שלום...

סייפיי

New member
שלום...

יש לי עבודה באנגלית לעשות ומכיוון שהתאמנתי בקנדו ובאייאדו, והנושא מעניין אותי, אני רוצה לכתוב על אחת מהאומנויות האלה. האם מישהו ממכם מכיר אתרים שבהם אני יכול למצוא חומר על ההיסטוריה, העקרונות (מיאמוטו מוסאשי) וכו´ בצורה מסודרת? בתודה מראש.

חפש את האתר של אייל אופיר

מורה נפלא לאי יי דו (בין השאר) . לאתר קוראים bujutsucandojo אם אינני טועה... לא תמצא = צור עם אייל קשר 871251-054

www.koryu.com

האתר הטוב ביותר שאני מכיר בנושא אומנויות לחימה. האתר מכיל המון מאמרים וקישורים, וכמו כן הוא משמש כחנות ספרים און-ליין. הנושא העיקרי שלו הוא "קוריו בוג´טסו", אומנויות לחימה יפניות קלאסיות. אני מאמין שתוכל למצוא שם הרבה מידע על קנג´וטסו ואייג´וטסו, אך גם קישורים ללינקים על קנדו ואיידו. דרך אגב, איפה התאמנת באיידו בארץ?

סייפיי

New member
באילת...

סנסיי רון, דאן 4 בקנדו, באיאדיו ובקראטה (בכל אחד מהם) מוסו ג´יקידן איי-שין ריו, למד בצ´ו זן ג´י.

budoka

New member
מנזר זן ביפן

רבים מהמורים של מוסו ג´יקידן איישין ריו איאידו הם כהנים בודהיסטיים או כהני שינטו. לגבי רון סנסיי, הוא מלמד אך ורק באילת. לעומת זאת, ישנם עוד שני מורים לאיאידו בארץ. אחד בשם זאב ארליך, מלמד ברחובות סוג נדיר למדי של איאידו, ואייל אופיר מלמד בפארק הירקון את מוסו שינדן ריו איאידו, שיש לה דמיון רב מאד לשיטה שאותה מלמד רון באילת, כמו גם מספר דומה של תלמידים בעולם בכלל וביפן בפרט.

האם תוכל לספק פרטים נוספים?

אני לא חושב שאגיע בזמן הקרוב לאילת. אך אם אכן אגיע, אשמח לבקר בדוג´ו שלכם. לכן אודה לך אם תוכל לספק פרטים נוספים.

budoka

New member
אני לומד בת"א, לא באילת../images/Emo96.gif

אם אתה רציני בעניין ומוכן להשקיע וללמוד בסגנון מסורתי יחסית, אתה מוזמן להצטרף לקבוצה שבה אני מתאמן. הכי טוב שתדבר עם המורה, אייל אופיר. אתר הבית מקושר כאן.

אני הייתי תלמיד של אייל שנים רבות

לצערי, דרכנו נפרדו לפני למעלה משנה, בצורה שאני אשם בה וגם די מתבייש בה. אבל אני עוד אכפר על כך ביום מן הימים. על כל פנים, אני לא מעוניין להתאמן אצלו. אני שמעתי אבל שהקבוצה באליאנס נסגרה, לא? אז איפה אתם מתאמנים עכשיו?

עליך להפוך את השאלה

איזו שיטה לא למדתי אצל אייל? אייל ידוע בפלורליזם שבשיטת הלימוד שלו, ואני למדתי אצלו אינספור שיטות:ג´ודו, קרטה, כלי נשק, שיטות סיניות ומה לא. כשאתה מתאמן פעמיים בשבוע זה לא מאפשר לך להתקדם בצורה רצינית באף אחת מהן. אגב, זכור לי שהיה לאייל תלמיד שלמד אצלו איידו באופן פרטי, והיה גם תלמידו של אבי מוריה. שמו היה יובל. האם אתה הוא אותו יובל?

budoka

New member
בפארק הירקון

אני לא מתכוון לשאול את אייל וכו´, אבל גם אייל אינו מושלם וגם הוא עשה שגיאות שגרמו לנתק בינו לבין מורה כזה או אחר שלו (בלי שמות). אולי, עם פניה נכונה (כמובן זה תלוי רק בך), ניתן יהיה להשאיר את העבר מאחור ולחזור להתאמן אצלו. אם לא ועדיין אתה מעוניין להתאמן באיאידו, נראה לי שתצטרך לנסוע לרחובות. על כל פנים, אותה קבוצה שעבדה באליאנס ממשיכה באותו הרכב פלוס-מינוס, בפארק הירקון, קרוב לפינה הצפון-מזרחית של שכ´ בבלי.

dardik

New member
חמש טבעות

תנסה להשיג ולקרוא את הספר חמש הטבעות (מימוטו מוסאשי)בשפה האנגלית. קיים גם בעיברית אך אינו טוב מספיק.

סייפיי

New member
הפרטים של הדוג´ו באילת...

מתנ"ס יעלים באולם ספורט: ימים ב´ וד´ מ19:00 עד 21:00 אימוני קנדו יום ה´ 20:00 עד 22:00 אימוני איידו

למעלה