שלום!

משוגעת14

New member
שלום!

שלום, אני עובדת עם ילדה בכתה ב' על קריאה, ומחפשת דרכים לעניין אותה יותר. מדובר בעולה חדשה, שמפגרת בחומר אחרי כיתתה, וחבל. שורש העניין נעוץ בבעיית הקריאה. ניסיתי לעניין אותה בקריאה ע"י ציור המילה שאני כתבתי, התאמה בין מילה לציור וכו' (היא אוהבת לצייר), אך אני מחפשת דרכים חדשות שיעזרו לי לקדם אותה. לא אכפת לי להשקיע בזה זמן ומאמץ, יש רעיונות? אולי משחקים שאוכל להכין לה שישלבו עבודה על הקריאה? או כל דבר אחר.. אשמח לכל הצעה. תודה מראש!

פלגיה

New member
איך העברית שלה?

כלומר חוץ מלקרוא - איך היא מדברת? האם היא יודעת לקרוא בשפת האם שלה? ולשאלתך - יש הרבה משחקים, כאלה שיש בהם אותיות נפרדות (כמו ב"שבץ נא" והמטרה היא לחבר מילים. יש משחק שאני לא זוכרת את שמו אבל הוא מורכב מספירלה שיש עליה שלושה פנקסים נפרדים ובכל אחד מהם אותיות הא"ב, כך שאפשר להרכיב הרבה מילים בנות שלוש אותיות. עוד דבר שאפשר לעשות זה לבקש ממנה לספר סיפור, אפילו קצר, ולכתוב לה אותו. לפעמים יש יותר מוטיבציה לקרוא משהו אישי ולא טקסט של מישהו אחר.

משוגעת14

New member
תודה רבה!

היא מדברת טוב, בשפה ברורה ודומה לשל ילדים אחרים בגילה, למיטב ידיעתי. אך כשמדובר בטקסט כתוב, יש בעיות עם אוצר המילים, עם התנועות השונות והקריאה. אינני יכולה להביא לה משחק קנוי, מכיוון שאני עושה זאת בהתנדבות במרכז שיש בו ילדים נוספים- ואי אפשר שאביא משחק רק בשבילה. כן אפשרי, לדעתי, שאכין לה משהו, לכן הדגשתי זאת בשאלה. הרעיון עם הסיפור נשמע טוב, ואולי אנסה אותו, אבל הרמה שלה בקריאה נמוכה יחסית לגילה, ולכן עדיף איזשהו משחק שבו יש מילה כתובה או משפט אחד בכל פעם, ומלווה בניקוד, ולא סיפור שלם. כמו כן, העדיפות היא שהיא תקרא, וכך תתרגל לתנועות, ולא תכתוב דווקא. אני מחפשת דברים שיעזרו לי לסייע לה עם הקניית הקריאה הבסיסית, ע"מ שלא תיאלץ להישאר כתה...

פלגיה

New member
ספרים של גן

אני לא יודעת אם יש לך דרך להגיע אליהם, אבל ספרים שמיועדים לילדים בגן מכילים מעט מילים בכל עמוד, בכתיב גדול ומנוקד, ולכן מתאימים להתחלה של הקריאה. מעבר לכך אני תוהה אם הילדה לא היתה צריכה עזרה קצת יותר מקצועית, כפי שילדי מהגרים בארה"ב מקבלים מורת ESL- אחת שמתמקצעת בהוראת אנגלית כשפה שניה.

למעלה