שלום

Sun Hello

New member
שלום

היי, רציתי לשאול כמה דברים. קודם כל, מה שבעיקר מעניין אותי בחיים זה שינוי חברתי. הרבה מאד דברים בחברה מציקים לי ואני רוצה לשנות אותם, בהרבה תחומים, למשל זכויות בעלי חיים, נגד סחר בנשים, הגברת הדמוקרטיה והחופש בחברה, חינוך חופשי, בריאות הציבור, אקולוגיה ועוד. רציתי לשאול הוא האם יש שנות שירות שבאמת מתעסקות ביזמות של שינויים חברתיים, שפועלות באופן חופשי ולא מוכתב מלמעלה. או אם יש כאן אנשים שמעניין אותם לעשות משהו כזה ומחפשים איפה - אולי אפשר לדבר ולראות מה אנחנו רוצים\ות לעשות. אשמח מאד לתגובות

בכל מקום בעקרון...

אבל כל מקום זה ברמה נורא שונה, למשל פנימיות וכפרי נוער זה רק בתוך הפנימיה\כפר נוער את עושה שינוי. בבקהילה למשל זה בתוך שכונה בירושלים או בתוך בית ספר כלשהו, בארגונים ירוקים זה רק בקטע של טבע ואיכות הסביבה. המקומות היחידים שקצת לדעתי באמת מתעסקים בזה בתחום רחב יותר זה הגרעינים למינהם (אומניות, שדה בוקר, יחד וכו') עמותת אלון וכמובן תנועות נוער (צופים, מחנות העולים, הנוער העובד והלומד, השומר הצעיר ובני המושבים)...הייתה פה גם הודעה למטה על איזשהו מרכז שגם מדבר על הנושאים האלה תסתכלי שם.. המקום היחידי ששמעתי שאין עליו פיקוח זה גרעין יחד (פירוט באתר של התק"מ) אבל בכל מקום יש חופש ברמה כזאת או אחרת. בהצלחה מעין

Sun Hello

New member
בעיה עם ארגונים היררכיים

אם כבר בארגונים עסקנו, ומעניין אותך לשמוע קצת על בעייתיות בארגונים שונים: הרבה פעמים הארגונים הם מושחתים ברמה כזו או אחרת. למשל, החברה להגנת הטבע נתנה חסות לאחד האירועים שהכי מעודדים זיהום ופגיעה - חגיגות שמחת החלב (תעשיות המזון מן החי הן אחת הסיבות הכי גבוהות להתחממות כדור הארץ). או למשל שהם לא מוציאים כל כך מידע החוצה ומנוהלים באופן הררכי שזה מאד בעייתי כי למשל יכולים לשלוט בארגונים הללו אנשים עם אינטרסים מסויימים כמו למשל ב"אור ירוק" וב"אגודה למלחמה בסרטן". ומה זה התק"מ בדיוק, אם תוכלי לספר לי?
ותודה רבה על המידע

ידוע...

כן בהרבה מקומות יש שחיתות אבל כיום ממש קשה להימנע מזה ולדעתי זה בדיוק אחת המטרות להצליח לשנות באופן נקי וטהור גם בעזרת ועם מקומות "מושחתים". אני חושבת שאי אפשר לעבוד בלי מסגרת ומישהו מעלייך, אנחנו בכל זאת הולכים להיות שינשינים כרגע יצאנו מהחממה של אמאבא אנחנו צריכים הכוונה וייעוץ מקצועי בשביל זה יש אנשים שהולכים ללמוד עבודה סוציאלית פסיכולוגיה איכות הסביבה וכו'... התק"מ זה הראשי תיבות של התנועה הקיבוצית, בתוך התנועה הקיבוצית יש אגף שנקרא אגף המשימות האגף הזה אחראי על המון שנות שירות (משהו כמו 60) הוא למעשה זה שדואג לצרכים של השינשינים (מימון, חופשות, ביטוח וכו'), הוא גם מהווה הדרך ליצירת קשר עם המקומות שבהם עושים שנת שירות. חשוב לציין ישנן שנות שירות שהן לא דרך התק"מ (בני המושבים, עמותת אלון אתגרים ועוד) פרטים נוספים עליהם תוכלי למצוא באתר שלהם....

(זו sun hello)

אני חושבת שהמיתוס הזה של "אי אפשר לעבוד בלי מסגרת ומישהו מעלייך" הוא לא נכון, והוא משהו שהרגילו אותנו להאמין בו, אבל אני ממש לא בטוחה שאני קונה את האימרה הזו. אנשים שהולכים ללמוד את כל הנושאים שציינת אלה לאו דווקא האנשים הכי חכמים והכי מבינים בעולם יותר מכל אחד אחר, כולם אנשים וכולם יכולים לטעות, ואני מנסה להמנע כמה שאפשר מדיקטטורה, פשוט כי אני חושבת שככל שלאנשים יש יותר חופש ויותר השפעה במקומות שבהם הם נמצאים, ככה הקבוצה שבה הם נמצאים תהיה טובה יותר והם גם ייקחו יותר אחריות ותהיה להם יותר מחוייבות לקבוצה שבה הם נמצאים - ובמקרה הזה יצירת חברה טובה יותר. ותודה על הקישור. אני כרגע לא יודעת אם אעשה שנת שירות, אבל אני בודקת כל מיני אופציות. בכל מקרה, אשמח לשמוע מה מעניין אותך ומה את עומדת לעשות - אם את רוצה אפשר לעבור למסרים.

למעלה