שלום

leucistic

New member
שלום

כמה שאלות בבקשה: דבר ראשון, אני מתנדב בחיפה. השאלה הראשונה שלי היא האם זנות זה דבר חוקי??? בחיפה(רק בחורים) בשעות הקטנות של הלילה, אפשר למצוא נשים שנראות כמו זונות (אני מדבר על 2 בלילה), והשאלה שלי היא האם מוצדק לבקש מהן תעודת זהות??? ועד משהו: אתמול נהגתי בפרטי, והבחנתי ברכב שמספ אחד מהלוחית שלו היה מחוק. צריך לדווח על זה?? וגם ראיתי מישהי שיושבת בתוח אותו, עם עוד 3 חברות שלה כנראה, והיא נראתה מסוממת לגמריי. מכיוון שאני פרטי, אסור לי להגיד להן לעצור בצד, אז מה עושים? צריך להודיע על זה בקשר??

dz108

New member
כמה תשובות

הנושא של זנות הוא קצת מסובך, כעיקרון העובדה שהן עומדות בשתיים בלילה ונראות כמו זונות הן לאו דווקא מבצעות עבירה (אם מישהו רוצה לחלוק עלי שיצרף בבקשה סעיף רלוונטי מחוק העונשין ופס"ד) - והיא איננה סיבה לבדוק להם תעודות זהות, מה גם שאני חושב שזה קצת חורג מהסמכות של משא"ז קלאסי (כאמור - על פניו אין פה עבירה). אם לעומת זאת חודשים בקיומם של סמים או רכוש גנוב ניתן כמובן לבדוק להם ת"ז על בסיס החשדות הללו. ((שאלה - מה עושה משא"ז קלאסי אם לנבדק אין ת"ז?)) ספרה מחוקה או מספר מחוק? - בכל מקרה זה נשמע כמו עבירת תנועה קלה, זה בקושי קנס, אין מה לחשוד בכל רכב קצת מוזנח כחשוד פח"ע- תלוי גם בנהג ובנסיבות כוללות (לא חסרים מוזנחים); ((האם יש למשא"ז קלאסי יכולת לרשום דוחו"ת תנועה?, ולבדוק רכב בקשר?)) לגבי החשודות כמסוממות? היית בתפקיד?, אם כן - אז לדווח בקשר, אם לא אז תלוי בנסיבות (מיקום הרכב, שעה, דמויות בסביבה וכו´). (להזכיר לך שאם הם מסוממות ואין עליהם סמים נוספים אין זו עילה לעכבם, למעט אם קיימות חשדות נוספים) מקווה שעזרתי.

ofirgaon

New member
משא"ז קלאסי יכול לבדוק רכב בקשר

לגבי דוחות תנועה - עדיף להשאיר זאת למתנ"א..

leucistic

New member
בקשר לרכב עם הספרה המחוקה

היא לא הייתה סתם מחוקה, היא הייתה צבוע בצהוב. וזו הייתה סיאט איביזה חדשה, ככה שסביר להניך שיש כאן משהו רקוב.. ובקשר לזונה, לדעתי לפחות מי שמסתובבת בשעה 2 בלילה בחצאית סופר מיני, ונראת בת איזה 50, היא דיי חשודה..

dz108

New member
תגובה

לגבי הרכב - אם זה נראה חשוד, תעצור אותם לבדיקה ובמידת הצורך תזמין סיור ע"מ לרשום להם דו"ח, או שתרשום מזכר/דו"ח תנועת בדוקאי למודיעין. בכל מקרה כדאי לבדוק את הרכב בקשר קודם. לגבי הזונה - יש לך רק אוסף של ראיות נסיבתיות (גם אם הם ממש חד-משמעיות), ולעומת זאת אין לך אפילו ראיה אחת. הטיפול בנושא הזנות מבוצע ע"י יחידות שיודעות מה הן מחפשות (ומה לעשות כשהם שמוצאים), בד"כ הנושא מטופל ע"י מחלק המוסר של היחידה המרכזית במחוז אליו אתה שייך, אלא אם יוצאת הנחיית דרג פיקודי לכלל הכוחות לגבי מבצע מסויים (כמו מלחמה בנושא הזנות באיזור מסויים).

למעלה