שלום

• פותח הנושא EW2
  • פורסם בתאריך

EW2

New member
שלום

בעקבות כמה הודעות שכתבתי פה לקחתי את ענין היפנית ברצינות ולמדתי קאנה. מה אני עושה מעכשיו? מישהו מכיר אתר טוב בו אני יכול ללמוד קנג'י עם אנימציות? (כל יום אני אלמד כמה...). יש אתר שמשלב גם את ההגייה של הסימנים השונים בשלושת שיטות הכתב? ומה לגבי דקדוק? אני אשמח אם יש דבר כזה ספר בעברית.ואם לא, אשמח להמלצה טובה על ספר באנגלית ו/או אתר באינטרנט (הכי טוב, זה בחינם...). תודה.

ToHrU

New member
שלום ^_^

מממממ...... לדעתי יותר חשוב מהקנג'י הוא הדקדוק, למרות שבלי קנג'י לא ממש תוכלי לקרוא. ספרים בעברית הם די נדירים, למרות שבאוניברסיטה לומדים בעברית (נכון סשה?) אני לא יודעת אם הם מוכרים את הספרים שלהם לאנשים מחוץ ללימודים... תיכנסי לקישורים של הפורום יש שם קישורים באמת נהדרים ואם תכירי טוב יותר את האנשים שלמדו משם (אחמ אחמ, בועז....) תביני למה אני מתכוונת.... וכמו שאני תמיד אומרת, אני התחלתי ב-about.com ובחיפוש: japanese בכל מקרה בהצלחה!

Tenguy

New member
../images/Emo207.gif יש פה כבר מכורים לאנימה בליץ' שבכבלים?

אני מודה ומתוודה, צפייה ב-bleach היא פשוט תענוג צרוף, והפרק אתמול "the immortal man" היה פרק מדהים ומכשף בהיפוכי עלילה ובאנרגיות שלו , עד כדי כך שהייתי חייב לראות את הפרק הזה פעמיים לפני שהלכתי לישון
לידיעתכם : בליץ' (Bleach) - בערוץ הילדים כל יום (חוץ מימי שישי ושבת) בשעה 9:30 , ושידור חוזר של הפרק בשעה 11:30. אתמול היה פרק 39 מתוך 140
פרקים שיש לסדרת האנימה הזאת. אני שוקל להשאיל באוזן השלישית ולהקרין את הסרט "Memories Of Nobody" (מה דעתכם
) בחודש הבא, יום רביעי ה-5 לדצמבר . [ תזכורת : ביום רביעי בשבוע הבא, ב-7 לנובמבר : "שבעת הסמוראים" של אקירה קוראסווה ].

semuelf

New member
ראיתי פעם

הגעתי עד פרק 70 (בערך) ואז, כמה שהסדרה טובה, נשרפה לי הסבלנות. מה לעשות, אין לי כבר כוח לפילרים. אם אין לכם מה להקרין, אל תקרינו! קרציות.

Tenguy

New member
טוב, אני תמיד פתוח לרעיונות ולסרטים אחרים ../images/Emo13.gif

semuelf

New member
זה לא הופנה אליך

אלא ליוצרי האנימציות ביפן. לפעמים הם מותחים כמו מסטיק סדרה טובה, וזה הורס אותה. מצד שני, אפשר להבין אותם. למה לעצור פרה חולבת כשאפשר להמשיך להקרין ולמכור פרסומות? ממילא הצופים שינטשו יחזרו כשיגיעו הפרקים המשמעותיים. (אם כי, אולי פחות יחזרו) ככה מרוויחים מכל הכיוונים.

אוי נו. זה בכלל לא ככה.

האנימה ביפן כרוכים במנגה שעליה הם מבוססים. כאשר האנימה מבוססת על מנגה שעוד לא נגמרה, קורה לעתים תכופות שהאנימה משיגה את המנגה ואז צריך לעכב את הסדרה עד שהעלילה במנגה תתקדם. ובגלל זה עושים את הפילרים. דווקא בגלל שהקהל הפכפך, ולא בגלל שאפשר להתעלל בו כמה שרוצים. ודרך אגב, בכלל לא בטוח שהצופים יחזרו אחרי הפילרים. אחת מהסדרות האהובות עלי, רורוני קנשין, בוטלה לגמרי בגלל שהפילרים היו כל כך מעפנים שאחוזי הצפייה ירדו לתהום, והארק האחרון של המנגה לא הוסרט מעולם. כמו כן, בליץ' כבר חזרה מזמן ממחוזות הפילרים, והעונה האחרונה היא לא רעה בכלל לעניות דעתי (אם כי לא ראיתי את הפרקים האחרונים).

GnomeBubble

New member
זאת הקללה של הרבה מאוד סדרות אנימה

בגלל זה אני מעדיף עקרונית סדרות שמבוססות על ספרים או על "חומר מקורי" - והאמת שזה די נדיר. מצד שני, זה עדיף מהמצב המקובל בתעשיית הטלוויזיה המערבית (בין אם מדובר בסדרות אנימציה ובין אם לא) בו פשוט מותחים סדרה כמו מסטיק עד שלקהל נמאס, ואז מסיימים אותה באקורד צורם. בגלל זה אני די נהנה מאנימה וגם מדרמות יפניות, ולא משנה כמה הן קיטשיות (חלק מהן יכולות להיות די קיטשיות... אבל לפחות במודע
). זאת עסקה שבה אתה יודע מראש מה אתה מקבל X פרקים של סדרה עם סוף נורמלי, בלי שמורחים אותך...

semuelf

New member
שבעת הסמוראים

סרט מצוין. וגם נהנתי לראות את Samurai 7 (המצוייר) שהופק בהשראתו.

nikita j y

New member
../images/Emo80.gifגם אני ראיתי בליץ' פעם.

זה אמור להגיע עוד כמה פרקים לאיפה שהפסקתי, ואז אחזור לראות

tals56

New member
יש את זה גם ביס...

לא רק להוט,אני לפחות קורא רק את הקומיקסים ואני ראיתי כמה פרקים אחדים מהאנימה(טוב לפעמים אני רואה בVOD שמשעמם לי) אבל בקומיקסים זה הרבה יותר יפה ומותח! וגם הם דוחסים 3 פרקים של קומיקסים לתוך פרק אחד של אנימה...למרות שפרק של אנימה הוא חצי שעה,אבל בדר"כ סיפור בבליץ' הוא 3-5 פרקים של קומיקס כלומר תוך פרק אחד של אנימה אתה מסיים סיפור שלם ואין מתח :\...

GnomeBubble

New member
לא בטוח איך זה בתל-אביב

אבל אצלנו לומדים עם ספרים אנגליים. יש ספר דקדוק אחד בעברית שכתב המורה שלי, והוא out of print, ככה שקצת קשה לבנות עליו. הוא מלמד איתו תלמידי בלשנות באוניברסיטה העברית, אבל בחוג למזרח הם עדיין לומדים עם ספר באנגלית. יש כל מיני חוברות לא רשמיות ודפי עבודה בעברית שהכינו המורים, אבל זה לא מסודר כמו ספר, ואני מניח שאי אפשר ללמוד עם זה ממש באופן עצמאי לגמרי.

למעלה