שלום!

שלום!

אני לא כ"כ יודעת אם זה המקום הנכון בשבילי, אבל החלטתי לנסות.... יש לי אח
שלומד בכיתה ה' ומתקשה באנגלית. הוא הילד שממהר להעתיק את שיעורי הבית
באנגלית בהפסקות שבין השיעורים, או לספר למורה
ששכח את החוברת
כדי שהיא לא תדע שהוא בכלל לא טרח לפתוח אותה בבית
... האמת, כולנו בבית
משום מה לא מסתדרים עם השפה... אפילו בשבילי [שלמרות הקושי הרב אני אוטוטו מסיימת 4 יחידות] אנגלית היא עדיין מטרד מציק ולא נוח... בקיצור, החלטתי שאני עושה לזה סוף.
אני מאוד רוצה לעזור לאחי הקטן
להצליח... [למרות שהוא לא כ"כ מאמין בזה....] אבל, אני לא כ"כ יודעת איך להתחיל... מאיפה? איך? אני מחפשת את הדרך ש"תרתק" אותו... איך לגרום לילד בן 10
לרצות ללמוד אנגלית..? איך להראות לו את היתרונות שבשפה נוספת..? איך לגרום לו לחכות לפעם הבאה...? אני מקווה מאוד שתוכלו לעזור לי... אשמח לשמוע על כל דעתה או עצה... אולי תשתפו אותי בניסיון קודם...
רבה
הודיה.

פלגיה

New member
שאלה לא פשוטה

נראה לי שאם תלחצי עליו על עוד שיעורי בית ועוד עבודות - זה לא מה שיעזור. מה שראיתי שמאוד מועיל - זה פשוט להשתמש באנגלית בבית. תתחילי לומר משפטים קצרים באנגלית - סתם לעצמך כשהוא שומע, כשאת מדברת עם אחרים וגם בשיחה איתו (למשל בארוחה "give me the salt please". אם הוא שואל מה אמרת - תתרגמי לו. זה הכל, כי שימוש בשפה מביא לידיעה שלה. וחוץ מזה - כיתה ה' זה עוד נורא בהתחלה. יש עוד מספיק זמן להשתפר (הבן שלי למשל התחיל ללמוד אנגלית ברצינות רק בחטיבה)

ק א סי

New member
הדרך שלי לדרבן את הילד שלי (כיתה ג')

הוא מת על מחשב. אלוף במשחקי מחשב. אז אני אומרת לו שכמה שהוא ילמד יותר מהר אנגלית, יהיה קל לו יותר להבין את המשחקים שהיו סגורים בפניו או שצריך לקרוא לנו כדי לתרגם. יש לי תחושה שזה עובד...

למעלה