שלום!

שלום!

ממ.. פעם גידלתי תרנגולות ואני רוצה לחזור לזה.. יש כמה שאלות שהייתי רוצה לשאול כי כבר שכחתי כמה דברים.. אז כלוב מוכן וגדול וחסין מטורפים יש לי. אני מתכוון לפתוח את הכלוב בבוקר ולסגור אותו בערב שהתרנגולות יסתובבו בשטח ויאכלו אוכל. ובלילה כמובן אחרי שהם יכנסו ללול אז לסגור אותו. השאלה שלי אם ההסתובבות בחצר תספיק להם מבחינת מזון? תערובת היא מוצרך יקר וזה לא כלכלי בשבילי. כמובן שהם יקבלו שאריות מזון מהבית, וגידולים חקלאים מהעסק המשפחתי. יש לי חצר גדולה [אני גר במושבה] שלדעתי תספיק להם. ומה כדאי להביא אפרוחים או תרנגולות בוגרות? אני רוצה שיהיו לי בסביבות 10-30 תרנגולות בסופו של דבר.. ועוד משהו האם אני צריך לחשוש משפעת העופות? יש עוד סיכויים לזה? תודה רבה לכולםםם ! []

nogen

New member
שלום נפתלי

בעיקרון ברגע שהתרנגולות יהיו משוחררות מעל 8 שעות כל יום (כולל ימות חורף גשומים) לא תצטרך לספק להם מזון. עדיף להביא תרנגולות בוגרות כי עוד מעט אנחנו נכנסים לחורף ואני לא יודע אם האפרוחים ישרדו וגם עד שנה הבאה אני אומר לך מניסיון מ-10 תרנגולות יהיו לך מעל 100 תוך תקופת רביה אחת. משפעת העופות לא נראה לי שיש סיבה לחשוש רק להיות עירניים למקרה שמודעים בחדשות אז פשוט לסגור אותם לתקופה עד שתהיה רגיעה. מקווה שעזרתי ובהצלחה חג שמחחחחחחחחחחחח לכל עם ישראל.

תודה רבה!

אוקיי אז ניראה לי אני אביא קבוצה של תרנגולות לא אפרוחים.. זן מומלץ? לבנות או ערביות? ניראה לי שאני אקח גם וגם.. איזה יחס כדאי לקחת של זכרים ונקבות? לפי מה שאני זוכר מניסיוני בעבר צריך 4 נקבות לזכר זה נכון? אני רוצה בערך 10 תרנגולות כמה זכרים צריך שיהיו מתוכם? בגלל שאני לומד בבצפר אז תהיה לי קצת בעיה עם לפתוח להם את הכלוב בבקרים במיוחד בשישי ושבת שאני לא לומד.. באיזה שעה מומלץ לפתוח להם את הכלוב? 6 בבוקר זה מספיק טוב? תודה =]]

nogen

New member
תרנגולות

מומלץ ערביות מכמה סיבות יותר יפות יותר פעילות ובד"כ מגידול בחצר פתוחה 4 נקבות על זכר זה מספיק אפשר גם זכר אחד ל-9 נקבות והוא בטוח יעשה את העבודה לפתוח ב-6 בבוקר זה מעולה אפילו ב-5 אם תהיה לך אפשרות.

למעלה