספר מינימום של נקודות על מנקת להיות זכאי להגירה. תעקוב אחרי המבחן ותראה מה הסטטוס שלך כיום ומה אתה צריך לשפר. http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/index.asp

marik

New member
אני מכיר את האתר הזה

ועשיתי את המבחן והשגתי בו את כמות הנקודות הנחוצה וזאת בהנחה שאני אלמד צרפתית. ( או שחברה קנדית תרצה אותי. או שיהיו לי חברים ומשפחה שם.
) בכל מקרה, גם ללמוד צרפתית חשבתי בעקבות כל הסיפור. למה אי אפשר להתחיל תהליך הגירה תוך כדי לימודים? ולא סיפרת על עצמך קצת...

eig

New member
לימודים כתנאי

אין לי מושג מה סטטוס הלימודים שלך. אבל, אם אין לך לימודים קודמים, ולימודים (תעודה כהוכחה על לימודים) הם תנאי לקבלת הנקודות להגירה - הריי שתצטרך לסיים את הלימודים על מנת להיות זכאי לנקודות. כמו כן להיות זכאי לתעודה על מנת להגיש אותה כהוכחה. אם יצא ומסיבות אחרות אתה עומד ברף נקודות ההגירה אפילו ללא לימודים, אתה יכול להגיש את הבקשה בכל עת. תזכור שתהליך עיבוד הבקשה לוקח זמן לא מועט, כך שככל שתקדים יטיב עמך. ולאחר קבלת הזכאות לתושבות יהיה לך כמה שנים בהן תוכל לממש אותה. בנוגע אלי.. אממ.. קצת ציבורי פה לא? בכל אופן, אני חי בטורונטו, אונטריו קנדה. אני פוליגמי, יש לי בעל אחד בבית ואישה אחת בפורום. (היא כנראה תציג את עצמה בקרוב אחרי שתקרא את ההודעה ותבין שעוד לא עזבתי את בעלי בשבילה - יש לציין שהיא לא עזבה את בעלה בשבילי מה שהופך אותה לפוליגמית גם כן). זוגי ואני עברנו את תהליך ההגירה המקצועי, זה שדוסקס מעלה. במהלך תקופת ההמתנה עברנו לקנדה כאשר זוגי מצא עבודה. איתנו עברה חתולה סיאמית שהתאקלמה יפה מאוד ואף הרבה יותר מאושרת מהחיים במדינה ללא אבק באוכל.

marik

New member
אההה שכחתי לציין

אני הנדסאי. אז זה מקנה לי כמה נקודות. וגם לקחתי בחשבון את הלימודים הנוכחיים שיוסיפו לי עוד. אבל גם בלעדיהם - יש לי את ההנדסאי שלי. הבעיה עם ההנדסאי שלמדתי אלקטרוניקה ולא עבדתי בזה מעולם כך שאין לי נסיון בזה. עכשיו אני לומד תוכנה, ובזה יהיה לי נסיון בע"ה כי אני אתחיל לעבוד בזה עוד במהלך תקופת הלימודים. מרגע שמקבלים את האישורים, יש לי משהו כמו שנה לעבור לקנדה. ולשהות בה ברציפות תקופה מסויימת. לכן אני לא רוצה להתחיל עכשיו. אני גם מעדיף ללמוד צרפתית קודם, להתקדם לקראת סוף התואר שיהיה לי מה להראות להם ובקנדה ובעצם יותר קל למצוא עבודה. לא ממהר. איך אתה מסתדר עם הקור שם? שמעתי שזה משהו כמו מינוס 23 מעלות. זה לא "קצת" יותר מידיי מטורף? אגב, אתם נשואים ממש או רק זוג? גם בן זוגי אולי יוכל להגר איתי על בסיס מקצועי. הוא מעצב שמלות כלה וערב. נראה כבר... הוא לא מתלהב מהרעיון. טוען שקר שם מידיי. לכו תבינו... אני חולה על החורף... כל אופנת החורף, הקור הזה... כיףףףף רק הוא מתלונן! אבל יעבור לו השטיק
חחחח זה פומבי מידיי? אתה רוצה שאחמם אותך קצת ותרגיש יותר בבית? מן הרגשה ביתית שכזו... אינטימית? ואז תפתח בפניי ותגלה לי את כל סודותיך? חחח (נו מה? מסר? מסנגר? מה אתה רוצה? עד כס המלכות... רק תבקש אדוני).

eig

New member
קור זה פסיכולוגי

my two cents about the winter בטח כבר שמעת את המשפט הזה לא מעט: קור זה פסיכולוגי! (רו - תביאי הוכחות בבקשה). חצי מאוכלוסית העולם חיה בתאנים קרים בחורף. אנשים לא היו עושים את זה אם זה לא היה אפשרי. באפשרי אני מתכוון, קל ונוח להמשיך בשגרת החיים. לערוך השוואה קיצונית משיא הקיץ הישראלי לשיא החורף הקנדי אכן נשמע מפחיד, אבל לא כך המציאות. ראשית, הקיץ בקנדה הוא חם מאוד. תודות לתחממות כדה"א הוא אפילו יותר חם בהרבה מקומות מאילת. שנה שעברה בטורונטו היה שבוע שעומס החום הורגש בעיר כ 48 מעלות צלזיוס. כאשר חיים פה, והטמפרטורות יורדות מעלה מעלה עד בוא החורף, הגוף מתאזן ומתרגל לאט לאט. זה לא מרגיש פיסית דמרטי כמו שזה נשמע. היום אפס מעלות בכלל לא נשמע לי כמשהו קר ולרב מעילי החורף לא יוצאים מהארון מעל 5-. החיים אולי מעט מאיטים בסביבות 20- כאשר עם הרוח זה מרגיש 35- (+-). עממה, מדוברת על כמה ימים בודדים בשנה ברב המקומות המאוכלסים בקנדה. ולכל מקום שהולכים יש חימום ממילא. טמפרטורה כזו מפריע רק כאשר אתה נמצא בחוץ ליותר מעשר דקות רצופות. מניסיון אני יכול להגיד לך, לפני שנתיים בילינו בפסטיבל חורף ב35-, היינו יום שלם בחוץ ולא קרה לנו כלום. שותים הרבה תה והכל בסדר. ישנם הרבה יותר ימי שרב מזעזעים בישראל מאשר ימים קרים כאלה בקנדה. המפתח להתמודדות עם שינוי מזג אוויר הוא להיות פעיל ולהיות בחוץ כמה שיותר. נכון גם לגבי חורף וגם לגבי קיץ, אם מסתתרים בבית כל הזמן במיזוג מן הסתם הגוף לא מתרגל ואז מתחילים לקטר. לאנשים אקטיביים אין מה לדאוג. בנוסף קנדה מציעה מגוון רחב של פעילויות חורף שלרב מרגיש שהחוף נגמר מהר מדיי. בנוסף, יש קסם בחורף שתיירים לרב מפספסים מכיוון שהם מפחדים מהקור. הנוף עטוף שלג וקרח הוא מקסים ומיוחד. ערים מכוסות שלג נהיות שקטות מאוד. תיירים בורחים ועוד ועוד אילו היו שישים שניות על אהבתי לחורף הקנדי.

marik

New member
כל פעם שאני קורא על זה

אני מתעורר שניה אחרי ומבין עד כמה הייתי שקוע... שמע גם אני אוהב חורף. חייתי בארהב שנתיים. הייתי בטמפרטורות נמוכות ושלג. אמנם לא כזה אבל אני מאמין לך שאפשר לשרוד. ולמה הפורום הזה רדום קצת?

eig

New member
הפורום הזה הוא "ילד מיוחד"..

יש לו מצבי רוח. לפעמים הוא נכנס לתרדמת, ולפעמים הוא מתעורר וזורק כריות לכל עבר. לפני איזה שנתיים אפילו רצו לסגור אותו מחשש לשבץ ואז מהלחץ התעוררו כמה רוחות ועשו רעש. הצלחנו לשמור עליו פועם. רובינו אנשים עסוקים, ויש כאלה שלפעמים נעלמים לתקופות וחוזרים לקפה. אני למשל פעיל עכשיו יותר מכיוון שאני עוד בחופשת הקריסמס שלי.. אבל זה עתיד להשתנות שבוע הבא. רו (אישתי שלא הגיע להציג את עצמה) כנראה מתה. בד"כ כשמזכירים אותה היא קופצת די מהר, למרות שהיא עסוקה עם "ילדים מיוחדים" אחרים רב הזמן. מנהל הפורום אגב הוא דמות מאוד פאסיבית רב הזמן .. אבל בזכות התושיה שלו להחזיק את השרביט הפורום נשאר פעיל.

marik

New member
חחחחחחחחחחחחח

הבנתי..... טוב נו.... לי בינתיים כיף פה. נכון שכשאגיע לקנדה אתה תקבל אותי בזרועות פתוחות ותעשה לי סיבוב בעיר?

eig

New member
תצטרך להזכיר לי

הזיכרון שלי קצר מועד, ואתה מתכנן להגיע לכאן עוד כמה שנים. מכאן שתצטרך לתזכר אותי לפני כן. אני חייב לציין שזה יהיה מוזר. על אף רבבות הישראלים שכביכול טוענים למגורים בטורונטו (הם כולם גרים מחוץ לעיר, אבל מי אני שאפריע להם לחשוב שם גרים בטורונטו), אני לא מכיר אף ישראלי פה. חוץ מבן-זוגי כמובן, אבל ידיעת השפה העברית עוד לא ממש הופכת אותנו לישראלים. נהיה יותר מדיי פילוסופי כשהפורום רדום ואני מדבר לעצמי... הגיע הזמן לאכול צהריים.

marik

New member
אז איך מסתדרים?

ואיך הקהילה שם? בילויים? ומה אתה אומר על זה שכולם טוענים שקנדה נורא משעממת?

eig

New member
מי זה כולם?

מדינה זה לא משהו שיכול להיות משעמם - אנשים יכולים להיות משעממים. אם בן אדם לא יודע למצוא לעצמו עיסוקים, חברים ותחומי עניין אז יהיה לו משעמם בכל מקום. בגדול, קשה להיות משועמם בעיר כמו טורונטו שמלאה בעניין ותרבות מכל סוג ולכל רמה, ובמיוחד במדינה כמו קנדה שמלאה באחד השרידים האחרונים שנותרו מטבע פראי, מרהיב ואין סופי. לגבי הקהילה: הקהילה היא דבר מאוד מורכב, גדול, רבגוני, רב תרבותי וכו וכו. לתייר המזדמן לטורונטו נראה על פניו שהקהילה מורכבת בעיקר מהרובע הגאה וחיי הלילה שם. זה מרכז שמושך עליו תיירים. עממה בעיר אזורים מאוד גאים נוספים עם אווירה שונה ואנשים שונים. אני מאמין שכל בן-אדם יכול למצוא את הנישה שלו בעיר כמו טורונטו. הרבה מאוד הומואים כלל לא חיים את חייהם סביב הקהילה. זה קנדה והם פשוט הומואים - לא סיבה למסיבה. אתה שואל הרבה על קנדה ואני עונה לך על טורונטו. הנושא כמובן משתנה ממקום למקום. אם יעלו שאלות על ערים ואזורים אחרים אשמח לענות באופן יותר ספציפי.

marik

New member
אני לא ממש יודע לאן

אני חושב בקיץ לבוא לאיזה שבועיים לקנדה. לנסות לראות את זה מקרוב. אני לא באמת יודע איפה ומה ומי ומו אני לא ממש מבין את כל העניין של קנדה. זה גם משהו שאני לא אצליח להבין בפורום ובטח לא ביומיים. ואין הרבה מידע על זה. תכלס... חייבים להיות שם כדי להבין.

eig

New member
תבדוק את אפשוריות העבודה שלך

קנדה גדולה מאוד. בגדול מהגרים נמשכים לערים הגדולות, שם אפשרויות הפרנסה גדולות יותר. בנוסף מהגרים שמחפשים קהילת מהגרים דומה להם, מוצאים את עצמם בערים הגדולות. אחרי שחיים תקופה ולומדים את המקום, את האנשים וכו וכו.. אני מאמין שיותר קל לעבור למקומות יותר קטנים עם אופי קצת שונה מהערים הגדולות. הייתי ממליץ לך לבדוק איפה אופציות התעסוקה העתידיות שלך, ולשם לטוס לבקר. יכול להיות שתאהב כל מקום, אבל אם להיות ראלי מקום העבודה ישפיע יותר על הבחירה. מניסיון... לפני שהגשנו בקשות הגירה לקנדה בילינו חודש בטורונטו. על מנת ללמוד את המקוםף את האנשים, את האזור וכו וכו. זה עזר לנו מאוד להין מי נגד מי ולבצע את הבחירה הנכונה עבורינו.

למעלה