שלום,

dandido

New member
שלום,

ברשותי לפ טופ מאוד ישן, ניסיתי להתקין עליו אובונטו מדיסק שצרבתי ממזמן, אבל שלב ההתקנה נתקע באמצע או אפילו לא מתחיל. למישהו יש רעיון? יותר חשוב לי, אני לא בטוח שלמחשב יש כרטיס רשת אלחוטי, איך אני יכול לבדוק ולדעת בוודאות? אם אין כמה יקר לקנות אחד והאם יש עדיין להשיג למחשבים ישנים המחשב מסוג IBM ואין לי מושג מה הדגם, אשמח לכל עזרה או הדרכה בנושא, כמו כן כל דבר שצריך לדעת ולא פירטתי עליו, תשאלו אני פה :) תודה

bolodolo

New member
צרבת ממזמן?

יכול אולי להיות הדיסק כבר הלך לעולמו?? בכל מקרה, במידה והמחשב ישן, כלומר החומרה מתחת למכסה המנוע מיושנת אולי לא כדאי להריץ אובנטו אלה קובונטו, גרסה שמיועדת למחשבים חלשים, בלי הגרפיקה וכל הבלאגן, מומלץ להוריד את הגרסה המעודכנת מאתר אובנוטו העולמי... בנוגע לכרטיס רשת, תוריד EVEREST מקישורי הפורום ותראה בדיוק איזה חומרה יש לך. כרטיס רשת לא אמור לעלות יותר מ 100 שקל למיטב זכרוני.

dandido

New member
לא צרבתי כ"כ ממזמן,

שלושה שבועות לערך, הדיסק כן עובד על המחשב PC שלי. קובונטו יאיץ משמעותית את המחשב או שאולי כדאי להשאר כבר עם XP ? לגבי הכרטיס רשת האלחוטי, אני אבדוק תודה!

bar666xp

New member
לגבי הדגם המדויק צריך להופיע בטיקט/מדבקה...

בתחתית המחשב. כמה ישן אגב. {הזקן שלי FS AMILO A1630 בין מעל 3 שנים יש WI-FI אאל"ט זה כבר בסטנדרט איזה 5 שנים לפחות אם לא יותר}. ולגבי הוספת כ.רשת אלחוטי אם אין... אישית מציע לך דווקה ללכת על דונגל {USB} שיוכל לשמש גם במחשבים אחרים... PCMCIA הוא תקן שיוצא כבר לגמרי מהשוק ומוחלף בEXPRESS.

dandido

New member
מצאתי רק מדבקה של ווינדווס

ויש גם type 2656 - meg יכול להיות שזה זה? אני אבדוק באברסט מה יש ואעדכן! מה לגבי ווינדווס\אובונטו?

bar666xp

New member
זה אמור להיות שם כן

במדבקה שמופיע הTYPE. הTYPE יעזור לך אם מותקנת מערכת הפעלה הניתמכת ע"י לנובו אז תוכל לפי הTYPE למצוא דרייברים ותיקונים/שידרוגים למחיצת האיחזור וכו'... באתר לנובו.

dandido

New member
לא כל כך הבנתי איך זה יכול לעזור לי

אולי בלבלתי אותכם, בוא נלך שלב שלב. אני רוצה לדעת אם יש לי כרטיס אלחוטי במחשב הזה, הורדתי אוורסט וחיפשתי ולא מצאתי אני מעלה תמונה של המסך באוורסט, תגידו לי בבקשה אם הסתכלתי איפה שצריך ואם יש פה או אין פה תודה!!

bar666xp

New member
לא הבנתי בשניהם מופיע אותו הכרטיס?!

תעלה צילום מסך נוסף בכחול מסומן מה שהעלת באדום את מה שאני מבקש לראות.

bar666xp

New member
טוב עוד דבר אחד לבדוק כדי להיות בטוח שאין...

כ.רשת אלחוטי---> {לבדוק במנהל ההתקנים}. בדוק גם שלא מופיעים התקנים עם סימול "?" צהוב וכדומה... או העלה שוב צילום מסך של מנהל ההתקנים הפעם.

dandido

New member
בדקתי ואין, רק הכרטיס שאמרתי לך

כל כרטיס רשת אלחוטי יתאים? מה טווח המחירים של כאלה שמתחברים ביו אס בי? תודה

dandido

New member
מה ההבדלים בין הכרטיסים?

איזה זול ומומלץ שמתחבר ביו אס בי? או אם יש יותר טובים ויותר זולים שלא ביו אס בי גם אשמח לדעת. אני רוצה משהו ממש פשוט ולא יקר

Y. Welis

New member
אדימקס יהיה טוב. עדיף USB כי יש להם כבל מאריך

שמשמש כאנטנה ומשפר קליטה.

bar666xp

New member
אישית ממליץ עלUSB מהסיבה הפשוטה..

אפשר יהיה להשמיש גם על מחשבים אחרים... יש PCMCIA ויש EXPRESS {התקן שמחליף כיום את הPCMCIA} ויש אפילו בתצורת כרטיסי SD {יקר ומיועדים בעיקר לPPC לא לPC כלומר יהיה צורך למצוא אחד שעובד תחת WINDOWS XP/VISTA/200X ולא רק תחת WINDOWS CE}... בקיצור כבר נתנו לך את הקישור הזה לזאפ? http://www1.zap.co.il/models.asp?Sog=C-NetworkCard&DB221035=221038

למעלה