שלום

Dancing Corpse

New member
שלום

רציתי לדעת, אולי זה לא המקום, אבל הגעתי למצב שאני כבר לא יודעת לאן לפנות. אני בת 20 וההורים שלי עוברים תהליך גירושים מאוד מאוד מכוער, אחרי שנים של הדחקה. אני יודעת שיהיה בסדר למרות התקופה הזאת ואני יודעת שאבא שלי גם יהיה בסדר. הבעיה היא עם אמא שלי. היא במצב נפשי מאוד קשה. היא מדברת מתוך דכאון ומאוד קשה לי למרות שאני מנסה ליצור איתה קשר. ניסיתי להגיד לה שאולי כדאי לה לפנות לפסיכולוג, והיא הלכה לפגישה אחת ודווקא נראה שאולי יש סיכוי שזה יעזור. הבעיה היא שאין לה כסף עכשיו גם בגלל הגירושים. רציתי לדעת לאן אני צריכה לפנות, משהו חיצוני שיוכל לעזור לה, אולי קבוצת תמיכה, אולי עזרה פסיכולוגית כלשהי שממומנת ע"י הקופת חולים. אני חייבת לעשות משהו ואני לא יודעת מה. יש לציין שניסיתי לדבר איתה על זה והיא פשוט לא מקשיבה, היא במצב נפשי קשה ואני לא יכולה לעזור לה. אם מישהו יוכל לייעץ לי, אני אשמח לקבל כל עצה.

היי

קראתי.. והבנתי את כל העניין עם אמא שלך. ואני יודע שאת מאמינה שהיא המוקד פה והיא הבעיה, ואני מאוד מבין מאיפה את באה. אבל האמת היא שמי שבאמת מפחדת פה זאת את. את היית רוצה שאמא שלך תרגיש יותר חזקה ויותר בטוחה כדי שאת תרגישי יותר טוב.. אבל את לגמרי מפספסת את עצמך פה, ואני לא יודע אם אמא שלך בכלל ערה לעניין הזה. אני מניח שהיא מרוכזת בעצמה ובבעיות שלה בזמן הזה.. היא אוהבת אותך? היא יודעת מה עובר עליך? היא יודעת כמה קשה לך עם זה שקשה לה? לדעתי זה רעיון לא רע בכלל לדבר איתה על זה מהמקום שלך, אל תנסי לעזור לה.. תעזרי לעצמך קודם.

תנסי לפנות לארגוני הנשים

יודעת שבויצו ובנעמת וגם באמונה לדתיים יש מחלקות שעוזרות לנשים שהם בתהליך גרושים נסי לבקש מהן עזרה לאמא או אפילו במחלקת הרווחה של העיריה בה את גרה יעזרו לך

אופירA

New member
מנהל
רק לא לסמוך על הייעוץ המשפטי חינם שלהם

יש להם עצות אחיתופל מוכשרות במיוחד לבעלי קשיים נפשיים. רק עם עו"ד צמוד, אפילו של הסיוע המשפטי חינם הממשלתי.

efriend

New member
חזקי ואימצי ושימרי על עצמך

הלוואי והיתה לי איזו עצה שימושית. הסיפור שלך קשה. מהנסיון שלי, הרבה פעמים בתקופות קשות הכי טוב זה לסתום את האף ולחכות שזה יעבור, אם אין מאיפה לגייס כוחות למשהו יותר טוב מזה. אבל בא לי לקחת משהו בכל זאת מהדברים של אין לי שם בסדר: תשמרי קודם כל על עצמך, כי זה טוב גם לך וגם לאמא שלך. תחשבי, מה יותר קשה: לסבול בעצמך או לראות אדם קרוב לך סובל? שבעתיים קשה לאם לראות את בתה סובלת.לכן, גם למען אמא שלך, תדאגי היטב לעצמך. כשישקע האבק יהיה קל יותר להתמודד עם הבעיות מהשורש. טיפול (פסיכולוגי או תרופתי) נגד דיכאון ניתן לקבל בקופת חולים.

הממ...

יש פורום שנקרא "ילדים להורים פרודים" ממש פה בפרדס והוא מאוד מומלץ, למרות שהרוב שם צעירים יותר, אבל יש שם דברים שיעזרו לך גם. בעיקרון קופות החולים מציעות טיפול מסובסד שצריך לשלם פחות כסף עבור שעת הטיפול ואם היא באמת תסכים, זה יהיה נפלא אם היא תלך, תעודדי אותה אבל אל תלחצי עליה. אני דואגת מאוד לגבייך, אולי שווה לישון אצל חברות, להיות כמה שיותר בחוץ, לנסות לחיות את החיים שלך במקביל לתמיכה באמא, הפחד שלי הוא שתיכנסי גם את לדיכאון הזה של אמא שלך. אנחנו איתך יקירתי

אופירA

New member
מנהל
מרפאות בריה"נ - טיפולים חינם

לחפש מרפאה אזורית (בגוגל),ולנסות להתקבל. יש תור ארוך - לא לבנות על זה, אבל לנסות. גם עו"ס טובה זה טוב.

למעלה