שלום,

שלום,

אני עושה עבודה על קומיקס ואשמח מאוד אם אנשים יוכלו לשתף אותי בכל מיני עובדות מעניינות על קומיקס וכאלה.. ועוד שאלה שלא מצאתי תשובה עליה; באיזה כלים היו משתמשים אמני קומיקס לצביעה לפני עידן המחשב? תודה רבה מראש.

mulon1984

New member
כלים:

לפני המחשב, וגם היום, כל אמן מצייר במה שמתחשק לו. אין הגבלה. ואפשר למצוא קומיקסים בכל הטכניקות והכלים. כמעט.

אמיר0

New member
מרקרים יקרים בעיקר

דיו או מרקר שחור לאינקינג, sketching בעיפרון כחול (המכונת צילום לא יכלה לתפוס אותו אז)

giri

New member
באילו כלים היו צובעים קומיקס בעבר?

שאלה יפה. בראשית דרכו של הקומיקס היו מכינים לו גלופות לדפוס רצף, ולכן האמנים היו מכינים מראש את מקטעי הצבע כהכנה לדפוס והצבעים היו מתקבלים מערבוב של צבעי הדפוס בדפוסים שונים, כגון נקודות. לגבי שיטות להכנת דפוס, אני חייבת להודות שלמרות שלמדתי על זה אני לא בטוחה בנכונות המידע שאני זוכרת, אז תיאלצי לחפש קצת באינטרנט / ספרות. בשלבים מאוחרים יותר שיטה פופולרית היתה צביעה בטושים מיוחדים שנקראים "פנטון". זו השיטה בה נצבע הקומיקס "זבנג", לדוגמה. בנוסף לצביעות הקלאסיות הללו, ישנו קומיקס במגוון טכניקות, אני יכולה לתת לך כמה דוגמאות כדי להתרשם - אלכס רוס מצייר קומיקס בגואש (את יכולה לחפש את uncle sam לדוגמה), הסיפור : "wolverine & havok : Meltdown" צויר בצבעי שמן ולא חסרות דוגמאות נוספות. לגבי "לשתף בעובדות מעניינות על קומיקס" - זו שאלה כללית מדי, אם תכווני בוודאי תהיה נכונות גדולה יותר לענות.

למעלה