שלום.

שלום.

שמעתי פעם על שיטה סינית עתיקה של האטת קצב פעימות הלב. מישהו מכיר את זה? אשמח למאמרים בנושא (רצוי באנגלית) אם למישהו יש.

הי

אני לא יודע על מה אתה מדבר אבל מין הסתם כשאתה עוסק במדיטציה קצב פעימות הלב שלך מאט יחד עם הנשימה

נהראש

New member
עזוב אותך מסין ומשיטות עתיקות

קבל שיטה בדוקה: תפסיק לשתות קולה! במאה אחוז, זה מוריד לך את קצב פעימות הלב...

RainBird

New member
מחקרים מראים שמדיטציה אכן מורידה את קצב הלב שבין כה וכה מושפע מהמצב הרגשי שאותו אנחנו חווים באותו הרגע.

אני מצטט אותך משרשור אחר:

"מן הראוי שייתווסף לינק. לרשומה או להודעה לפני שאתה מגיב עליה כדי ששאר העולם שחושב בצורה לינארית ידע על מה אתה מדבר."

RainBird

New member
אתה מתכוון לדברי, או לדברי מחבר ההודעה המקורית? אני ראיתי תוכנית על זה שמדיטציה מורידה לחץ דם וקצב לב בערוץ מדע וטבע לפני כמה שנים. זה היה מדעי. אין לי מאמרים לצטט לך כרגע, אבל אני בטוח שאם זה חשוב לך, אתה תמצא.

אני מתכוון לדבריך

בקישור (אותו העתקתי במלואו). משום מה כשאני קורא על מחקרים הם מייחסים את המחקרים והתוצאות , כמו שכתבת למשל, על לחץ דם, לכל סוגי המדיטציה. כשאני בודק חומר מדעי, אני מוצא רק סוג אחד של מדיטציה שנעשו עליו מחקרים במאות שפורסמו בירחוני מדע. קל מאוד לקחת קרדיט על משהו שהאחר עושה. בשביל לקבל את הקרדיט הזה יש גם איזה מינימום של חובת הוכחה. מאוד אשמח לקבל קישור (מכל מי שנמצא כאן בפורום, לא רק ממך) לגורנל מדעי שפרסם מחקר על מדיטציה ולחץ דם. סביר מאוד שכל מה שיתקבל כאן, יהיה רק על סוג אחד של מדיטציה. או שלא יתקבל כלום כי אותו סוג של מדיטציה לא כל כך מקובל וחביב כאן בפורום.

RainBird

New member
לא זיהיתי מרכיבים שונים במדיטציה טרנסדנטלית שחסרים במדיטציה אחרת.

RainBird

New member
לא, באופן כללי לא זיהיתי. משמע- אם מדיטציה טרנסדנטלית היא מדיטציה, אזי גם מדיטציה בודהיסטית היא מדיטציה. אולי הגישה שונה אבל הרכיבים דומים ולפיכך התוצאות דומות.

אז אתה טוען למעשה שכל מדיטציה זהה בדיוק לכל

מדיטציה אחרת? אם זה נכון, למה יש כל כך הרבה סוגים של מדיטציות? אם כל "מכונית" זהה לכל סוג אחר של "מכונית", למה יש "מכונית מנהלים" ו-"משאית" ו-"פרייווט" ו-"פורמולה 1" ו-"מערבל בטון"? לא נשמע לי לגמרי הגיוני. צריך להיות איזה שוני.

OriIdan

New member
למה? מה הוא עושה

הוא מדבר יותר מדי דומה לדניאל גליקר האמיתי אבל לא מספיק דומה וקל לזהות את השגיאות. בכל מקרה לעניין הורדת לחץ דם, כמעט כל מדיטציה עושה את זה. נעשו על כך הרבה מחקרים שהאגודה מעדיפה להתעלם מזה. כרגע אין לי את המחקרים האלו אבל כשאמצא אותם אצרף קישורים. כדאי לקרוא את מה שכתב חוקר אחד בשם בנסון שחקר את המ"ט ואחר כך חקר טכניקות אחרות ושם לב שהמ"ט אינה עד כדי כך יחודית כמו שחשבו לפני כן. המ"ט אכן טכניקה טובה ויש לה דברים יחודיים אבל מכאן ועד לשלול את כל האחרות המרחק רב מאד.

בקשתי מRain אני מבקש מכל אחד בפורום גם ממך

קישור למחקר כזה. כי כל הזמן אני שומע שיש מחקרים. כשזה מגיע לתכלס עוד לא ראיתי. רק בסוג אחד של מדיטציה מחקרים כאלה. אז אשמח מאוד לראות מחקרים. כמו שכתבתי קישור מגורנל מדעי.

עבר כמעט שבועיים ואף אחד לא כתב על מחקרים

שיש למדיטציה. חוץ מסוג אחד של מדיטציה מה שאני מצאתי. אולי רק הסוג הזה באמת יכול להראות שזה עובד? כנראה שלא כל מדיטציה זה אותו דבר. המלחמות כאן בפורום מראות את זה גם. "שלי טוב". "לא. שלך זבל, שלי טוב". "אתה מדבר שטויות" "אתה טיפש". זה מדיטציה זה?

למעלה